sedem statočných
- valentin75
- Donátor
sedem statočných
nie na dlho.Pribudne k nim jeden GB Kent ktorý je už objednaný a ešte
jedna krásavica ,ktorá sa práve vyrába na zakázku.
Stručne k tejto doterajšej zostave napíšem pár slov.
19mm syntetika Výrobca je pre mna neznámy,vlastním ju približne 16-20 rokov.Táto kefka je
používaná len občas,ale nie je to len z nostalgie.V porovnaní s ostatnými, neudrží
veľa mydla v štetinách,ale na dve oholenia to stačí.V čom exceluje,je napenenie
na tvári pri použití shave stick(mydla na holenie v tyčinke).Pri použití
mydla Sir Irisch Moos,jej nemôže konkurovať žiadna zo zvyšku poľa.
Rúčka ,ktorá je z dreva,ani za tak dlhý čas nenesie žiadne poškodenie,čo sa
týka pôsobenia vody.
Všetky moje štetky suším "hlavou" hore,až na asi polročné testovanie hlavou dole.
Za ten čas som nezistil výrazné rozdiely v dlžke sušenia.
23mm Vie Long-kôň
Zatiaľ jediná moja konská kefka.Mám ešte v pláne dokúpiť mix kôň/jazvec,tiež značky
VL.
Pamätám si že zo začiatku ju bolo cítiť koníkom,čo sa ale veľmi rýchlo stratilo
po pár použitiach.Kefa vlastne od začiatku drží svoj tvar a vôbec ho nemení.
Štetiny sú pomerne tuhé a preto vhodné hlavne na tvrdé mydlá.Skúšal som ju
použiť aj pri miešaní peny s krémami,kde to nie je zlé,ale mám na to lepšie
kandidátky.Neosvedčila sa ani v skúške napenenia v miske.Taktiež,nie je to zlé
ale mám lepšie.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Palo
- valentin75
- Donátor
Re: sedem statočných
23mm Omega-kanec
Momentálne moja najvšestrannejšia a tým pádom aj najlepšia kefa(v tejto chvíli).
Pre zástancov jazveca to bude možno rúhanie,ale tento kanec je lepší ako moje jazvečice.
Nemá problém s mydlom alebo krémom,a je jedno či ho používam v miske alebo na tvári.
Žiadna iná kefa nedokáže (zatiaľ) vyprodukovať toľko peny ako práve táto Omega.
Je pravda že to nebolo tak od začiatku a ani dlho po tom.Používal som výlučne len
s mydlami,na ktoré to pre svoje tvrdé štetiny bolo to pravé.Asi pred mesiacom som si
všimol zmenu tvaru.Štetiny pôsobili ako polámané vlasy.Napadlo ma vyskúšať ju použiť
s krémom.Na moje prekvapenie to fungovalo perfektne.Štetiny sú stále pomerne pevné,ale
dostatočne šetrné pre tvár.
Rúčka pôsobí lacne,ale to aj bola moja najlacnejšia kefa.
Kvôli tomu že som spokojný s týmto modelom som si zaobstaral Omegu s 27mm uzlom.
28mm Frank Shaving-strieborný jazvec
O tejto kefe som už recenziu písal,tak to zhrniem.
Veľká,jemná,cenovo dostupná.Pre tých čo chcú tošku tuhšie štetiny,asi nebude to
pravé.Pracuje trošku lepšie na tvári a s mydlami.
Momentálne moja najvšestrannejšia a tým pádom aj najlepšia kefa(v tejto chvíli).
Pre zástancov jazveca to bude možno rúhanie,ale tento kanec je lepší ako moje jazvečice.
Nemá problém s mydlom alebo krémom,a je jedno či ho používam v miske alebo na tvári.
Žiadna iná kefa nedokáže (zatiaľ) vyprodukovať toľko peny ako práve táto Omega.
Je pravda že to nebolo tak od začiatku a ani dlho po tom.Používal som výlučne len
s mydlami,na ktoré to pre svoje tvrdé štetiny bolo to pravé.Asi pred mesiacom som si
všimol zmenu tvaru.Štetiny pôsobili ako polámané vlasy.Napadlo ma vyskúšať ju použiť
s krémom.Na moje prekvapenie to fungovalo perfektne.Štetiny sú stále pomerne pevné,ale
dostatočne šetrné pre tvár.
Rúčka pôsobí lacne,ale to aj bola moja najlacnejšia kefa.
Kvôli tomu že som spokojný s týmto modelom som si zaobstaral Omegu s 27mm uzlom.
O tejto kefe som už recenziu písal,tak to zhrniem.
Veľká,jemná,cenovo dostupná.Pre tých čo chcú tošku tuhšie štetiny,asi nebude to
pravé.Pracuje trošku lepšie na tvári a s mydlami.
Palo
- valentin75
- Donátor
25mm Shavemac-strieborný jazvec
Klubová štetka v porovnaní s FS sú štetiny tuhšie a aj velkosť je dostačujúca .Prevedenie
je veľmi dobré,veľmi dobré je hlavne vyváženie štetky.Aj keď ju používam častejšie,aby sa
zabehla.Ešte stále to nie je ono a očakávam od nej viac.Tiež ako aj FS je teraz dobrá s
mydlami a na tvári.V miske a s krémom očakávam v budúcnosti zlepšenie.Ono je to dobré
aj teraz,ale naozaj 23mm kanec omega valcuje všetko, robí najviac peny.
Uvidíme ako sa vlastnosti zmenia v budúcnosti.Myslím že aj zodpovedá klubovej cene,ak
by mala byť drahšia asi by som bol v tejto chvili sklamaný.
27mm Omega-kanec
Zaobstaral som si ju pre svoje dobré skúsenosti s menším modelom.Tvar a veľkosť rúčky mi
maximálne vyhovuje.Štetiny ako to býva sú dostatočne tuhé,aj ked je uzol 27 mm nepôsobí
mohutne a nerozťahuje sa po celej tvári.Začal som ju používať s mydlami aby som ju dostatočne
zabehol.Je u mna približne tak dlho ako Shavemac a Plisson.Čo sa zabehnutosti týka ,o kúsok
predbieha Shavemac.Kance ma celkom milo prekvapili a plánujem nákup aj inej značky o velkosti
25mm
Klubová štetka v porovnaní s FS sú štetiny tuhšie a aj velkosť je dostačujúca .Prevedenie
je veľmi dobré,veľmi dobré je hlavne vyváženie štetky.Aj keď ju používam častejšie,aby sa
zabehla.Ešte stále to nie je ono a očakávam od nej viac.Tiež ako aj FS je teraz dobrá s
mydlami a na tvári.V miske a s krémom očakávam v budúcnosti zlepšenie.Ono je to dobré
aj teraz,ale naozaj 23mm kanec omega valcuje všetko, robí najviac peny.
Uvidíme ako sa vlastnosti zmenia v budúcnosti.Myslím že aj zodpovedá klubovej cene,ak
by mala byť drahšia asi by som bol v tejto chvili sklamaný.
27mm Omega-kanec
Zaobstaral som si ju pre svoje dobré skúsenosti s menším modelom.Tvar a veľkosť rúčky mi
maximálne vyhovuje.Štetiny ako to býva sú dostatočne tuhé,aj ked je uzol 27 mm nepôsobí
mohutne a nerozťahuje sa po celej tvári.Začal som ju používať s mydlami aby som ju dostatočne
zabehol.Je u mna približne tak dlho ako Shavemac a Plisson.Čo sa zabehnutosti týka ,o kúsok
predbieha Shavemac.Kance ma celkom milo prekvapili a plánujem nákup aj inej značky o velkosti
25mm
Palo
- valentin75
- Donátor
20mm Plisson-čierny jazvec
Pomerne malá kefka,ktorá ma zo začiatku nemilo prekvapila.Toľko chlpov čo stratila som nemal
pri žiadnej inej.Teda možno že aj áno,u iných modelov vypadávali občas po jednom a tu veľa
kusov naraz.Liezlo to z nej ako zo starej baby.Tento problém po pár použitiach prestal.ale
aj tak by som niečo také nečakal od značky ako je Plisson.Bola to skoro najlacnejšia kefa
ktorú ponúkajú,ale to neospravedlnuje,Štetiny sú mäkké a poddajné,po namočení sú úplne
jemnučke.aby sme nezabudli že ju máme na tvári vynahradzuje mäkkosť svojou pichlavosťou.
Pre mna to je celkom príjemný pocit,a očakával som ho,lebo som pred nákupom prečítal pár recenzií.
Aj keď necestujem,povýšil som ju na svoju cestovnú kefu.Je velmi ľahká a oproti zvyšným
kefám najrýchlejšie vyschne.Jediné čo mi na nej prekáža,je malá hmotnosť.Viac by sa mi hodila
rúčka z keramiky,skla alebo porcelánu.
Pomerne malá kefka,ktorá ma zo začiatku nemilo prekvapila.Toľko chlpov čo stratila som nemal
pri žiadnej inej.Teda možno že aj áno,u iných modelov vypadávali občas po jednom a tu veľa
kusov naraz.Liezlo to z nej ako zo starej baby.Tento problém po pár použitiach prestal.ale
aj tak by som niečo také nečakal od značky ako je Plisson.Bola to skoro najlacnejšia kefa
ktorú ponúkajú,ale to neospravedlnuje,Štetiny sú mäkké a poddajné,po namočení sú úplne
jemnučke.aby sme nezabudli že ju máme na tvári vynahradzuje mäkkosť svojou pichlavosťou.
Pre mna to je celkom príjemný pocit,a očakával som ho,lebo som pred nákupom prečítal pár recenzií.
Aj keď necestujem,povýšil som ju na svoju cestovnú kefu.Je velmi ľahká a oproti zvyšným
kefám najrýchlejšie vyschne.Jediné čo mi na nej prekáža,je malá hmotnosť.Viac by sa mi hodila
rúčka z keramiky,skla alebo porcelánu.
Palo
Krásna zbierka je to nádhera s pozdravom príjemné holenie prajem
Britva je nástroj Gentlemana
- valentin75
- Donátor
Tu je avizovaný Kent H12.
Velkosť uzla 30mm (presne 30,3)
Veľká a jemná .To je asi to čo charakterizuje túto krasavicu. Tu už je rozvinutá po použití. Porovnanie.
28mm FS-30mm Kent H12-25mm Shavemac Pohľad zhora.
Velkosť uzla 30mm (presne 30,3)
Veľká a jemná .To je asi to čo charakterizuje túto krasavicu. Tu už je rozvinutá po použití. Porovnanie.
28mm FS-30mm Kent H12-25mm Shavemac Pohľad zhora.
Palo
- valentin75
- Donátor
Ešte pre zaujímavosť velkosť základne.
Shavemac a FS´= 35mm
Kent = 45mm
Shavemac a FS´= 35mm
Kent = 45mm
Palo
Úžasná štětka v krásném červeném domečku
Tahle štětka namydlí celou hubu jedním připlácnutím na obličej!
671 grains of diplomacy-.50 BMG
Nádherná Madame Jezevčice.
Však taky s tou se mydlí tak, že se s pěnou postaví na stůl a jenom do ní zaboříš papulu a zavrtíš hlavou.
Však taky s tou se mydlí tak, že se s pěnou postaví na stůl a jenom do ní zaboříš papulu a zavrtíš hlavou.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.