Olej mi dnes přišel, dostal jsem ho za delší dobu kvůli jiné položce co jsem si objednal. Zavolali mi a vyřešili jsme to tj. eshop dobrý.
Na přední straně je "PURE NEATSFOOT OIL", na zadní je česky složení "olej se směsí živočišných tuků a ropných destilátů odpuzujících vodu" (není to PRIME, dole přikládám fotky etiket). Nevím jestli je složení na zadní etiketě špatný překlad anglického popisu k oleji PRIME (na aj webu http://www.farnamhorse.com/product.php? ... ther+Care# k PURE složení není - nenašel jsem):
INDICATIONS: Prime Neatsfoot Oil
Compound is a blend of pure neats-
foot oil and other conditioning oils.
Možná není PURE čistý olej, ale jen obchodní jméno. Olej jsem docela dlouho očuchával jestli v něm není něco hodně chemickýho a popravdě těžko říct. Je to taková specifická vůně, přemýšlel jsem odkud jí znám a připomíná mi nějaký nezaschlý bezbarvý lak na dřevo co jsem někdy používal (asi to byl i syntetický, možná něco s fermeží). Není to nijak moc výrazná vůně a možná je trochu způsobena i plastovým kanistříkem. Budu rád když sem někdo napíše jak olej (od jiné firmy) voní.
Nakonec jsem vzal starší řemen Puma (takový ten jejich klasický napínák) a olejem ho mírně potřel (opakovaně kápnul na prst, rozemnul mezi prsty a pak vmasíroval do kůže aby byl rovnoměrně). Olej je dost řídký a snadno se do kůže vsákává (nenahříval jsem tj. žádný boj jako se žlutou dovo pastou). Kůže je po aplikaci mnohem víc poddajná a zná se mi, že i víc hebká (příjemnější na omak ... nevím jak to vyjádřit). Cítit z řemene nic není. Při obtahovaní břitvy mam lepší pocit než na řemenu udržovaném žlutou dovo pastou. Je to pro mě příjemné překvapení (nečekal jsem tak dobrý výsledek).
Paznehtový olej (Neat's foot)
Re: Paznehtový olej (Neat's foot)
no asi ho taky objednám, zkusil jsem zkušebně na řemen šicoil a je to docela cítit...
Také bych ho rád zkusil, ale tak velké balení? To bych na něm musel smažit řízky.
Dnes jsem obdržel velkorysý vzorek zmíněného oleje k otestování od kolegy Atera, kterému touto cestou velmi děkuji.
Ihned jsem ho použil k ošetření svých řemenů. Olej je světlé barvy, řídké konzistence a velmi dobře se roztírá, snadno
penetruje podklad, vůně zvláštní jenom nemohu přijít na to co mi připomíná, nikoli nepříjemná, Řemen mi připadá po jeho
použití měkčí. Zdá se mi že jeho použití je lepší variantou než žlutá DOVO pasta, kterou jsem používal.
Ihned jsem ho použil k ošetření svých řemenů. Olej je světlé barvy, řídké konzistence a velmi dobře se roztírá, snadno
penetruje podklad, vůně zvláštní jenom nemohu přijít na to co mi připomíná, nikoli nepříjemná, Řemen mi připadá po jeho
použití měkčí. Zdá se mi že jeho použití je lepší variantou než žlutá DOVO pasta, kterou jsem používal.
mons
Zkušenosti po použití?
Zkušenosti po použití?
Bezesporu je to lepší. U mne spokojenost.
Tak dopoledne jsem si vyzvedl lahev na Chuchelskem zavodisti v jezdecke prodejne cestou na firmu, tak jsem na to zvedavy. Vyzkousim az dorazim domu ve stredu...
No, odpověď nebyla hned, ale je tu. Opravil jsem menší dřevěný obtahovák, dal obroušenou kůži z řemene, naolejoval, řemen krásně zvláčněl a jsem spokojen. Jen jsem tedy nevěděl, jestli je potřeba také flaška leštilka, tak jsem neleštil. Olej používám i na konzervaci břitev.
Naposledy upravil(a) maculak dne 29 srp 2012, 10:26, celkem upraveno 1 x.
No po oleji flaška potřeba není. Hodí se když na řemen nanášíš nějakou brusou pastu aby jsi jí po nanesení zahladil a měl na řemenu né moc tlustou a všude stejnou vrstvu (mimo toho kde vyrovnáš nerovnosti).
-
Původně jsem měl objednán olej u kolegy Atera, bohužel ale selhala moje spojka v Praze, která by mně olej dovezla do Brna. A tak jsem se rozhodl a olej koupil a můžu Vám kdo by měl zájem v Brně taky nějakou tu lékovku odlít. Oleje je dost .
Hezký den
Luparabianca
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.