Broušení nové břitvy a údržba

Dotazy na vše co se holení týče.
Odpovědět
Jitka22

Broušení nové břitvy a údržba

Příspěvek od Jitka22 »

Dobrý den vespolek,

omlouvám se, jestli zdvojuji dotaz, ale můj první dotaz se mi, myslím, nějak nepodařilo odeslat.

Pořizuji břitvu jako dar mému muži. Vybrala jsem na internetu novou břitvu 6/8 Dovo Red Bismarck Razor. Jak píši, jde o dar k výjimečné příležitosti a jsem přesvědčena, že si holení oblíbí. Mluví o tom již dlouho, ale nechce se mu utrácet :) tak to beru trochu "z gruntu". Za nesmysly utrácet také nemůžu, ale pochopila jsem, že investice do kvalitní čepele se neztrácí :)

Chtěla jsem se vás zeptat:
1. Udělalám dobře, když před doručením nechám břitvu nabrousit? Vyčetla jsem tady, že nová břitva neznamená břitva připravená k použití a obchod, ze kterého chci břitvu objednat tuto službu nabízí.
2. Na ošetření při delším nepoužívání je třeba ji naolejovat: záleží na tom, jakým olejem?
3. Nádoba, ve které se vyšlehá pěna z mýdla může být jakákoli? (V obchodě se mi zdá směšně předražená. Vypadá, jako obyčejná malá miska nebo hrneček...ale nevím, jestli nemá mít nějakou spec. vlastnost :), tak abych něco zbytečně nezanedbala...

Budu moc vděčná za každou rady.

S pozdravem,
Jitka
mons

Re: Broušení nové břitvy a údržba

Příspěvek od mons »

Zdravím
břitva Dovo je osvědčená kvalita a určitě bude v pohodě-
jikak
ad 1/ Rozhodně bych nenechal brousit břitvu v nějakém obchodě, raději oslovte mistra brusiče z tohoto fora, který
odvádí neuvěřitelnou práci.
ad 2/ Je dobré břitvu po každém použití ošetřit olejem, většinou se používá osvědčený Ballistol nebo Kameliový olej.
ad 3/ Neřešte to, dobře poslouží kterýkoli větší otevřený hrníček nebo miska. Pokud to vašeho muže chytne,
vyřeší to sám nějakým pěnotvorem.
Jinak závidím vašemu muži a ať mu holení břitvou udělá mnoho radosti. :D
ater
mistr brusič

Příspěvek od ater »

Pokud jde o misku tak stačí nějaká celkem obyčejná keramická. Chce to ale zvolit vhodně velkou ke štětce (jde o to aby nebyla moc malá).
valentin75
Donátor

Příspěvek od valentin75 »

Ahoj.
2. Ja na ošetrenie používam olej Hoppe's,je to olej na zbrane ,tak ak je manžel strelec má výhodu .
3. Misku mám asi za 1€ ,je to tuším miska na polievku.Už ju ale nepoužívam,lebo si pripravujem
penu na tvári.Misku som mal len na vyskúšanie,bohužial nie je to pre mňa.
Tak na začiatok stačí lacná obyčajná miska na skúšku a časom uvidí čo mu vyhovuje najviac.

Palo.
Palo
mons

Příspěvek od mons »

Na začátku jsem šlehal pěnu v dlani a plně to postačovalo, ostatně dodnes to někdy dělám.
Zipíno

Příspěvek od Zipíno »

šlehání pěny v dlani je velice účinná metoda vzhledem k zvrásnění kůže a prstů. V hladké misce jsem si toto vyrobil uměle.
671 grains of diplomacy-.50 BMG
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Ahoj paní Jitko22,
vítám Vás zde na foru a gratuluji k výběru - Břitva 6/8 Dovo Red Bismarck je krásný kousek ve velmi noblesním provedení. Pokud se rozhodnete podle návrhu kolegy monse v jeho bodu č.1, tak mi napište na SZ.
Zdravím, Petr.
8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
ater
mistr brusič

Příspěvek od ater »

Já mam nějakou keramickou kulatou misku na zapékání asi za 100 Kč. Výhoda těch na zapékání je, že jsou těžší a tak dobře stojí v umyvadle v horké vodě.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní dotazy“