Brusné kameny mistra Sucháčka

...Naniwy, nagury, břidlice, coticule, Charnley Forest, etc., etc...
Odpovědět
LUDEK123

Re: Brusné kameny mistra Sucháčka

Příspěvek od LUDEK123 »

Prosím jaký brus používá na tomto videu na rovnání kamene http://www.youtube.com/watch?v=j-mKnH326Cs&feature=plcp
Nebo mi doporučte něaký jiný brus.
Zipíno

Příspěvek od Zipíno »

Používá do roviny vyleštěnou žulovou desku a na ní obyčejný smirkový papír na broušení pod vodou. spojení obou komponent a lubrikaci obstarává obyčejná voda.
671 grains of diplomacy-.50 BMG
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Jaké brusné papíry tenkrát Mistr Adršpach používal nevím, ale tento dokonale srovnaný Sucháček patří mezi moje nejlepší kameny s dokonalým povrchem.
Používám jej třetím rokem a je stále perfektní.
Díky Adršpachu ;)
8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
adrspach
mentor

Příspěvek od adrspach »

Tak teda popisu.
Material odrezek kamene desky vytazene u kuchynaru z kontosu. Pas z pasove brusky mam za to ze byl tak 120 grit. Mokry suchy smirgly od 240, 400, 800 a 1200.
Postup prvne jsem to vzal ven a za sucha adbrousil to nejhorsi na tom pasu podlozenym deskou.
Pak jsem to vzal k Mistrovi na balkon a lapoval na papirech priplesklych na desku vodou. Voda to taky mazala a chladila. A zbytek je videt.
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Dnes jsem na té desce srovnával Číňana a taková deska je moc fajn pomocník. Lépe řečeno, bez ní si srovnávání nedovedu představit. Stačí mírně pocachtat vodou a šmirgl se k ní přicucne a ani se nehne. :D
8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
ater
mistr brusič

Příspěvek od ater »

Pokud nebudeš mít kde desku sehnat zadarmo tak skoč do kamenictví, nedávno jsem si kupoval druhou desku a rozměr 40x50x3 cm z žuly Padang hell vyšel na 800,- Kč. Jedna strana vyleštěná. Jde o to mít tvrdou žulu (jsou i měké blížící se k mramoru), aby málo nasákává vodou a byla odolná proti otěru. Padang hell sice docela vodu saje, ale jinak super a je jednou z nejlevnějších. Černá žula je třeba Nero impala, ale ta bude podle mě tak 2x dražší.
adrspach
mentor

Příspěvek od adrspach »

Popravde mam i desky z rekonstituovaneho kamene a zatim musim zaklepat na drevo zadnej problem. Chce to aby byla aspon tech 30mm tlusta aby se neprohybala.
mons

Příspěvek od mons »

Abych řekl po pravdě ani nevím z čeho desku mám, v kamenictní mi ji z něčeho uřízli v rozměru 40x40x3 za 300,-. Ještě mi rabrousili
rohy a hrany.
Berseg

Příspěvek od Berseg »

Zatím to sice nepotřebuji, ale zadarmo jsem získal desku z tvrzeného skla o rozměrech 40 x 30 x 1,5 cm (samozřejmostí zabroušené hrany). Snad bude vhodná až si pořídím kameny.
Radyx
admin

Příspěvek od Radyx »

Užitečná bude ;) , mám desku z centimetrové skla a jde to na ní pěkně!
Odpovědět

Zpět na „Brusné kameny“