Savon à barbe - SANTAL

Mýdla, krémy a vůbec prostředky ze kterých můžeme tvořiti mydlinky
Odpovědět
Wiking

Savon à barbe - SANTAL

Příspěvek od Wiking »

K640_Savon a barbe Santal.JPG
Savon à barbe - Santal

Podobne jako to mydlo Vetyver, ktere jsem zde jiz popsal, je take tohle mydlo vyrobeno ve Francii u http://www.laboratoiresbea.com/ , kde se vse jeste vyrabu rucne, a ne prumyslove.
Tohle mydlo se vyznacuje (jako opravdu jedno z mala) opravdu hustou penou.
Pri slehani pena tak zhoustla, ze jsem musel jeste asi 3x pridavat po trosce vody!!
To se normalne nestava. Trvanlivost peny je tak dobra, ze je tohle mydlo velmi vhodne i napr. pro zacatecniky, kteri na oholeni Britvou potrebuji delsi dobu.
Pusobeni na pokozku, diky vybranym surovinam je opravdu skvele.

Vune je trosku lehci, teplejsi, bylinno-zemita a ne tak vyrazna jako u mydla Vetyver, i kdyz do jiste miry jsou si obe mydla svoji vuni trosku podobne.

Cena: okolo 4,50€ za 75gramovou napln, coz je cena velmi prizniva v prihlednuti ke kvalite, kterou tohle mydlo nabizi.

Velkou vyhodou tohoto mydla je fakt, ze se jedna o mydlo v kvalite "BIO" a je pri vyrobe tohoto mydla nebyly pouzity jak zvireci tuky, tak dalsi chemicke slouceniny, pritomne v naproste vetsine vsech prumyslovych mydlech jako konzervanty nebo EDTA.
Tim je zcela jasne, ze tohle mydlo kuzi nevysusuje, ba naopak, castecne zmydelnene tuky (olivovy, palmovy a kokosovy) ji propujcuji zcela skvelou svezest, vlacnost a hebkost.
Pri pomeru cena/vykon, a hlavne pri kriteriu "tvorba peny" je tohle jedno z nejlepsich mydel jake znam, tudiz jej muzu bez jakychkoliv vyhrad co nejlepe doporucit!
Ludwig
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
marure1

Re: Savon à barbe - SANTAL

Příspěvek od marure1 »

Ahojte pokukujem aj po nom asi to bude pekne velká objednávka a budem mat pokoj :lol:
na duši je to ozaj velký výber mydiel Wiking dakujem za zaujimavé hodnotenia a skušky ;)
Britva je nástroj Gentlemana
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

Včera jsem vyzkoušel vzorek tohoto mýdla.
Vynikající v každím směru
Skvělá šlehačkovitá pěna a i vůně je mi příjemná.
Na pleť působí velmi dobře.
Jsem s ním naprosto spokojen.
Wiking

Příspěvek od Wiking »

Tak se mi zdarne podarilo spotrebovat tohle mydlo.

Trosku to trvalo, pri tom poctu mydel ktere mam zrovna v uzivani :lol:

Fazit: Velice dobre mydlo, ktere muzu skutecne co nejlepe doporucit. I kdyz se jedna o pomerne mene zname mydlo,
za vyzkouseni rozhodne stoji.

Plusy: Velmi vydatne mydlo, jiz male mnozstvi hoblinek se da vyslehat do velkeho kopce peny, veskere holici vlastnosti jako zmekceni vousu, stabilita peny, klouzavost atd hodnotim jako velmi dobre!
Chemicke slozeni je relativne solidni, nic skutecne zleho neobsahuje.
Taktez pomerne nizka cena je zajiste velmi prijemne plus.

Minusy: Snad jen ta vune "santaloveho dreva" no.. tu jsem tam stale jaksi nemohl najit. Mydlo voni sice prijemne, ale kdo okusil jine mydla s vuni santaloveho dreva, ten pochopi.

Nekdy v budoucnosti si jej rozhodne jeste koupim.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Drvoštěp

Příspěvek od Drvoštěp »

Můj osobní poznatek.
Velmi dobré mýdlo na citlivou plet. Nějaké nedostatky jsem je neshledal.
Střídám jej i s mýdlem Muhle Sandelholz pro porovnání a musím říct že vůně santalu od Muhle je mnohem výraznější.
Příprava pěny a samotné holení u obou druhů mýdel bylo bez problému. Kůži nevysušuje.
Vzhledem ke kvalitě BIO složek jen začínám mít určité obavy, jak mi asi časem teprve rychle porostou vousy. :lol:
Zdraví bývalý uživatel Barbusu.
8-)
Lepší dobře nabroušená břitva než zle nabroušená žena.
Odpovědět

Zpět na „Mýdla a krémy na holení“