Problém pri prvom holení britvou

... po srsti či proti...
irenko
mistr brusič

Re: Problém pri prvom holení britvou

Příspěvek od irenko »

PetrS píše: Pokud Břitva tahá - není ještě dokonale nabroušená.
Peťo, ale je 8-) (teda bola, keď som ju kolegovi odoslal) ver mi .....

problém bude inde ......
,,Neexistuje správne a nesprávne oholeníe."
Chester

Příspěvek od Chester »

Taky jsem zažil při prvním holení břitvou (což není ještě ani týden :)) tahání. Nevím, čím to bylo, ale řekl bych, že to byla kombinace delších vousů, nedostatečné přípravy vousu a k tomu nezkušenost s holením. Nejspíš jsem měl moc tupý úhel a teď jsem nedočkavý na další holení, takže nebudu mít vousy tak dlouhé, jak jsem je měl poprvé, tudíž to asi nezvládnu ověřit, ale zkus zmenšit úhel. Jak mi psal Petr, mělo by to být takové V, ale spíš ještě menší ;)
buggi7

Příspěvek od buggi7 »

No dovolím si suhlasiť s irenkom. Britva stale prejde skuškou vlasu (po priložení sa oddelí ako na videu)....
Možno používam zlý sklon britvy voči tvári. To ťahanie som mal na mysli tak, že keď si holím líca a britva zaberie celou dĺžkou ostria, tak vtedy ťahá.....na iných častiach tváre zaberá vždy len časť ostria (napr len polovica). Včera som sa odvážil skúsiť si oholiť časť nad hornou perou a krásne som sa porezal....
Pravú polovicu tváre si oholím bez problémov ale na ľavej same "zárezy"....
irenko
mistr brusič

Příspěvek od irenko »

začni s najjednoduchšou zmenou, ako dlho sa mydlíš?
použi najlepšie mydlo aké máš, nie barbus, urob si penu, 2-3 minúty si ju nanášaj na tvár a nechaj pôsobiť na tvári pokiaľ neobtiahneš britvu na remeni, to by malo byť tiež tak 2-3 minútky, potom ešte premydli, už len tak na oživenie peny a skús sa holiť,

ako sa namydlíš, tak sa oholíš (treba nechať poriadne zmäknúť fúzy)

ďalší problém môže byť technika holenia, sklon, tlak, smer ťahov...

alebo nesprávne zvolený typ výbrusu britvy, máš plnodutú nerezovku a ak máš naozaj tvrdé fúzy potrebuješ štvť-dutú alebo dokonca "klinovku"

dúfam , že sa Ti podarí prísť na to kde je jadro pitbula
gilhad
Donátor

Příspěvek od gilhad »

Ja jsem zjistil, ze zatimco pravou tvar holim nahoru-dolu, tak levou holim dolu sikmo, nahoru svisle (az na cast tesne pred uchem). Mozna to ma co do cineni s tim, ze holim jen pravou rukou a ty uhly jsou proste jine, ale takhle mi to vyhovuje. (A sikmo myslim pod uhlem asi 45 stupnu vuci zemi, od ucha nahore, k brade dole.)
Takze muzes zkusit i zaexperimentovat s tim, kudy a jak vedes ty tahy. Kazdy ma trochu jinou anatomii, svaly, mechanickou pamet a tak, treba se ti osvedci tohle, treba neco zcela jineho. Dulezite je nebat se, nespechat, soustredit se a myslet :)
ater
mistr brusič

Příspěvek od ater »

Moje postřehy a rady:

1. Je to fakt tahání? Nestane se ti to, že ti na levé půlce pěna trochu uschne? A pak se břitva lepí? Pokud ano tak víc vody do pěny a klidně vem štětkou levou tvář znovu poté co dokončíš pravou. Můžeš i špičku štětky namočit zlehka do vody.

2. Zkus jiný úchop. Pokud se holíš pravou rukou na levé tvářit nemusí být klasický pohodlný. Koukni sem http://straightrazorplace.com/srpwiki/i ... ight_razor a zkus úchop z obrázku 9 (Grip 9).
Nebo se nauč levou. Aspon to bude víc adrenalinu ze začátku.

3. Nesnažíš se o dlouhé tahy? Zkus dělat kratké a trochu se vracet. Koukni na toto video http://www.youtube.com/watch?v=gDfgN_kQJxs od 2:30 min. Sice to jde sama na sobě trochu hůř ale jde to.
buggi7

Příspěvek od buggi7 »

Takže nakoniec som predsa len s vašou pomocou identifikoval chybu. Snažil som sa robiť dlhé ťahy ako som to robil s bagrom.
Aj tak si ešte neviem oholiť bradu a okolie úst....ked sa dostanem na oblasť pod kútiky úst (tam mám porast najhustejší), britva sa zasekne. Bojím sa nasilu ťahať aby som sa neporezal, tak to radšej dokončím bagrom :-)
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Pokud Břitvu brousil Irenko, tak není chyba v Břitvě. :ugeek:
Když se při krátkých tazích a malém náklonu od tváře zasekává a je nabroušená, tak vyzkoušej těžší a větší Břitvu. Tahání a zasekávání jsou dvě rozdílné situace.
1) Tahání je, když Břitva nebere, nechává ostrůvky neoholeného, vynechává a dře kůži - pak je to následkem nepřipravených a tvrdých vousů nebo malé ostrosti. Náprava = napařit, déle mydlit, více vody do pěny a obtahovat po namydlení, aby mělo mýdlo čas působit nebo nabrousit Břitvu.
2) Zasekávání je, když břitva bere tak moc, že se ve vousech zastaví a dalším násilným tahem by došlo pořezání. To způsobuje nejčastěji lehká a plnodutá čepel ve tvrdých vousech. Náprava = vyměnit za klínovitější, těžší a větší čepel. 6-8/8.
Uvidiš tu změnu a pak už se k lehké Břitvě vracet nebudeš chtít.
8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
irenko
mistr brusič

Příspěvek od irenko »

buggi7 píše:Takže nakoniec som predsa len s vašou pomocou identifikoval chybu. Snažil som sa robiť dlhé ťahy ako som to robil s bagrom.
Aj tak si ešte neviem oholiť bradu a okolie úst....ked sa dostanem na oblasť pod kútiky úst (tam mám porast najhustejší), britva sa zasekne. Bojím sa nasilu ťahať aby som sa neporezal, tak to radšej dokončím bagrom :-)
buggi7 ešte jedna pomôcka pri holení britvou:
veľmi pomáha napínať-naťahovať si holenú pokožku, toto úplne minimalizuje riziko porezania a v horšom prípade sa pokožka podráždi, ale neporežeš sa

a inak neboj sa, porezanie nebolí, len to trochu štipne a trochu (trochu viac) tečie krv :twisted:
Zamčeno

Zpět na „Techniky holení“