Nemáte někdo něco pro začátek?

Dotazy na vše co se holení týče.
PetrS
mentor

Re: Nemáte někdo něco pro začátek?

Příspěvek od PetrS »

Jen jsem doplnil možnosti tamější nabídky...
8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
OoPs

Příspěvek od OoPs »

K hygieně při holení břitvou u lazebníka.
Osobně jsem lazebnictví v praze navštívil (Thomas barber shop) a holič přímo přede mnou opakovaně břitvu desinfikoval přípravkem s vysokým obsahem alkoholu. Pokud jsem si mohl všimnout, tak čištění břitvy bezprostředně před použitím a po použití bylo opravdu důkladné.
Myslím, že všichni jsou si velmi dobře vědomi nebezpečí přenosu nemocí prostřednictvím nákazy krví a podle toho se chovají.
Snad jediná výtka z pohledu hygieny by mohla být ta, že holiči nepoužívají gumové rukavice a jejich pokožka přijde do přímého styku s případnými zraněními a odděrkami. To vše je ale, podle mého názoru, vyřešeno hojným používáním kosmetických přípravků s antiseptickými nebo desinfekčními účinky. V podstatě v každou chvíli má člověk na tváři aplikovaný nějaký přípravek.

Koneckonců dovedete si představit, že Vás holí někdo, kdo má na rukou gumové rukavice? Brrrrr.....
serfik

Příspěvek od serfik »

Woalá! Tak se objevila jedna fešanda jen kousek ode mě, leží dokonce v šuplíku mé tchýně. Jde o břitvu po jejím dědečkovi :D takže stačí jen slib, že budou hodnější na tu co mám doma a snad to klapne. Navíc si myslím, že je lepší, tak nebezpečné nástroje odstranit z jejího dosahu :P Zatím mám dvě fotky na telefonu a zítra ji snad budu obdivovat naživo. Poznávací znamení je tam čitelné prý jedno "Germany" :D ale co je to reálně zač, to asi pozná jen opravdový mistr snad objevím taky další indicii :shock: mrkněte na ní, zda má šanci se vrátit, samozřejmě po důkladném "seštelování" do břitnického života ;) byla by to moje první.. a doufám, že ne poslední :shock:
02.jpg
01.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) serfik dne 18 pro 2012, 22:12, celkem upraveno 2 x.
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Tak opět je to jak říkám - Tvoje Břitva si Tě sama našla - gratuluji.
Vypadá dobře a po zprovoznění budeš mít fajnovou Krásku. Navíc je to rodinný klenot se známou minulostí a to je v dnešní době velmi vzácné.
8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Vlcak
Donátor

Příspěvek od Vlcak »

Tak vida, hezká břitva s rodinou vazbou. Gratuluji. Věřím, že budeš spokojen. Na krčku není žádné logo výrobce, ale to nic neznamená. Krabička je původní k té břitvě? Vidím na ní Praha, Příkopy 25. Zbytek je nečitelný.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní dotazy“