broušení ocílkou
Re: broušení ocílkou
Diki maestro za vycerpavajucu odpoved . Prosim Ta ako mozem zistit stav mojej britvy ?? Ci je ostra , znicena atd (mikroskop nemam) .Dnes rano som ju vyhladil ta obycajnej hladkej kozi z calunictva hrubka asi 4*40*60 cm na hladkej casti . Holenie neporovnatelne (britva berie aj pri tupejsom prilození a skoro vobec nedrhne . Jediny problem je brada . Ale to chce asi len cvik . Inak po potreti kamencom(tycinka) a naslednom osetreni tvare gelom po holeni COLOR GEL STYL sa mi to na tvari trosku zgclo na hrudky .
rozmer koze je preklep 4*40*600 mm
Obtahovat pouze na hladké straně. Stav Břitvy bez zvětšovadel se moooc špatně odhaduje. Pak nezbývá než holí / neholí.
Kosmetiku Ti tady kolegové poradí. Jen mám pocit, jestli ten Kamec nepůsobí "srážlivě" nejen na krev, ale i na ten gel.
Zkus nedat Kamenec a přímo dát ten gel, nebo místo gelu dát jinou kosmetiku.
Kosmetiku Ti tady kolegové poradí. Jen mám pocit, jestli ten Kamec nepůsobí "srážlivě" nejen na krev, ale i na ten gel.
Zkus nedat Kamenec a přímo dát ten gel, nebo místo gelu dát jinou kosmetiku.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Zajimava kombinace, s tim tedy nemam zkusenosti a tahle chemicka reakce 100% prekracuje moje znalosti chemie..rudixxx píše: Inak po potreti kamencom(tycinka) a naslednom osetreni tvare gelom po holeni COLOR GEL STYL sa mi to na tvari trosku zgclo na hrudky .
Fakt je, ze KAMENEC ma za ukol srazet.. a asi srazi nejen krev ale i jine substance.. asi..
Kazdopadne bych take doporucil alespon vyzkouset jen jedno nebo druhe.. Vsem znamy citat "Mene je nekdy vice " ma opravdu svuj smysl
.. popr. mezi kamencem a gelem pockat nejakou pulhodinu/hodinu.
PS: Vlakno ma ve skutecnosti tema "Brouseni ocilkou".. Hmm..
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Pokud britva holi a netaha a pokud se jenym obtazenim na jemne kuzi stav silne zlepsil, tak na tom ASI neni zas tak zle (muj skromny odhad - kdyby byla tupa/vylamana, tak neholi, nebo taha, jeslti obtazeni pomaha, tak je tam v ostri stale jeste co obnovovat a asi jeste chvili pri slusnem zachazeni bude). Samozrejme mikroskop a zkusene oko takovyto letmy odhad dle popisu odhad nenahradi.
Takový skromný dotaz. Když teda potřebuju břitvu osušit po holení, jak na to? Vzít si nějaký jemný papirový kapesníček a bez tlaku po něm přejet břitvou, jako když obtahuju na řemeni? A pak třeba ještě dotáhnout na řemenu?
Mám zrovna svoje krásky u Petra na dovolené a nerad bych jim jejich krasu zkazil hned po prvním holení...
Díky
Mám zrovna svoje krásky u Petra na dovolené a nerad bych jim jejich krasu zkazil hned po prvním holení...
Díky
Pokud jsem stačil během své krátké přítomnosti zaznamenat, tak břitva se suší i olejuje mezi dvěma prsty.
Za chvíli budu řešit atejný problém, takže mě to taky zajímá.
Je to pravda?
Za chvíli budu řešit atejný problém, takže mě to taky zajímá.
Je to pravda?
Pánové, nedělejte tady nepořádek. Proč se o sušení břitvy po holení bavíte v tomto vlákně, které nese název broušení ocílkou? Zkuste dávat své dotazy do patřičných vláken. Administrátoři či moderátoři pak mají zbytečnou práci, aby tu uklidili a fórum bylo i nadále přehledné.
Jinak ošetření břitvy vlaštovkou z toaletního papíru je pěkně vidět na tomto videu: http://www.youtube.com/watch?v=7VmlIQ4_cOE
Jinak ošetření břitvy vlaštovkou z toaletního papíru je pěkně vidět na tomto videu: http://www.youtube.com/watch?v=7VmlIQ4_cOE
Pardon. Já jen, že se to spíš od ocílky zvrhlo celkově k poškoditelnosti ostří, tak jsem se zeptal na tohle.
Tímto se omlouvám a díky za radu... Prosím admina o promazaní mých příspěvků na vlákně. Díky
Tímto se omlouvám a díky za radu... Prosím admina o promazaní mých příspěvků na vlákně. Díky