…se mimo toho, že se používá jako záznamový materiál na magnetické záznamové pásky (dříve např. magnetofonové kazety) využívá také jako abrazivum v brusných pastách.
Vzhledem k tomu, že je jeho je jeho barva zelená, tvoří základ zelených brusných past.
Výrobce udává zrnitost 60 000 (alespoň na kelímku je uvedeno 60K grit)
V čisté formě, viz níže:
Oxid chromitý
Oxid chromitý
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Re: Oxid chromičitý
Oxid chromičitý se dá u nás běžně sehnat v této podobě válečku: je to oxid a malé procento pojiva. Lze rozmělnit a rozpustit v oleji.
Uz jsem to sice dal do jine casti tady na foru, ale asi to melo byt spis sem.
Budu kupovat CRO2 v prasku. Paklize bude dost zajemcu tak toho vezmu vic a rozdelime se. Pocital jsem ze dodani by mohlo byt na Jarnim srazu a predpokladana cena by byla okolo 150-200kc za 100gramu. Toto mnozstvi by vam melo vystacit na hooooodne dlouho. Ozvete se co nejdrive aneb "Kdo zavaha tenmj se nestravuje"
Budu kupovat CRO2 v prasku. Paklize bude dost zajemcu tak toho vezmu vic a rozdelime se. Pocital jsem ze dodani by mohlo byt na Jarnim srazu a predpokladana cena by byla okolo 150-200kc za 100gramu. Toto mnozstvi by vam melo vystacit na hooooodne dlouho. Ozvete se co nejdrive aneb "Kdo zavaha tenmj se nestravuje"
Nekdo se mi uz ozval nanestesti jsem se preklik a smaznul to pred tim nez jsem to precet. Prosim toho kolegu aby to poslal znova mam v planu to koupit behem vikendu.
Do brusných past v této formě se běžně přidává oxid hliníku a jiné příměsi.Artifex píše:Oxid chromičitý se dá u nás běžně sehnat v této podobě válečku: je to oxid a malé procento pojiva. Lze rozmělnit a rozpustit v oleji.
Zelených brusných past se u nás prodává více než deset druhů - podle výrobce.
Nedokážu rozlišit, která je s jakou příměsí a která je čistá - dokonce bych si dovolil tvrdit, že čistá není žádná.
Proto volím nákup čistého prášku ze kterého si potom vyrobím polotekutou pastu sám.
A můžu se taky přihlásit jako další zájemce? Mohlo by to být pro mně použitelné i jinde, než na břitvy.
671 grains of diplomacy-.50 BMG
Sice jsem ho uz koupil,ale melo by ho byt dost. Kolik si kolego budete prat? Zaslete mi SZ.
Tak jsem narazil na návod, ktetrak napajcovat řemen chomoxidem.
Poptám se autora zda je možno jej přeložit a vypublikovat u nás.
http://www.straightrazorplace.com/forum ... orial.html
Poptám se autora zda je možno jej přeložit a vypublikovat u nás.
http://www.straightrazorplace.com/forum ... orial.html
Vážení kolegové. Dneska jsem v docela slušném železářství v Karlových Varech (v Sockolově mají prd a tváří se že nic takového neexistuje) sehnal tuhle zelenou pastu. Stála 94 Kč. Nevím jestli to obsahuje oxid chromičitý nebo ne a chci se zeptat jestli s ní má někdo zkušenost a jestli by vyhovovala na řemen ? Je to ta stejná věc jakou tady ukazuje Artifex ten váleček ? Jestli jo, tak cena docela ujde.
Další věc je že jsem se na to ptal v práci a tam taky nikdo nevěděl, akorát svářeč mluvící lámanou češtinou a trochu z něj táhnul chlast mi tvrdil že zelená pasta obsahuje právě náš oxid chromičitý, červená oxid železa a bílá nebo černá teď už nevím oxid hliníku. Opravdu se v tom nevyznám tak to nevydávám za svoje postřehy - jen co jsem slyšel.
No zkrátka tuhle co jsem koupil jsem hned nafotil. Za kvalitu se omlouvám - nechtělo se mi trhat cedulku tak jsem ji nafotil postupně a pak spojil.
Další věc je že jsem se na to ptal v práci a tam taky nikdo nevěděl, akorát svářeč mluvící lámanou češtinou a trochu z něj táhnul chlast mi tvrdil že zelená pasta obsahuje právě náš oxid chromičitý, červená oxid železa a bílá nebo černá teď už nevím oxid hliníku. Opravdu se v tom nevyznám tak to nevydávám za svoje postřehy - jen co jsem slyšel.
No zkrátka tuhle co jsem koupil jsem hned nafotil. Za kvalitu se omlouvám - nechtělo se mi trhat cedulku tak jsem ji nafotil postupně a pak spojil.
Kdo se topí - i břitvy se chytá !!!
Ano, ta pasta je chromoxid v pojivu, zrno cca 0,5 mikronu