KLAR - Kabinett

Mýdla, krémy a vůbec prostředky ze kterých můžeme tvořiti mydlinky
Odpovědět
Chester
Příspěvky: 60
Registrován: 19 črc 2012, 19:40

Re: KLAR - Kabinett

Příspěvek od Chester »

Tak dnes jsem Kabinett vyzkoušel v procesu.
Hned na úvod musím říct, že moje hodnocení je čistě subjektivní a mýdlo porovnávám jen s Barbusem, jiné mýdlo jsem zatím nezkoušel. A asi ani neumím moc hodnotit :lol:
Co se týče změkčení vousů, tak je to opravdu delikátní záležitost, oproti Barbusu je to úplně někde jinde, podle mého názoru.
S břitvou mi to ještě moc nejde, takže to nebylo tak skvělý a vousy jsem nebyl schopen brát tak krásně, jako s bagrem (plastovým Wilkinsonem, jaký to asi je s ocelovým...) . To byl zážitek. Skoro jsem ani necítil, jak bere. Doufám, že jednou se k tomuhle pohodlí dopracuju i s břitvou, takové holení je to, co jsem od břitvy očekával.
Vyšlehání krásné, nadýchané a jemné pěny je též záležitost desítek vteřin a vydrží dlouho.
Bagr po mýdle jezdil úplně nádherně, s břitvou jsem měl trošku problémy, ale chce to cvik.

Určitě bych mýdlo doporučil, pro mě je to velký skok kupředu.
Tak mě napadá, jaké látky se používají ke změkčení vousu? Není to nějaká chemická sranda?
Uživatelský avatar
Radyx
admin
Příspěvky: 1078
Registrován: 21 lis 2008, 15:39
Bydliště: Praha

Re: KLAR - Kabinett

Příspěvek od Radyx »

Tak jsem se v neděli oholil za použití tohoto mýdla. Krásně voní, je ho potřeba vskutku málo na rozšlehání pěny. Pěna drží, s chladnutím nepadá, není to šlehačka jako ToBs je ale příjemná a nepůsobí synteticky. Měl jsem u toho asociaci na Akro tyčinku. Velmi příjemné mýdlo, řadím jej mezi oblíbence!!!
ater
mistr brusič
Příspěvky: 832
Registrován: 10 lis 2011, 22:39

Re: KLAR - Kabinett

Příspěvek od ater »

Taky jsem v neděli Kabinet vyzkoušel. Nenašel jsem nic negativního. Po zkušenostech s mýdlem Kent (které mi nesedí) jsem příjemně překvapen a rehabilituju mýdla na holení. :-) Pěna šla vyšlehat lehce (nechal jsem rozpustit pár hoblinek). Pěna sice není uplně šlehačkoidní, ale je zase taková lehká. Pěna nemá tendenci padat a vyrobí se jí opravdu hodně z pár hoblinek. Během holení žádný nepříjemný pocit (pálení atp.) a ani nevysušuje pokožku. Změkčení a klouzavost pro mě v pohodě. Uvidím tak za měsíc až dva, ale mam pocit, že až mi dojde Nautik tak budu primárně používat toto.
ondrej22
Příspěvky: 51
Registrován: 03 lis 2012, 13:56
Kontaktovat uživatele:

Re: KLAR - Kabinett

Příspěvek od ondrej22 »

Jen tak pro zvědavost. Nevíte o nějaké vodě po holení s podobnou vůní? Klar ke svým dražším mýdlum dělá i kolínskou, ale ke Kabinettu ne...
honda
Příspěvky: 41
Registrován: 09 pro 2012, 11:35

Re: KLAR - Kabinett

Příspěvek od honda »

Zdravím tímto milovníky ostrých břitev a žiletek.
Sleduji tohleto fórum již nějakou dobu,než jsem se také zaregistroval.Moje cesta holením šla stejně jako u ostatních členú,přez několikeré el.strojky,Philips,Braun,různé machy atd.až k součastnému Merkur 34c,který mi vyhovuje-ale břitva je cílll ! Vrátím se tedy k mýdlům a krémům.Jelikož mám velmi citlivou plet,mněl jsem vždycky po holení červené fleky na obličeji a hodně vysušenou plet.
Kontaktoval jsem váženého člena fóra Wikinga a požádal ho o pomoc, s výběrem vhodných mýdel,krémů,]kterému tímto vřele děkuji.Během dvou dnů mi od něj přišel balíček s domluvenými mýdli a krémy-KLAR,CALANI,CELLA,TFS,KAPPUS.atd.Od té doby pro mně má holení jiný význam a vždy se těším na druhý den až si zase našlehám pěnu a oholím se.
Mýdla Calani a Klar mi zatím nejvíce vyhovují (bohatá pěna,krásná vůně,klouzavost super,na tváři neštípe)i když jsem ještě nevyzkoušel vše.
postupně přidám mézkušenosti s jednotlivými produkty do správných sekcí.
Všem,kteří to dočetli až do konce děkuji
Jiří

---I BŔITVA JE CÍL---- :D :D :D
Berseg
Příspěvky: 50
Registrován: 11 říj 2011, 12:37
Bydliště: Ostrava

Re: KLAR - Kabinett

Příspěvek od Berseg »

Už mám za sebou pár oholení tímto excelentním mýdlem, tak se zde podělím o své pocity. Mýdlo má příjemnou vůni. Tyčka mýdla voní dost výrazně, ještě než jsem rozbalil balíček od Wikinga už jsem cítil vůni mýdla a když jsem si mýdlo schoval do komody tak jsem ho cítil kdykoliv jsem se ke komodě přiblížil. Po třech týdnech, kdy nemám mýdlo v krabičce, ale jen volně v původním papíru už na takovou dálku nevoní. Po vyšlehání pěny, což jde opravdu lehce, už ta vůně není tak výrazná a po oholení nijak zásadně neovlivňuje vůni vody po holení. Jak se tu již psalo, pěna jde našlehat lehce a na tváři je velice příjemná. Necítím na kůži žádný svíravý pocit jako u levných mýdel a i po oholení mám pocit, že bych to bez problému ustál i bez použití vody po holení. Změkčení vousů i klouzavost jsou moc dobré. Děkuji Wikingovi za skvělý tip na mýdlo.
Uživatelský avatar
Pedrosjan
Příspěvky: 301
Registrován: 04 čer 2011, 22:34
Bydliště: České Budějovice

Re: KLAR - Kabinett

Příspěvek od Pedrosjan »

také i já jsem samozřejmě opět s pomocí kolegy Wikinga "ochutnal" toto mýdlo... :lol: .Nezbývá mi nic jiného než převážně "podepsat,to co tu bylo již řečeno.Příjemná vůně,lehkost našlehání,trvanlivost pěny,prostě jen klady.. 8-) .Jinak jsem to vyráběl stylem,jelikož jsem dostal od Wikinga asi 8 mini(asi 1 cm)tenkých plátků mýdla na vyzkoušení,že jsem ten kousínek zamáčkl prstem do pěnotvoru,maličko zakápl vodou a následně štětkou rozšmidlal do zdařilé pěny,která nepadala,ani neztrácela se!Což považuji za velký klad,ikdyž zase ostatní mýdla co vlastním také svou konzistenci jen tak neztrácejí(snad kromě Purrisimy)-tam je třeba rozumně,hlavně šikovně nahřátý pěnotvor.. 8-)
MERKUR Solingen - 37 001
panF
Příspěvky: 20
Registrován: 07 led 2013, 09:15
Kontaktovat uživatele:

Re: KLAR - Kabinett

Příspěvek od panF »

Zdravím všechny břitevníky,
tak jako spustu z Vás jsem se po letech trápení s mnohabřity, elektrikou atd. vrátil k Barbusu a žiletce. Po pročítání fóra je jisté, že časem přijde na řadu i břitva.
Ale proč píšu sem? Po asi ročním používáni Barbusu jsem si koupil mýdlo KLAR - Kabinett.Ten rozdíl je nepopsatelný.
Chci zkoušet i jiná mýdla a Klar bych měl na několik let (holím se obden), takže kdyby někdo měl zájem tak tu jednu tyč mýdla bych prodal.
Nejsem žádný obchodník ani překupník, jen to nechci skladovat tak dlouho.

Prodáno
Naposledy upravil(a) panF dne 22 led 2013, 16:55, celkem upraveno 1 x.
serfik
Příspěvky: 44
Registrován: 16 pro 2012, 11:21

Re: KLAR - Kabinett

Příspěvek od serfik »

poslal jsem SZ
ondrej22
Příspěvky: 51
Registrován: 03 lis 2012, 13:56
Kontaktovat uživatele:

Re: KLAR - Kabinett

Příspěvek od ondrej22 »

Pánové, mám takový, možná hloupý dotaz. Nicméně mi to nedá. Normálně šlehám pěnu z tohoto mýdla ve větším hrnku a pěnivost je celkem slušná, nicméně dnes jsme využil misku, která je větší než můj hrnek a musel jsem křičet "hrnečku DOST!".

Má velikost misky/hrnku vliv na tvorbu pěny? Nebo je to rukama?

Díky,

Ondra
Odpovědět

Zpět na „Mýdla a krémy na holení“