Dobrý den pánové břitevníci,
stejně jako vy ,bych si i já rád dopřál oholení břitvou a má vyvolená čeká na mě vydražená do zítra na poště.Nicméně prosím o radu,na fóru jsem se dočetl moho věcí o řemenech a tzv pajcungu.
Ale trochu se přiznám,že v tom mám zmatek.
Na obtahování břitvy jsem si vybral DOVO řemen.Ale bohužel nevím,podle čeho vlastně řemen vybrat,protože jak jsem se dočetl.Řemen má dvě strany jednu hrubou a druhou jemnou.
Chápu tedy dobře že
1.hrubá strana je pro brusnou pastu ,nebo podomácku vyrobený pajcung a hrubé srovnání ostří břitvy
2.jemná strana je jen pro naolejování jako ochrana proti zničení řemenu a dohlazení ostří břitvy?
Nebo musí být obtahování břitvy dva řemeny,na hrubé a jemné srovnání?
Děkuji za odpovědi.
Obtahovací řemen rady pro začátečníka
Re: Obtahovací řemen rady pro začátečníka
Ahoj Kolego a vitej na nasem foru pro gentlemany a milovniky nejostrejsich holicich nastroju sveta!
To vse co popisujes neni tak dulezite jako to, ze Britva musi byt v prve rade dobre nabrousena pochopitelne nekym, kdo Britvy brousit umi. Ne tedy nejakym brusicem nozu nebo nuzek.. to je neco uplne jineho.
Az potom si muzes delat hlavu ohledne pajcungu atd.
Obtahovaci remen (cesty , bez pajcungu) samozrejme potrebujes, to je logicke, Britvu musis obtahnout pred kazdym holenim
Takze nevim jestli mas v umyslu si sam brousit Britvy nebo to nekomu sveris. Pokud sam, poradi Ti dale dalsi Kolegove, kteri uz Britvy brousi. Je tam treba mit specialni brusne kameny (nekolik ruznych druhu, jemne, hrube atd)
Ceny techto kamenu dosahuji nekdy zavratne vyse
Preji Ti at se Ti u nas libi a vzdy excelentni oholeni. L.
To vse co popisujes neni tak dulezite jako to, ze Britva musi byt v prve rade dobre nabrousena pochopitelne nekym, kdo Britvy brousit umi. Ne tedy nejakym brusicem nozu nebo nuzek.. to je neco uplne jineho.
Az potom si muzes delat hlavu ohledne pajcungu atd.
Obtahovaci remen (cesty , bez pajcungu) samozrejme potrebujes, to je logicke, Britvu musis obtahnout pred kazdym holenim
Takze nevim jestli mas v umyslu si sam brousit Britvy nebo to nekomu sveris. Pokud sam, poradi Ti dale dalsi Kolegove, kteri uz Britvy brousi. Je tam treba mit specialni brusne kameny (nekolik ruznych druhu, jemne, hrube atd)
Ceny techto kamenu dosahuji nekdy zavratne vyse
Preji Ti at se Ti u nas libi a vzdy excelentni oholeni. L.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Díky za odpověď a uvítání,samozřejmě ,než se s ní poprvé oholím,tak to bude ještě dlouho trvat.
Až donečně uvidim svojí vyvolenou ,tak záleží v jakém bude stavu.
Mám v plánu jí dát nabrousit ,příp. opravit nýtky atd. k TomášoviS ,sám břitvu brousit nehodlám,raději ji svěřim do ruky odborníkovi:)
Až donečně uvidim svojí vyvolenou ,tak záleží v jakém bude stavu.
Mám v plánu jí dát nabrousit ,příp. opravit nýtky atd. k TomášoviS ,sám břitvu brousit nehodlám,raději ji svěřim do ruky odborníkovi:)
Ahoj,
primárně potřebuješ řemen čistý na obtažení před každým oholením. Řemeny mají dvě strany, ale většinou se používá jen jedna (pokud na druhé straně není gurta). Na řemenu s pastou (většinou chromoxid) se oživuje břitva, na kterou už nestačí kůže a nebo se na něm trochu poladí břitva hned po broušení (to udělá nejlíp ten kdo ti jí nabrousil). Často ale lidi řemen s pastou nepoužívají vůbec, nabroušenou břitvu z kamenů obtáhnou na kůži a holí se. Takže si do začátku klidně pořiď pouze jeden řemen a pastu na něj nedávej. DOVO řemeny jsou dobrý, ale nemají tak pohodlné držadlo a jsou dost malý. Určitě se koukni i na tyto viewtopic.php?f=53&t=554.
primárně potřebuješ řemen čistý na obtažení před každým oholením. Řemeny mají dvě strany, ale většinou se používá jen jedna (pokud na druhé straně není gurta). Na řemenu s pastou (většinou chromoxid) se oživuje břitva, na kterou už nestačí kůže a nebo se na něm trochu poladí břitva hned po broušení (to udělá nejlíp ten kdo ti jí nabrousil). Často ale lidi řemen s pastou nepoužívají vůbec, nabroušenou břitvu z kamenů obtáhnou na kůži a holí se. Takže si do začátku klidně pořiď pouze jeden řemen a pastu na něj nedávej. DOVO řemeny jsou dobrý, ale nemají tak pohodlné držadlo a jsou dost malý. Určitě se koukni i na tyto viewtopic.php?f=53&t=554.
Dobry den, chtel bych se zeptat : predevcirem jsem koupil britvu a pan co mi ji prodaval mi rekl at na obtahovaci remen nanesu pastu . ja ji nanesl na hnedou stranu(ne na zelenou) a prijde mi je ze to ted az moc mastny a kdyz na tom zkousim obtahovat britvu tak se spis umasti nez nabrousi. da se to nejak spravit ci jen cekat az pasta z remene vyschne ? diky za odpoved David