Úplný začátečník

Všeobecné dotazy na břitvy
ater
mistr brusič

Re: Úplný začátečník

Příspěvek od ater »

Tsumorashi píše: Jinak břitvy si ani tak nebojím, spíše mam respekt i když hlavní problém vidím spíše v ruce, přesněji tedy v úchopu, viděl jsem už tunu videi ale není to ono, to hold musím zkusit na vlastní kůži a to doslova :D. Navíc se bojím že si břitvě poničím ostří když budu obtahovat na řemeni, přeci jen v životě jsem to nedělal. :(
Bojíš se, že si strhneš ostří -> když se bojíš tak si dáš pozor. Navíc to není máslo. :-)

Respekt mam z břitvy také. Když jsem se začínal břitvou holit tak přicházel i trochu adrenalin na těžších místech, pak jsem si zvyknul a musel se začít holit levou rukou. Ohol prvně velké plochy a zbytek dodělej škrabkou nebo bagrem. Najdi si video ze kterého chceš převzít styl a vždy si ho před holením a po holení pusť a uvědom si jak místo kde jsi měl problémy dělá člověk na videu a příště to tak zkus. Každý je jiný ale +- většinu okoukáš.
Tsumorashi

Příspěvek od Tsumorashi »

Tak hurá už mám vše až na břitvu a řemen, dokonce i kamenec, vše jsem sehnal až moc jednoducho, nečekal jsem že to takto půjde, mam dokonce i paznechtový olej :D. Takže už mě zdržuje jen Česká Spořitelna s jejich servisem 24. Nemůžu si dík tomu verifikovat kartu na paypalu a zaplatit za břitvu. Řemen budu mít tady od mistra Smékala společně s prvotním nabroušením. Takže snad mám vše ošéfované a nezbývá než nervózně čekat. :roll:
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Nespěchej,
protože všeliké kvaltování toliko pro hovado dobré jest, pravil Honza Komenský.
Teď bude veliké setkání a až se vrátím, tak budu zase fungovat.
8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Tsumorashi

Příspěvek od Tsumorashi »

Hm o srazu vim. ono stejne nez britva dojde to bude take dlouha doba. Chtel jsem se take zucastnit ale jen bych prekazel. Tak snad priste :D . Zatim mam spoustu casu na studovani videii, rad a pod.

PS: omlouvam se za diakritiku a interpunkci, pisu z mobilu.
PS 2: Tak břitva už je na cestě.
PS 3: Břitva konečně dorazila. Teď se už jen domluvit s PetrS.
Aviatik

Příspěvek od Aviatik »

Uplny zaciatocnik zdravi odbornikov. Kupil som si pred casom Boker Piccadilly a k nej Boker padlo - z jednej strany juchta, z druhej kamen.
Vcera som sa dostal k starej skorodovanej britve a tak by som si na nej rad skusil brusenie na tej kamennej strane padla. Chápem správne ze ten kamen je určený k brúseniu nasucho? Neviem totiz ako by sa dal namocit aby sa pritom neznicila ta juchta na druhej strane .
Asi hlupa otazka, ale radsej sa spýtam ;)
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Vítej Aviatik mezi námi,
na sucho to nejde...
Po několika tazích se kámen zanese kovem z Břitvy a přestává fungovat jako brousek.
Nejlépe je použít sprejovou "špricku" co se používá na zvlhčování květin.
Pádlo polož na několikrát přeloženou utěrku tak aby se pádlo do látky jakoby "ponořilo" a velmi opatrně zvlhčovat kámen aby voda nestékala a brousit a brousit...
8-)
irenko
mistr brusič

Příspěvek od irenko »

nebol by rozumnejší olej ?, ten remeňu až tak neublíži, vodu neudržíš, aby nestiekla na kožu
,,Neexistuje správne a nesprávne oholeníe."
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

To pádlo jsem doma měl nové, když přišlo zároveň s novou Břitvou.
Tam je problém hlavně v tom, že to pádlo je docela tenké a tak se nedá příliš oddělit broušení na kamenu do obtahování na kůži. Pokaždé hrozí, že si zaneseš do kůže zbytky z broušení na kameni. Když pádlo položíš do poskládané utěrky, tak tu kůži alespoň částečně schováš před kontaminací zbytků z kamene. Vody na tu Břidlu by mělo stačit jen trošku ale oleje musíš dát krapet více, jinak máš velice rychle mazlavou kašičku a ta se patlá všude - potfora jedna. Nejlépe je to do trička a pak nejde ani vyprat. :twisted: Proto jsem doporučoval tu vodu. Ta přece jenom tolik nedělá svinčík, ale i té se dá v tomto případě použít jen trochu.
8-)
Aviatik

Příspěvek od Aviatik »

Dakujem za odpovede, predpokladal som ze to bude tak... Nechapem preco niekto ako Boker vobec ponuka padlo s kombinaciou kamen/juchta ked je to v podstate nezmysel. Brusenie je brusenie a obtahovanie zas obtahovanie. Ja som riesil len poskodzovanie koze vodu, pripadne olejom z kamena. Moznost zanasania remena uvolneným brusivom som si neuvedomil, takze este raz vdaka.
ater
mistr brusič

Příspěvek od ater »

Nedá se kamen z pádla vystrčit do strany, mam takové staré pádlo, kde to jde snadno. Pokud to jde tak bych kamen vyndal a používal ho mimo pádlo. Pokud nemáš rozstřikovadlo tak se dá šetrně kamen namočit tak, že na něj nakapeš vodu a prstem rozetřeš, ale umyj si ruce ať si kamen nezamastíš.
Odpovědět

Zpět na „Břitvy“