Zdravím Vás pánové, gentlemani!
Již jsem si také pořídil tento sofistikovaný nástroj na holení, zvaný Břitva. Věc hodná respektu a úcty!
Tak tedy mé dojmy z prvního pokusu o odstranění srsti z obličeje:
1) Baví mě to
2) Břitva je tupá, je potřeba jí lépe naostřit
3) oholil jsem si i krk i pod nosem, bradu ne, nosím tam vous dlouhý
4) ani kapka krve nepadla
Přikládám fotografii mé ocelové krásky!
http://oi49.tinypic.com/mhzp68.jpg
zase a znovu první holení
Re: zase a znovu první holení
Ahoj,
gratuluji k prvnímu oholení.
Jen poznámu - Henryovka zřejmě nepotřebuje naostřit, ale komplet postavit nové ostří a nabrousit.
Ta Bokerovka má podle fotky zřejmě poškozené ostří.
gratuluji k prvnímu oholení.
Jen poznámu - Henryovka zřejmě nepotřebuje naostřit, ale komplet postavit nové ostří a nabrousit.
Ta Bokerovka má podle fotky zřejmě poškozené ostří.
V tom případě budu muset někoho poprosit o nabroušení a naostření, sám se do toho nechci pouštět...
Na tu Bokerovku jsem se ještě moc nedíval, ale myslím, že to je jen lehce orezlá a na ostří není žádný zub
Na tu Bokerovku jsem se ještě moc nedíval, ale myslím, že to je jen lehce orezlá a na ostří není žádný zub
Ahoj lordx,
podle fotky to vypadá, že cca dvacet mm od stabilizátoru je poškození a pokud máš nějaké silnější zvětšovadlo, tak by jsi to měl uvidět. Jinak, gratuluji k prvnímu oholení - od teď už to bude jenom lepší a lepší.
podle fotky to vypadá, že cca dvacet mm od stabilizátoru je poškození a pokud máš nějaké silnější zvětšovadlo, tak by jsi to měl uvidět. Jinak, gratuluji k prvnímu oholení - od teď už to bude jenom lepší a lepší.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Večer se podívám skrze zvětšovací sklo, popřípadě zkusím něco lehce přefiknout (třeba vlas nebo igeliťák) abych se přesvědčil o ne/přítomnosti zubu
Jen pro informaci.
Vlas řeže i nůž nabroušený na šutru grit 1000, tedy gritu, kde břitvy teprvě začínají tvarovat základní ostří.
Vlas občas řeže i břitva se kterou se nedá oholit.
O zkoušce ostří břitvy na igelitu jsem ještě neslyšel a snad bych to ani nezkoušel.
Vlas řeže i nůž nabroušený na šutru grit 1000, tedy gritu, kde břitvy teprvě začínají tvarovat základní ostří.
Vlas občas řeže i břitva se kterou se nedá oholit.
O zkoušce ostří břitvy na igelitu jsem ještě neslyšel a snad bych to ani nezkoušel.
Poznám, jakou silou musím tlačit (doufám) a igelit by neměl ostří nijak poškodit, ne? Nebo na čem to mám vyzkoušet? Holil jsem se včera
Zkus se podívat tady a porovnej jak vypadá při stejném zvětšení Tvého zvětšovadla obojí břity. Jak Tvé Břitvy, tak i žiletky. Jenom tak budeš mít alespoň částečnou představu o stavu ostrosti Tvé Břitvy. Na fotkách tady na foru, zase máš možnost si porovnat jaké ostří by jsi mohl na své Břitvě dosáhnout.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.