D.R.Harris - Krem na holeni

Mýdla, krémy a vůbec prostředky ze kterých můžeme tvořiti mydlinky
Wiking

D.R.Harris - Krem na holeni

Příspěvek od Wiking »

K800_Windsor.JPG
D.R.Harris - Windsor Shaving Cream

Nejdrive bych chtel podekovat Kolegovi Monsovi za moznost vyzkouseni tohohle produktu.

Z duvodu prehlednosti oteviram vlakno "D.R. Harris- Krem na holeni" ktere je mozne v pripade potreby doplnit i jinym holicim kremem, D.R. Harris vyrabi nekolik druhu holicich kremu!

D.R. Harris byl lekarnik, ktery si pred 200 lety otevrel v Londyne na St. James's Street jednu z prvnich lekaren kde zacal prodavat mimo beznych leku i vlastni kosmetiku.
Odkaz na internetove stranky: http://www.drharris.co.uk/

Tento holici krem Windsor je balen v plastove kulate krabicce (viz. foto) o obsahu 150gr a stoji kolem 500,-kc/20€
Barva je bila, konzistence velmi pomalu tekouci.
Vune je podobna jako u ostatnich "klasickych" londynskych vyrobcu holicich kremu.
Nazval bych ji "typicky anglicka vune". Je to komplexni vune sestavajici z mnoha podtonu, citrusovy zaklad se misi s vuni cerneho pepre, cerstve vycinene kuze, pryskyricnou vuni boroveho lesa, floralni vuni kvetin... a dalsimi vunemi.
Je velmi tezke, ne-li nemozne tuhle vuni popsat, a verim tomu, ze ze 100 lidi ji kazdy popise jinak, presto ze vsichnu budou mit pravdu. Vune je pomerne dost intenzivni a napr. jezevec zustane provonen jeste nekolik dnu po poslednim pouziti.
Ja osobne uprednostnuji jednodussi, jednodruhove vune. Ale to je ciste subjektivni pocit.

Holici vlastnosti jsou dobre, zmekceni vousu rekl bych prumerne, klouzavost dobra. Penivost je vynikajici, jiz male mnozstvi mydla vyprodukuje opravdu velke mnozstvi peny. Pena je trvanliva a nepada.

Tenhle produkt potesi jiste vsechny milovniky typicky anglickych holicich kremu.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Slovi

Re: D.R.Harris - Krem na holeni

Příspěvek od Slovi »

Rád bych jej taky prubnul,ale ta cena :shock: .....to je hrůza.Kolego Wikingu,zdá se Ti ta cena uměrná kvalitě?Jo a co složení,je alespoň bez chemie?Konzistence vypadá jako TOBS sensitive.
Wiking

Příspěvek od Wiking »

Jak rikam, ten krem neni muj, jen jsem mel moznost jej 1x vyzkouset.
Taktez Tvoje 2 otazky musi kazdy posoudit dle sveho uvazeni. Co vyhovuje jednomu, to nemusi vyhovovat jinemu.
Ja osobne preferuji (nektera) nemecka a italska mydla, nejlepe na prirodni bazi, anglicka rad vyzkousim, ale ze bych u nich zustal to asi ne.
Chemicke slozeni je podobne jako u T&H a ToOBS.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Slovi

Příspěvek od Slovi »

To je fakt,každý má jinou plet.
mons

Příspěvek od mons »

Ještě jsem ho neměl možnost vyzkoušet, ale vycházím z toho, když někdo vyrábí mýdla takovou dobu tak to nemůže být špatné.
Na druhou stranu mají pro mne anglická mýdla zvláštní kouzlo. :D
valentin75
Donátor

Příspěvek od valentin75 »

Uvedený krém vlastním pár týždňov,ale zatial som sa s ním holil len 3x.
.Keď som si dal vyhladať cez Google najlepší krém D.R.Harris,tak najviac chválili
Windsor ako najlepšiu vôňu.Keď som si krém vybalil,tak som bol trošku rozčarovaný
lebo takto som si najlepšiu vôňu ja nepredstavoval.Ale možno to bolo spôsobené
tým že v balíku bolo ešte 5 iných krémov a mydiel.
Ako všetky anglické krémy ,ktoré môžem porovnávať ,sa Windsor vyznačuje excelentnou
penivosťou.Stačí trošku krému a z ľubovoľnou štetkou vyprodukuje nadbytok peny.Kvôli tomuto
testu som dnes skúsil štetku z koňa ktorá si uchováva najmenej peny,(penu si robím len
na tvári,tak využijem len to čo je na štetke)ale aj tak výsledok bol vynikajúci.
Klzavosť je na dobrej úrovni.Zmäkčenie fúzov nemôžem posúdiť,lebo sa pred holením
sprchujem v teplej vode a na tvári nechám pôsobiť olivové mydlo.
Hydratácia je asi tak v priemere anglických krémov,v tomto smere mám lepšie kúsky.
Vôňa je zvláštna,nedokážem ju identifikovať.Je celkom podmanivá,po oholení sa snažím
na sebe ešte zachytiť jej stopy a rozmýšlam čo mi pripomína.
Cena je vysoká,a v tejto hladine sa dá nájsť veľa podobných produktov.
Ja som spokojný,nie je to môj najoblúbenejší krém,ale dobre zapadá do zbierky.
Nerád odporúčam nejaké produkty,ktoré majú vyššiu cenu.To sa musí každý rozhodnúť sám.
Ale ak niekto položí otázku :Stojí to za tie peniaze? Tak by som povedal že za menej penazí
dostane porovnateľný výrobok.
Po mojich skúsenostiach s mydlami a krémami by som povedal že do drahých krémov a mydiel
nech ide človek ktorému neprekáža zaplatiť požadovanú cenu aj keď potom výrobok nebude
používať.Drahé produkty nie sú zázračné.Penia ,voňajú ale to aj tie lacnejšie.
Ja som si hranicu nestanovil,keď sa mi niečo nepáči,tak to putuje preč.
Palo
ater
mistr brusič

Příspěvek od ater »

Já mam dva krémy Dr. Harris - fialový (Lavender) a hnědý (Marlborough). Pokud jde o vůní Lavender hodně silná vůně, to když pak se stejnou štětkou použiju Nautik tak cítím ještě Lavender. :-/ Marlborough je spíš slabší, decentní. Ale obě vůně nejsou nijak extra. Dost mě překvapilo jak je krém tuhý, na můj vkus hodně. TOBS je mnohem řidčí. Penivost super, stálost pěny taky dobrá, změkčení mi stačí a klouzavost dobrá. Oceňuju, že u mě moc nevysušuje kůži. Když srovnám s jinými tak je u mě lepčí než TOBS a horší než Truefitt & Hill. Vše je to ale můj subjektivní pocit. Reálně jsem došel po zkušenostech s Nautik a Klar Kabinett k tomu, že budu dál zkoušet spíš německá mýdla. Za méně peněz pro mě lepší výsledek.
mons

Příspěvek od mons »

Zajímavou otázkou by možná bylo porovnání stejného výrobku ve formě mýdla proti krému. D.R.Harris tuto možnost u svých
výrobků nabízí. Všeobecně mýdla maji lepší pověst vůdči krémům. Proč, to nevím?
valentin75
Donátor

Příspěvek od valentin75 »

Vlastním aj mydlo aj krém,ale nie ten istý typ.Mydlo mám Marlborough a krém už zmieňovaný Windsor .
Mydlo má strašne jemnú vôňu a ja ju nedokážem identifikovať,cítim ju len pár sekúnd a potom je to
pre mňa mydlo úplne bez vône.(To bol vlastne podnet na kúpu krému.)
Keby som ich mal porovnať tak hlavné rozdiely by boli:
-Krém:
intenzívnejšia,dlhotrvajúca vôňa
jednoduchosť prípravy peny
bohatá klzká pena
-Mydlo:
pravdepodobne vydrží dlhšie,aj keď má krém dosť hustú konzistenciu
pre mňa lepšia ochrana pred podráždením z holenia
lepšia hydratácia
na výrobu peny treba experimentovať,ale keď objavíte vhodný postup,tak je pena kvalitná
Palo
ater
mistr brusič

Příspěvek od ater »

Já myslím, že vůně není rozdíl mezi krémem a mýdlem. Můj krém Marlborough má taky hodně slabou vůni a krém Lavender má zase hodně silnou.
Odpovědět

Zpět na „Mýdla a krémy na holení“