Vážení kolegové břitevníci i břitevnice!
V rámci svých pracovních povinností jsem získal možnost zakoupit kameny Norton. Jedná se o stejné kameny, které na setkání přivezl Adršpach Radyxovi. Hrubost 1000/4000 vychází na 1570,- bez DPH, hrubost 8000 na 2138,- bez DPH . Pokud se sejde několik zájemců, aby byla objednávka alespoň za 5000,- bez daně, dá se zařídit ještě sleva 15%. Kameny si můžete prohlédnout i na http://www.noze-nuz.com/norton/norton.php. Ze stejného zdroje by byly i smirkové papíry na broušení pod vodou v zrnitostech od 400 po 2500. Jejich cena by se odvíjela od objednaného množství, cca 12kč za arch.
Brusné kameny NORTON
Brusné kameny NORTON
671 grains of diplomacy-.50 BMG
Re: Brusné kameny NORTON
Pokud jsou ty papiry taky od Nortona tak to je super cena.
Jinak s temi kameny ty se stavaji jeste lepsimi po zajeti tj az se odbrousi tak 1-8. Zajimava cena asi by to chtelo aby se lidi dohodli a domluvili si cenu dohromady. Radyx se ted asi smeje.
Jinak s temi kameny ty se stavaji jeste lepsimi po zajeti tj az se odbrousi tak 1-8. Zajimava cena asi by to chtelo aby se lidi dohodli a domluvili si cenu dohromady. Radyx se ted asi smeje.
Jojo Adršpachu smál bych se kdybych mohl spát . Je pět pryč a já né a né zabrat. Brousil jsem do půl čtvté, že pak už půjdu opravdu do postele. Jenom si tak ležím v posteli, převaluji se ze strany na stranu, zavřu oči a brousím a brousím . Tak že pozor na Nortony, pak už nebudete spát!
Tak Ti Ardšpachu pěkně děkuji!
PS: Kameny jsou opravdu dobré!
Tak Ti Ardšpachu pěkně děkuji!
PS: Kameny jsou opravdu dobré!
Ahoj Radyxi,
přesně to co prožíváš jsem říkal kolegům. Broušení je horší jak infekce. Jak to na Tebe vleze tak jsi ztracený. Nejhorší je, že se furt snažíš docílit dokonalého ostří ale čím máš ostří lepší, tím více se Ti zdá že by to ještě trochu chtělo . Jediná spása je v tom, že si člověk uvědomí, že dokonalé ostří je CESTA a né CÍL. Je to jako sv. Grál. Tam je to taky o tom hledání a po všech útrapách zjistíš, že sv.Grál neseš celou cestu v sobě. Proto i broušení je cesta a dokonalé ostří přichází když už je nečekáš. Profesionální brusiči věděli přesně kdy přestat a to je jejich tajemství úspěchu. Zdravím, Petr.
přesně to co prožíváš jsem říkal kolegům. Broušení je horší jak infekce. Jak to na Tebe vleze tak jsi ztracený. Nejhorší je, že se furt snažíš docílit dokonalého ostří ale čím máš ostří lepší, tím více se Ti zdá že by to ještě trochu chtělo . Jediná spása je v tom, že si člověk uvědomí, že dokonalé ostří je CESTA a né CÍL. Je to jako sv. Grál. Tam je to taky o tom hledání a po všech útrapách zjistíš, že sv.Grál neseš celou cestu v sobě. Proto i broušení je cesta a dokonalé ostří přichází když už je nečekáš. Profesionální brusiči věděli přesně kdy přestat a to je jejich tajemství úspěchu. Zdravím, Petr.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Jo, to je přesné ostří je už dobré, holí ale "nevypadá" úplně podle přestav a tak přichází "co se stane když, zkusím to takhle,..." a roztáčí se nekonečný kolotoč.
Dokážu si představit že ve výsledku udělám cestou z 8/8 patentku!
A to mám pouze lupu 20x, co bude až budu mít mikroskop?!
Dokážu si představit že ve výsledku udělám cestou z 8/8 patentku!
A to mám pouze lupu 20x, co bude až budu mít mikroskop?!
Jen si pořiď mikroskop. Pak to přijde jako blesk z čistého nebe a po prvním shlédnutí zjistíš jak je ten břit hrozný ta hrůza - to se musí hned napravit a pak už jen nekonečné broušení a furt to nebude ono . Vím co píšu - už jsem to zažil na vlastní kůži (nebo brousku?) Dopadlo to dokonce tak, že jsem jednu dobu nechtěl brousky ani uklízet abych mohl rovnou brousit Zdravím, Petr.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
keď že sa mi trošku nakopuje brúsenie, zadovážil som si tieto šutre v gridoch1000 single a kombo 4000/8000
moje prvé poznatky sú prekvapujúce v pozitívnom zmysle slova
tieto kamene sú ako šrotovač , idú za svojim cieľom doslova cez mrtvoly
keď sa mi dostane do rúk hoc aká zaujímavá vecička, snažím sa o nej zistiť čo najviac informácii,
takto som sa dopracoval aj k ohlasom na tieto kamene na SRP ( sú medzi členmi SRP veľmi populárne) a tak isto som tam natrafil na návod na "pyramídové brúsenie na nortone 4000/8000" ( za preklad dakujem kolegovi adrchspachovi ) ,
keď si ho osvojím, napíšem o svojich skúsenostiach do vlákna o technike brúsenia, ale už prvý pokus ma šokoval
kolegovia práve som sa pohodlne oholil britvou, ktorú som iba na kombe norton 4000/8000 nabrúsil len 166 ťahmi
tieto kamene sú naozaj rana do čierneho a aj bez pyramidy
moje prvé poznatky sú prekvapujúce v pozitívnom zmysle slova
tieto kamene sú ako šrotovač , idú za svojim cieľom doslova cez mrtvoly
keď sa mi dostane do rúk hoc aká zaujímavá vecička, snažím sa o nej zistiť čo najviac informácii,
takto som sa dopracoval aj k ohlasom na tieto kamene na SRP ( sú medzi členmi SRP veľmi populárne) a tak isto som tam natrafil na návod na "pyramídové brúsenie na nortone 4000/8000" ( za preklad dakujem kolegovi adrchspachovi ) ,
keď si ho osvojím, napíšem o svojich skúsenostiach do vlákna o technike brúsenia, ale už prvý pokus ma šokoval
kolegovia práve som sa pohodlne oholil britvou, ktorú som iba na kombe norton 4000/8000 nabrúsil len 166 ťahmi
tieto kamene sú naozaj rana do čierneho a aj bez pyramidy
,,Neexistuje správne a nesprávne oholeníe."
Safra, safra, začínám o nich uvažovat.
P.S.
Sem s tím překladem.
P.S.
Sem s tím překladem.
Zajímavé by bylo 4000/8000. O pyramidovém broušení jsem již něco zaregistroval, ale jen na Nortonech. Funguje to i na
jiných kamenech popřipadě na jiných gritech ?
jiných kamenech popřipadě na jiných gritech ?