Prohledl jsem si u toho Palase vyber tech strojku a take jejich ceny.
Nevim jak to dela, ale vsechny jsou levnejsi nez kdyz je koupim v Nemecku primo u vyrobce!!
Muj velky respekt! Takze i v tomto smeru 100% doporucenihodne!
Další úplný začátečník :)
Re: Další úplný začátečník :)
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
-
V čem je např. Merkur 23C lepší, než jiné tipy Merkuru (je jich tam opravdu hodně)... ???
Taky by mě to zajímalo....... Sám mám doma tři bagry a nevidím rozdíl.Holí dobře všechny.
-
Po pročtení dalších zákoutí fóra jsem si u Palase objednal bagr Merkur 23C, štětku si půjdu koupit do Profimedu na Václavák (Tweezermana), Wiking mi dodává základní sadu mýdel, balzámu a žiletek a půjdu na to! První krok k holení, které mě, pevně věřím, bude moc bavit. A dlouhá pouť, na jejímž konci bude Břitva, může začít. Děkuji Vám všem za podporu, za veřejné i soukromé zprávy, Wikingovi za velkou ochotu a rady, všem za to že mě drží při zemi a že jsem si neběžel koupit novou Břitvu za tisíce a nechtěl od ní do jednoho dne zázraky. Věřím, že se uvidíme v dalších sekcích! Díky všem moc!!!
Odpoved neni jednoducha, ale je logicka.dickpicard píše:V čem je např. Merkur 23C lepší, než jiné tipy Merkuru (je jich tam opravdu hodně)... ???
Hlavni rozdily bagru jsou v hlavach: bud maji zavrenou listu (na kratsi vousy, vhodne na kazdodenni holeni) nebo hrebenovitou listu (na delsi vousy, vhodne na holeni delsiho strniste 3-4x do mesice)
Dale delka a sirka rucky: 23C ma dlouhou a tenkou, dalsi modely maji bud dlouhou/silnou, nebo kratkou/silnou nebo kratkou/tenkou, popr jiny, "anatomicky" tvar.
Kazdy z nas ma jinou ruku, (dlouhe, kratke prsty, tenke ci silnejsi) a podle techto kriterii si musi vybrat rucku strojku aby se mu co nelepe drzela a mohl s nim co nejlepe manipulovat.
To je veskere tajemstvi tech nespocetnych druhu..
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Ahoj, vítej mezi břitevníky, gratuluju k rozhodnutí udělat si z holení něco víc, než jen nutnou nudnou rutinu.dickpicard píše:Po pročtení dalších zákoutí fóra jsem si u Palase objednal bagr Merkur 23C, štětku si půjdu koupit do Profimedu na Václavák (Tweezermana), Wiking mi dodává základní sadu mýdel, balzámu a žiletek a půjdu na to! První krok k holení, které mě, pevně věřím, bude moc bavit. A dlouhá pouť, na jejímž konci bude Břitva, může začít. Děkuji Vám všem za podporu, za veřejné i soukromé zprávy, Wikingovi za velkou ochotu a rady, všem za to že mě drží při zemi a že jsem si neběžel koupit novou Břitvu za tisíce a nechtěl od ní do jednoho dne zázraky. Věřím, že se uvidíme v dalších sekcích! Díky všem moc!!!
Je dobře, že se držíš při zemi, hlavně co se týče břitvy. Já jsem létal a pak jsem tvrdě dopadl Čekal jsem od břitvy hodně a dostal jsem málo. Je to samozřejmě tím, že nějakou dobu trvá, než se s ní člověk naučí, mám za sebou zhruba 10 - 15 holení, ale holení plastovým bagrem od Wilkinsona je pro mě mnohem příjemnější, než holení se břitvou. Břitva mi bere vous tak nějak agresivně, že to cítím a není to příjemný, bagr mi to seškrábne bez jakýchkoliv nepříjemných pocitů. Je to možná tím, že nemám výbrus, který mi vyhovuje, nebo s břitvou ještě neumím, ale ať jsem zkoušel jakýkoliv úhel, tak mi to zkrátka nešlo tak krásně, jako s bagrem.
Tím Tě nechci nějak strašit, nebo odrazovat, pokud se na břitvu cítíš, určitě jí zkus, jen je to na začátek poměrně velká investice a dneska vidím, že s nejistým výsledkem. Chtěl jsem jen dát malý pohled z druhé strany, já jsem přeskočil kvalitní bagr a hned jsem vletěl na břitvu a dnes bych to udělal jinak
-
Děkuji, pánové moc. Bagr jsem objednal 23C a uvidím. Nakonec za 400 to není tolik, vzhledem k tomu, co jsem doposud dával vydělat firmě Gillette, i kdybych zjistil, že potřebuji jinou nožku a časem pořídil další. Holit se chci častěji (chci skoncovat s tím strništěm, které nosím z pocitu, že každé další holení bude nezábavné a obtížné). Takže zkusím tento pro denní holení a kratší vous a pokud se rozhodnu časem pro jiný, nakoupím další .
Co se týče Břitvy, tak rozhodně na to půjdu pomaleji. Až se naučím - myslím opravdu pořádně naučím bagr - tak, pokud se mezitím objeví nějaká Kráska a já jí nechám upravit a připravit, tehdy pak do toho půjdu To jsou ale měsíce - možná i déle.... I bagr (a štětka, horký ručník, miska, mýdlo, balzámy, celý ten rituál...) bude nyní velká změna a nechci spěchat. Myslím, že Břitva si na mě ještě chvilku počká - o to sladší bude potom to objevování.
Co se týče Břitvy, tak rozhodně na to půjdu pomaleji. Až se naučím - myslím opravdu pořádně naučím bagr - tak, pokud se mezitím objeví nějaká Kráska a já jí nechám upravit a připravit, tehdy pak do toho půjdu To jsou ale měsíce - možná i déle.... I bagr (a štětka, horký ručník, miska, mýdlo, balzámy, celý ten rituál...) bude nyní velká změna a nechci spěchat. Myslím, že Břitva si na mě ještě chvilku počká - o to sladší bude potom to objevování.
Podle mě je rozdíl i v tom jak bagr moc našponuje žiletku, čím víc tím agresivnější holení, to někomu vadí, někdo to má rád. Čím agresivnější tím hladší oholení, ale zase hrozí víc zarůstání a podráždění kůže.dickpicard píše:V čem je např. Merkur 23C lepší, než jiné tipy Merkuru (je jich tam opravdu hodně)... ???
@dickpicard: Nebo se do bagru zamiluješ a už nebudeš potřebovat břitvu.
-
Páááánové,
mám za sebou 2x oholení bagrem (rozptyl 3 dnů). Zde jsou mé první a druhé dojmy
Vybavení:
Bagr: Merkur Solingen 23C (od Palase)
Žiletka: Solingen (tamtéž)
Jezevčice: Tweezerman (ProfiMed)
Mistička: nakonec jsem si dopřál pochromovanou nerez od Mühle (luxusni-noze.cz)
Mýdlo: v "krému" Kappus Man Active (thanks Wiking)
Voda po holení: Speick (tatkéž thanks WIking)
Kamenec: z DM - bloček (jiný jsem nesehnal)
Ručníčky na napařování: F&F , ale dokoupím si ještě další levnější a hezčí z IKEA... jsou po jednom holení na vyprání (jeden jsem použil před a druhý po na utření)
Průběh:
S jistými obavami, ale s jasným rozhodnutím něco opravdu změnit jsem do toho šel. Sprcha, horký ručník na tvář, štětka a mýdlem v mističce, pořádně promasírovat, napařit a opatrně jsem začal stahovat (pouze po směru růstu). První pokusy asi dopadly zřejmě podobně, jakou jiných, co přecházejí na jedno-břit: tváře famózní, krk hodně špatný.
Ne, že bych se nezbavil vousu, ale po letech zánětů, kdy jsem se tupými více-břity holil proti růstu si vybírají svou daň v podobě desítek drobných krvavých ranek. Pocit po holení je skvělý, jen ten krk bych chtěl nějak řešit.... máte radu? Je to úhlem přiložení, žiletkou, délkou a tvrdostí vousu? Co byste mi radili??
Mám nechat krk chvilku v klidu zahojit a holit "postaru"?
Díky za veškerou podporu!
A ještě jedou velké díky Wikingovi, který mě vybavil pro začátek mnoha vzorky mýdel, žiletek a vody po holení.
Budu sem psát své dojmy i nadále a pokusím se správně jmenovat prostředky, které používám.
PS: četl jsem kdesi, že je dobré žiletku a bagrem po oholení "vykoupat" v kolínské s vysokým obsahem alkoholu kvůli desinfekci - pokud jí používám je já, je to nutné??
mám za sebou 2x oholení bagrem (rozptyl 3 dnů). Zde jsou mé první a druhé dojmy
Vybavení:
Bagr: Merkur Solingen 23C (od Palase)
Žiletka: Solingen (tamtéž)
Jezevčice: Tweezerman (ProfiMed)
Mistička: nakonec jsem si dopřál pochromovanou nerez od Mühle (luxusni-noze.cz)
Mýdlo: v "krému" Kappus Man Active (thanks Wiking)
Voda po holení: Speick (tatkéž thanks WIking)
Kamenec: z DM - bloček (jiný jsem nesehnal)
Ručníčky na napařování: F&F , ale dokoupím si ještě další levnější a hezčí z IKEA... jsou po jednom holení na vyprání (jeden jsem použil před a druhý po na utření)
Průběh:
S jistými obavami, ale s jasným rozhodnutím něco opravdu změnit jsem do toho šel. Sprcha, horký ručník na tvář, štětka a mýdlem v mističce, pořádně promasírovat, napařit a opatrně jsem začal stahovat (pouze po směru růstu). První pokusy asi dopadly zřejmě podobně, jakou jiných, co přecházejí na jedno-břit: tváře famózní, krk hodně špatný.
Ne, že bych se nezbavil vousu, ale po letech zánětů, kdy jsem se tupými více-břity holil proti růstu si vybírají svou daň v podobě desítek drobných krvavých ranek. Pocit po holení je skvělý, jen ten krk bych chtěl nějak řešit.... máte radu? Je to úhlem přiložení, žiletkou, délkou a tvrdostí vousu? Co byste mi radili??
Mám nechat krk chvilku v klidu zahojit a holit "postaru"?
Díky za veškerou podporu!
A ještě jedou velké díky Wikingovi, který mě vybavil pro začátek mnoha vzorky mýdel, žiletek a vody po holení.
Budu sem psát své dojmy i nadále a pokusím se správně jmenovat prostředky, které používám.
PS: četl jsem kdesi, že je dobré žiletku a bagrem po oholení "vykoupat" v kolínské s vysokým obsahem alkoholu kvůli desinfekci - pokud jí používám je já, je to nutné??