Ahoj
Je mi jasne, ze vetsinu britevniku zde pravdepodobne DE strojky prilis nezajimaji. Ja se se svou britvou tez snazim, ale stale je to pro mne spise ritual, nez kazdodenni potreba. Casto cestuji, holim se v ruznych podminkach (i v letadle ) a tudiz ne vzdy je britva idealni nastroj pro me potreby. Elektricky strojek mi nevyhovuje, protoze mne neoholi tak, jak bych si predstavoval. A proto hledam ruzne alternativy.
Vsiml jsem si, ze mnoho lidi zde preferuje Merkur Solingen 34C, pro jeho kvalitu a pravdepodobne i misto puvodu. Ja se po kratsim uvazovani rozhodl pro znacku Edwin Jagger - jelikoz mam rad britske vyrobky a svym zpracovanim mne presvedcil vice jak strojky od Merkuru. Jedna se o inovovany typ DE89 s hrubsi a malinko tezsi rukojeti a s oblym zakoncenim.
Pred chvili mi ho predala postacka, tak jsem se chtel podelit o jeho realny obrazek. Zpracovani je opravdu excelentni, chromovani bezchybne. Prekvapilo mne, jak je maly a tezky. Hmotnost je urcite plus, s velikosti se budu muset trochu ucit. Kazdopadne se tesim na prvni oholeni
Edwin Jagger DE89
Re: Edwin Jagger DE89BA11
JohnMetsn, gratuľujem ku skvelej kúpe. Parádny kúsok. Želám príjemné holenie a daj vedieť svoje z jeho použitia.
Sorry za lapsus, posledná veta mala znieť: Želám príjemné holenie a daj vedieť svoje skúsenosti z jeho použitia.
Ahoj Kolego.
Prekrasny strojek, opravdu nadhera.
Zrovna ja patrim mezi britevniky ktere bagry zajimaji, presne jak rikas, cestovani nizkonakladovymy leteckymi spolecnostmi jen s kabinovym zavazadlem, dovolene, pobyty v nemocnici atd. tam nemam v umyslu brat Britvu.
I kdyz v 99% pripadu je to ranni casova tisen ktera mi neumoznuje holeni Britvou
Na zahranicnich forech jsem cetl ze pry kvalitou je jeste o neco dal nez nemecke Merkury.
Ja mam Merkur 23C a jsem zatim velice spokojen, ale aby nebyl porad tam sam, uvazuji o koupeni nejakeho dalsiho.
Jinak ve spojeni s tou japonskou Feather to bude jiste lahodne oholeni. Nejostrejsi ziletka sveta(!!) to se jiste vsichni shodneme a v tak krasnem bagru, to se muzes tesit na 20 a vice excelentnich oholeni.
Pak popis svoje zazitky jak to holi..
L.
Prekrasny strojek, opravdu nadhera.
Zrovna ja patrim mezi britevniky ktere bagry zajimaji, presne jak rikas, cestovani nizkonakladovymy leteckymi spolecnostmi jen s kabinovym zavazadlem, dovolene, pobyty v nemocnici atd. tam nemam v umyslu brat Britvu.
I kdyz v 99% pripadu je to ranni casova tisen ktera mi neumoznuje holeni Britvou
Na zahranicnich forech jsem cetl ze pry kvalitou je jeste o neco dal nez nemecke Merkury.
Ja mam Merkur 23C a jsem zatim velice spokojen, ale aby nebyl porad tam sam, uvazuji o koupeni nejakeho dalsiho.
Jinak ve spojeni s tou japonskou Feather to bude jiste lahodne oholeni. Nejostrejsi ziletka sveta(!!) to se jiste vsichni shodneme a v tak krasnem bagru, to se muzes tesit na 20 a vice excelentnich oholeni.
Pak popis svoje zazitky jak to holi..
L.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Opravdu krásný strojek, perfektní zpracování, téměř umělecké dílo. Také pěkná fotka, což oceňuji. Přeji fajn holení.
- Slovak Boy
Ja preferujem Merkur len preto, že som sa k nemu ako k prvému dostal a nič iné som nepoznal. Ale nedávno som videl videjko s týmto krásnym Edwinom. Merkur mu môže závidieť. Hlavne to chemické poniklovanie. Alebo je to taký lesklý chrom? Veľmi uvažujem o jeho kúpe. Hneď ako našetrím peniažky. Ešte keby mi niekto poradil lacný zdroj, bol by som vďačný.
Slovak Boy: Mám Mühle R89, což je stejná hlava, jiná ručka, zpracování stejné a mám ho z upravse.cz. To lesklé je chrom(na nikl je dost lidí alergických). Merkury se tak moc nelesknou, protože podklad není řádně dokončený.
Laciny zdroj asi neznam. Casto je spise vsude vyprodany. Ja ho koupil z Anglie i s postovnym do CR za £32.45...se ziletkami Derby zdarma!
Z hlediska holeni se z toho stal muj kazdodenni nastroj Trochu nechapu to, ze na forech se tento strojek ozacuje casto za stredne agresivni, nikdy netlacit a holit po smeru vousu. No ja abych bych s oholenim spokojen, tak vypnu kuzi, pritlacim na strojek a jedu proti srsti
Z hlediska holeni se z toho stal muj kazdodenni nastroj Trochu nechapu to, ze na forech se tento strojek ozacuje casto za stredne agresivni, nikdy netlacit a holit po smeru vousu. No ja abych bych s oholenim spokojen, tak vypnu kuzi, pritlacim na strojek a jedu proti srsti
JohnMetsn : To je právě dost zajímavé. I na stránkách Mühle píšou u R89, že máš trošičku tlačit, kdežto u R41 naopak žádný tlak.
- Slovak Boy
S tou agresivitou strojčekov je to asi kus od kusu iné. Ja mám také skúsenosti s 34C a 38C. Dve rovnaké hlavy a nie sú rovnaké. Už som to tu spomínal. Mám radšej mierne agresívny strojček a hoci Progress nastavujem len na 1,5 stupňa, najlpeší je aj tak 37C. Oproti progressu má ostrie menší uhol sklonu k pokožke, čo si myslím je výhodou.
Nechcel by som Edwina, keby mal byt velmi jemny. To potom treba vela tahov a to drazdi pokozku.
Nechcel by som Edwina, keby mal byt velmi jemny. To potom treba vela tahov a to drazdi pokozku.