Seznam mydel a kremu se SILIKONEM!
Re: Seznam mydel a kremu se SILIKONEM!
Nevíte prosím jestli Sodium Silicate (Křemičitan sodný, Na2SiO3, v potravinách E550 v ČR zakázaný) má podobné účinky jako silikony na jezevčí chlupy? Rozpuštěný ve vodě se používal jako vodní sklo na vajíčka.
Kremicitan sodny (vodni sklo) a silikon jsou 2 naprosto odlisne veci.
Osobne jsem jeste nezkousel macet jezevce ve vodnim sklu ale teoreticky by potom mohl byt potom nehorlavy.
Anglicky nazev vodniho skla je Sodium silicate a pokud Ti to "silic***" pripomina neco jako silikon, tak jde o podobu ciste nahodnou. Je to odvozeno od slova Silicium, to je latinsky kremik, a ne od slova silikon.
Ale kdyztak at odpovi ucenejsi chemici nez ja, me znalosti chemie jsou jen zakladni.
Osobne jsem jeste nezkousel macet jezevce ve vodnim sklu ale teoreticky by potom mohl byt potom nehorlavy.
Anglicky nazev vodniho skla je Sodium silicate a pokud Ti to "silic***" pripomina neco jako silikon, tak jde o podobu ciste nahodnou. Je to odvozeno od slova Silicium, to je latinsky kremik, a ne od slova silikon.
Ale kdyztak at odpovi ucenejsi chemici nez ja, me znalosti chemie jsou jen zakladni.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Já chemik jsem, ale je tomu už 20 letater píše:Nevíte prosím jestli Sodium Silicate (Křemičitan sodný, Na2SiO3, v potravinách E550 v ČR zakázaný) má podobné účinky jako silikony na jezevčí chlupy? Rozpuštěný ve vodě se používal jako vodní sklo na vajíčka.
Přesto se pokusím.
Jak jsi správně zaregistroval, tak křemičitan sodný se používá zejména pro nakládání vajíček. Dále se využívá ve stavebnictví jako zpomalovač hoření.
Vyrábí reakcí roztaveného hydroxidu sodného (při teplotě nad 320°C) a oxidu křemičitého. Rozpouští se ve vodě a rouzpuštěný má mírně žíravé účinky, takže o jeho využití v potravinářství nebo v kosmetice bych silně pochyboval.
Z toho vyplývá, že pokud nechceš jezevce zcela zničit, tak ho do roztoku křemičitanu sodného nenamáčej. Pokud by sis křemičitanem sodným ošetřil tvář, mohl by sis způsobit nepřijemné dermatologické problémy. Zasažení očí by pak mohlo vést k jejich poškození.
Proto ať už máš křemičitanm sodný v prášku anebo rozpuštěný, odnes jej z koupelny a rozhodně jej nepoužívej na nic jiného než na vajíčka.
Ještě bys ho mohl rozpuštěný ve vodě nalít do mraveniště, v chodníku před domem
Látka s označením E550 neexistuje. Přesto se některé křemičitany v potravinářství používají a to zejména jako aditiva zamezující slepování sypkých potravin, jejich ulpívání na sobě navzájem nebo jejich spékání při tepelné úpravě. Takže například v rýži, moukách, soli, plátkovaných a strouhaných sýrech, různých tabletách a koření najdeme převážně oxid křemičitý. Ten však, narozdíl od křemičitanu sodného, je inertní.
[quote="mons"]
Mydlo neni krem
V holicim mydle vyse uvedene firmy silikon neni!
(je jen v tom kremu)
Mas na mysli tohle mydlo, ze? http://www.codecheck.info/kosmetische_m ... rseife.pro
Ano to je ono, takže tohle je v pořádku. Hmm... proč se liší mýdlo od krému, že by mýdla na tom byla lépe ?
Mydlo neni krem
V holicim mydle vyse uvedene firmy silikon neni!
(je jen v tom kremu)
Mas na mysli tohle mydlo, ze? http://www.codecheck.info/kosmetische_m ... rseife.pro
Ano to je ono, takže tohle je v pořádku. Hmm... proč se liší mýdlo od krému, že by mýdla na tom byla lépe ?
Dík za informace. Já chemii neviděl od vysoké školy a ani tam mi moc nešla. Dostal jsem krém z Ruska Tet-a-tet a ten obsahuje Sodium Silicate. Tak jsem se snažil zjistit jestli to není něco závadnýho. A jediné co jsem našel je, že jeho roztok u vajíček ucpe vnější póry ve skořápce vejce a tak déle vydrží.
No a pak mi přišlo dost podobný chemický složení silikonů, což jsou řetězce Si, O a nějaké organické součásti. No a křemičitan sodný je Na2SiO3 a jeho 3D model taky vypadá jako řetězec. Tak mi přišlo, že by mezi nimi mohla být nějaká souvislost. Vyvodil jsem, že by mi to mohlo zahladit jezevčí chlupy jako silikony. A jak tak čtu vaše reakce asi je to fakt může zalepit.
No a pak mi přišlo dost podobný chemický složení silikonů, což jsou řetězce Si, O a nějaké organické součásti. No a křemičitan sodný je Na2SiO3 a jeho 3D model taky vypadá jako řetězec. Tak mi přišlo, že by mezi nimi mohla být nějaká souvislost. Vyvodil jsem, že by mi to mohlo zahladit jezevčí chlupy jako silikony. A jak tak čtu vaše reakce asi je to fakt může zalepit.
Prosím nevíte jak je na tom krém Durance - Krém na holení L´OME?A ten jejich balzám po holení?Je tam nějaká věc co tam nepatří,je dosta drahý,tak at nekoupím nějaký chemický guláš v tubě.Předem moc děkuji za radu.Hezký den všem.
nedalo by sa toto vlakno oznacit ako dolezite, alebo nejak tak, proste aby sa vzdy objavilo ako prve, mne by to napr. pomohlo, kupil som pred casom niveu a az doma som zistil ze obsahuje silikon
Ahoj Wikingu. Možná by nebylo od věci,využít Tvých zájmů a studia i na opačný seznam.Těch produktů co jsou alespoň z Tvého hlediska
nezávadné. A nám hůře vidícím(bez brýlí) by to podstatně ulehčilo výběr(bez luštění návodu a složení výrobku). Jistě tento názor nemám
v tomto Fóru jen já. Pro většinu z nás to luštění "nebezpečných slov" je docela problém.Ne že bych byl negramotný ale přece ....
Obelix64
nezávadné. A nám hůře vidícím(bez brýlí) by to podstatně ulehčilo výběr(bez luštění návodu a složení výrobku). Jistě tento názor nemám
v tomto Fóru jen já. Pro většinu z nás to luštění "nebezpečných slov" je docela problém.Ne že bych byl negramotný ale přece ....
Obelix64
Na doplnění nejde o testy.Vím ,že je dělá valentýn 75 ale jen o využití kladných zjištění při zjišťování "závadnosti" , nevhodnosti dle Tvého názoru. Obelix64
Tak mě napadá, nedá se pak ten silikon prostě vymýt z jezevce např. nějakým šampónem nebo tak něčím?