Mikroskop
Re: Mikroskop
Sice nože, ale zato docela detailní fota břitu: http://www.spyderco.com/forums/showthre ... microscope
Ten inverzní mikroskop bude dobrý, ale jsou hodně drahé. Co jsem viděl já tak jsou kolem 150 tisíc. :-/
- valentin75
- Donátor
Zaujímavé fotky ostria spod rastrovacieho elektrónového mikroskopu :
http://www.gut-rasiert.de/forum/index.p ... 075.0.html
http://www.gut-rasiert.de/forum/index.p ... 075.0.html
Palo
Joj - to jsou krásné snímky.
To světlo - to jim moc závidím. Takové osvětlení to je potom radost fotit.
Při takovém osvětlení je pak vidět každičký nesprávný tah.
To světlo - to jim moc závidím. Takové osvětlení to je potom radost fotit.
Při takovém osvětlení je pak vidět každičký nesprávný tah.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Doufám že se v dohledné době nezačnou v Lidlu prodávat elektronové mikroskopy....
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.
Nádherné fotky, jen kulím oči, paráda
Tedy díky za super odkaz. Ty fotky jsou mazec. Zejména srovnání břitu po Naniwa 10000 nebo Shapton 30000 vs diamantové pasty se zrnem 1 nebo 0,5 mikronu. Na tom je opravdu vidět vše. Úsměv na tváři mi vyloudila poznámka u snímků z Shaptonu 30000. Prý měl problém zaostřit a tak je max zvětšení "jen" 4680x
To jsou fakt hezký snímky. Bylo by dobrý kdyby tam přidal i ostří z některých přírodních kamenů.
Taky by se mi líbilo kdyby se prodávali za rozumnou cenu a hlavně kompaktní. Jsou to dost velká zařízení (český prodejce je třeba tady: http://www.edlin.cz/ ).
Taky by se mi líbilo kdyby se prodávali za rozumnou cenu a hlavně kompaktní. Jsou to dost velká zařízení (český prodejce je třeba tady: http://www.edlin.cz/ ).
Zdravím všechny Břitevníky!
Vlastním doma stařičký, polní mikroskop Meopta se třemi tubusy a v kovové konzervě do přírody.
Napadlo mě tedy vyzkoušet na břitvy, se kterýma holím. Jinak při broušení břitev používám
malý zvětšovák na kontrolu.
Při pohledu na téměř dokonalé ostří jsem se zděsil a hlavou mi proletěla myšlenka. Na takovýhle zubiska břitvy nedosáhne ani má cirkulárka v mé stodole!
Nechám to tak, břitva stejně holí krásně, tak co...
Mám prosím jen malý dotaz: Na třech tubusech je označení 3,3 a 6,7 a 20. Na horním kukátku
je označené číslo 015. Poradí mě někdo, jaké to má zvětšení? Popř. zkušenosti s tímto typem mikroskopu? Na prvních dvou tubusech to šlo zaměřit bez problémů ale na třetím nejdelším už to nešlo.
Přikládám dvě fotky:
Výška uzavřené plechovky: 16,5 cm.
Připravená k nekonečnému bádání: 28 cm.
Vlastním doma stařičký, polní mikroskop Meopta se třemi tubusy a v kovové konzervě do přírody.
Napadlo mě tedy vyzkoušet na břitvy, se kterýma holím. Jinak při broušení břitev používám
malý zvětšovák na kontrolu.
Při pohledu na téměř dokonalé ostří jsem se zděsil a hlavou mi proletěla myšlenka. Na takovýhle zubiska břitvy nedosáhne ani má cirkulárka v mé stodole!
Nechám to tak, břitva stejně holí krásně, tak co...
Mám prosím jen malý dotaz: Na třech tubusech je označení 3,3 a 6,7 a 20. Na horním kukátku
je označené číslo 015. Poradí mě někdo, jaké to má zvětšení? Popř. zkušenosti s tímto typem mikroskopu? Na prvních dvou tubusech to šlo zaměřit bez problémů ale na třetím nejdelším už to nešlo.
Přikládám dvě fotky:
Výška uzavřené plechovky: 16,5 cm.
Připravená k nekonečnému bádání: 28 cm.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) Drvoštěp dne 09 pro 2014, 09:33, celkem upraveno 1 x.
Lepší dobře nabroušená břitva než zle nabroušená žena.
Tubus x objektiv = cca zvětšení.
První dvě čísla Ti bohatě stačí na zvětšování a na to třetí už není dostatečná vzdálenost mezi předmětem a objektivem. Zároveň na takové zvětšení už je málo světla. U klasických (řezaných) vzorků se přisvicuje zrcátkem nebo žárovkou odspoda. Tady máš materiál neprůsvitný a tak funguje jen horní světlo. Každopádně jsi další v řadě, pro kterého je mikroskop požehnání a prokletí v jednom přístroji. Kdo se jdním očkem podívá... už je lapený.
Je to o tom, že se dostaneš díky mikroskopu na poněkud jinou úroveň broušení. Už to není jen - holí nebo neholí - ale v jakém stavu je fazetka a břit. Od teď uvidíš jak je břit vypraskaný, drolí se, je přehrnutý, vylámané díry, rezavé trhliny a spousta dalšího a dalšího potěšení pro oko.
Přeji Ti aby jsi měl dostatek trpělivosti sám se sebou, a nespěchal na hledání grálu. Postupně přijde sám.
První dvě čísla Ti bohatě stačí na zvětšování a na to třetí už není dostatečná vzdálenost mezi předmětem a objektivem. Zároveň na takové zvětšení už je málo světla. U klasických (řezaných) vzorků se přisvicuje zrcátkem nebo žárovkou odspoda. Tady máš materiál neprůsvitný a tak funguje jen horní světlo. Každopádně jsi další v řadě, pro kterého je mikroskop požehnání a prokletí v jednom přístroji. Kdo se jdním očkem podívá... už je lapený.
Je to o tom, že se dostaneš díky mikroskopu na poněkud jinou úroveň broušení. Už to není jen - holí nebo neholí - ale v jakém stavu je fazetka a břit. Od teď uvidíš jak je břit vypraskaný, drolí se, je přehrnutý, vylámané díry, rezavé trhliny a spousta dalšího a dalšího potěšení pro oko.
Přeji Ti aby jsi měl dostatek trpělivosti sám se sebou, a nespěchal na hledání grálu. Postupně přijde sám.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.