Brousky na žiletky
Brousky na žiletky
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Re: Brousek na žiletky
Tady v tomto videu jsem to taky zahlédl, výsledek mě pobavil : https://www.youtube.com/watch?v=1e6gCjVu3Xs
Je to velkolepé, má vzpomínka na holicí strojek tuším značky Sibirjak, který se natahoval klíčkem, vydával zvuk jako mlýnek na kafe a na jedno natažení
oholil a vyškubal plochu jako poštovní známka, je asi stejného ražení. Bohužel jsem ten strojek už nenašel.
oholil a vyškubal plochu jako poštovní známka, je asi stejného ražení. Bohužel jsem ten strojek už nenašel.
Tyto mašinky se vyráběly ve více zemích (Japonsko, USA, Rusko, Anglie, Německo, Švédsko a kdo ví kdo ještě. U nás to byl model Racid 1,2 a 3.
Pěkná hračka, ještě jsem ji nezkoušel ale fungovat to bude.
Pěkná hračka, ještě jsem ji nezkoušel ale fungovat to bude.
http://www.youtube.com/watch?v=z2alStxiGo8
Tak z tohodle příspěvku jsem konečně pochopil jak takový ostřič žiletek vlastně fungoval.
Jednoduše na principu obtahování ostří břitvy na koženém řemenu.
A co je nejdůležitější - je to česky !
Tak z tohodle příspěvku jsem konečně pochopil jak takový ostřič žiletek vlastně fungoval.
Jednoduše na principu obtahování ostří břitvy na koženém řemenu.
A co je nejdůležitější - je to česky !
V noci slyším i vousy růst
videl jsem, jak ten strojek oholil smetak jako nic, fantaziemons píše:Je to velkolepé, má vzpomínka na holicí strojek tuším značky Sibirjak, který se natahoval klíčkem, vydával zvuk jako mlýnek na kafe a na jedno natažení
Další brousek na žiletky.
Jde o starý keramický brousek, který se používal tak, že do něj vložila žiletka, jemným přítlakem prstu na žiletku se žiletka přizpůsobila tvaru brousku a pohybem zleva do prava se postupně obnovilo její ostří.
Jde o starý keramický brousek, který se používal tak, že do něj vložila žiletka, jemným přítlakem prstu na žiletku se žiletka přizpůsobila tvaru brousku a pohybem zleva do prava se postupně obnovilo její ostří.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Re: Brousky na žiletky
A který brousek na žiletky má doma skoro každý?...To se vloží čepelka do válcové skleničky a pohybem jako na výše vyfoceném brousku se ostří obnoví.....no obnoví. Fotek fůra, testne někdo oholení "repasovanou" žiletkou a poreferuje? Já nemám strojek ani odvahu.
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.
Pošli žiletku čerstvě nabroušenou a poté nepoužitou a Jituš ji dá pod mikroskop a pak sem dáme fotky pro porovnání. Za tu zajímavost by to fakt stálo. Myslím, že by to broušení mohlo fungovat. Určitě by to chtělo z boku vysledovat jak moc musí být přítlak na žiletku aby ostří mělo správný úhel. Mám dojem, že žiletka nemusí být příliš prohnutá ale spíše jen zlehounka přitlačovaná. Jak říkám, chce to z boku zkontrolovat jaké jsou úhly vůči břitu.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
a jeste vyzkouset rozdily v brouseni ve sklenici male pivo, vyska a krigl