Brusné kameny NORTON
Re: Brusné kameny NORTON
...a šup zpět k Nortonům.
Dobry den,
zkusim se zeptat v tomhle vlaknu. Shanim kamen norton kombinaci 4000/8000 grid. Psal jsme do obchodu noze-nuz a po mesici mi sdelili ze bohuzel uz jej nemuzou sehnat. Pak jsem koukl na amazon na starter kit ( myslim ze v jinem vlakne pan Adrspach daval odkaz) a bohuzel to neposilaji do CR.
Chtel bych vas tedy poprosit jestli nevite kde by se daly sehnat a odkazat me popripade na nejaky eshop kde bych si je mohl koupit.
Velice vam dekuji za pripadnou pomoc.
zkusim se zeptat v tomhle vlaknu. Shanim kamen norton kombinaci 4000/8000 grid. Psal jsme do obchodu noze-nuz a po mesici mi sdelili ze bohuzel uz jej nemuzou sehnat. Pak jsem koukl na amazon na starter kit ( myslim ze v jinem vlakne pan Adrspach daval odkaz) a bohuzel to neposilaji do CR.
Chtel bych vas tedy poprosit jestli nevite kde by se daly sehnat a odkazat me popripade na nejaky eshop kde bych si je mohl koupit.
Velice vam dekuji za pripadnou pomoc.
Výrobce kamenů Norton patří do skupiny Saint Gobain, konkrétně do divize Inovativní materiály - Saint Gobain Abrasives. V čechách je zastoupení na http://www.nortonclipper.cz/. pokud by byl o tyto kameny zájem, mohu je z nich zkusit dostat, pracuji v jiné divizi koncernu SG, viz první příspěvek tohoto vlákna!! Originální stránky, ze kterých je možno stáhnout celý katalog jsou: www.nortonstones.com .
671 grains of diplomacy-.50 BMG
Tak podle posledních informací se ceny vyvinuly takto:
grit 4000 z USA: 2000,- Kč/ks bez DPH
grit 8000 2086,- Kč/ks bez DPH
combi 4000/8000 2860,- Kč/ks bez DPH
Minimální objednací množství 5 ks od položky !
Ceny bez DPH po slevě!
grit 4000 z USA: 2000,- Kč/ks bez DPH
grit 8000 2086,- Kč/ks bez DPH
combi 4000/8000 2860,- Kč/ks bez DPH
Minimální objednací množství 5 ks od položky !
Ceny bez DPH po slevě!
Tak chcel by som sa podeliť so svojou skúsenosťou. Brúsne kamene Norton mám obe kombá, t.j. 220/1000 a 4000/8000. Kombo 4k/8k je úplne úžasné, akoby vyrobené priamo na ostrenie britiev. Strana 4000 je dosť agresívna a veľmi rýchlo berie, hneď chvíľku po brúsení vidno odbrusovaný kov. Taktiež však zanechá ostrie trocha drsnejšie. Práve na to je na opačnej strane kameň s gritom 8000, kde sa veľmi rýchlo a efektívne zahladia stopy po 4000 kameni a dá sa na ňom v pohode finišovať.
Opačnú skúsenosť mám však s kombom 220/1000. Kameň 220 je na môj vkus dosť mäkký a dá sa použiť jedine na odbrusovanie poškodení na ostrí, ale nerád ho používam lebo hneď prederie pásku a škrábe chrbát čepele. Kameň 1000 ,neviem z akých dôvodov, mám pocit že neberie. Neviem prečo, ale zdá sa mi, že tá 4000 je rýchlejšia Preto by som sa chcel spýtať, či aj ostatní kolegovia zaznamenali podobný problém. Britvou idem po kameni, avšak takmer nevidno odbrusovaný kov a fazetka nie je veľmi pekná, avšak príde mi, že je na nej menej škrabancov- teda že je hladšia ako na kameni 4000 Takže som si objednal DMT 325 a DMT 600 na väčšie opravy a stavby fazetky a po 600 dúfam že Norton 1000 stopy zahladí a bude sa dať ísť krásne ďalej. Na tom Nortone som samozrejme skúšal niekoľko britiev a všetky sa správali rovnako. Neviem či je to len môj subjektívny dojem, ale mám pocit, že kameň by mal byť omnoho rýchlejší keď sa s ním má dať postaviť ostrie.
Ďakujem za prípadnú radu a prečítanie vyčerpávajúcej správy, prajem ostrú čepeľ a pevnú ruku
Opačnú skúsenosť mám však s kombom 220/1000. Kameň 220 je na môj vkus dosť mäkký a dá sa použiť jedine na odbrusovanie poškodení na ostrí, ale nerád ho používam lebo hneď prederie pásku a škrábe chrbát čepele. Kameň 1000 ,neviem z akých dôvodov, mám pocit že neberie. Neviem prečo, ale zdá sa mi, že tá 4000 je rýchlejšia Preto by som sa chcel spýtať, či aj ostatní kolegovia zaznamenali podobný problém. Britvou idem po kameni, avšak takmer nevidno odbrusovaný kov a fazetka nie je veľmi pekná, avšak príde mi, že je na nej menej škrabancov- teda že je hladšia ako na kameni 4000 Takže som si objednal DMT 325 a DMT 600 na väčšie opravy a stavby fazetky a po 600 dúfam že Norton 1000 stopy zahladí a bude sa dať ísť krásne ďalej. Na tom Nortone som samozrejme skúšal niekoľko britiev a všetky sa správali rovnako. Neviem či je to len môj subjektívny dojem, ale mám pocit, že kameň by mal byť omnoho rýchlejší keď sa s ním má dať postaviť ostrie.
Ďakujem za prípadnú radu a prečítanie vyčerpávajúcej správy, prajem ostrú čepeľ a pevnú ruku
Nie je kameň ako kameň.
220 od hodne firem jsou taky hodne mekke a musim se priznat, ze me to taky dost prekvapilo. Snad casem najdu neco tvrdsiho anebo pujdu do diamantu. jeste uvidim.
Ta 1000 od Nortonu je znama, ze musis hodne odlapovat nez se zacne chovat tak jak ma.
Ja tuhle sadu mel jako prvni pak ji prodal, protoze jsem poridil Naniwy a nyni jsem je koupil zpatky, protoze si stale myslim, ze je to nejlepsi sada na uceni.
Ta 1000 od Nortonu je znama, ze musis hodne odlapovat nez se zacne chovat tak jak ma.
Ja tuhle sadu mel jako prvni pak ji prodal, protoze jsem poridil Naniwy a nyni jsem je koupil zpatky, protoze si stale myslim, ze je to nejlepsi sada na uceni.
Hmm.. tie nortony mali taký neprirodzený povrch ktorý som odlapoval, ale tá 1000 sa aj pri lapovaní chová ako keby jej takmer neubúdalo .. oproti 4000 a 8000 ide veľmi pomaly. Takže keby som to zobral hrubším šmirglom trebars 100 a ubral vyše je možné že by sa nejako znormalizoval?
Nie je kameň ako kameň.
Norton vyraba aj v taliansku?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
To spíš Saint-Gobain, který značku Norton koupil a proto si ty kameny může vyrábět v kterékoli pobočce!
Dobrý den, ještě je prosím možnost koupit brousící kámen Norton 4.000/8.000 nebo už je to v dnešní době pasé?