Brusná pasta Thiers-Issard

...červená, zelená, černá, bílá a nejrůznější oleje...
Radgost
admin

Brusná pasta Thiers-Issard

Příspěvek od Radgost »

Brusná pasta určená k úpravě ostří před finálním obtažením ostří břitvy na pouze tukem upraveném řemeni.
Lze aplikovat na řemen i textil.
Výrobce doporučuje aplikaci na drsnější stranu koženého oboustranného koženého řemene.
Pasta obsahuje mikroskopické částice korundu, diamantu a vláken látky.
Zrnitost této pasty se vzhledem k přirovnání k brusným kamenům udává jako 10 000.
tiers-issard.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
stork

Re: Brusná pasta Thiers-Issard

Příspěvek od stork »

Zdravím, má s touto pastou někdo osobní zkušenost? Uvažuji o koupi spolu s novým řemenem.Díky
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

Já ji sice mám, ale ještě jsem ji nepoužil.
Je sní z výroby napajcovaný tenhle německý řemen:

viewtopic.php?f=11&t=216

A musím říct, že dobrušuje ostří opravdu pěkně.

Ta pasta je ale příšerně drahá. Vyplatí se dovézt si ji např. z Německa.
Řekl bych, že podobnou služby udělá pasta PUMA nebo červená DOVO za podstatně levnější peníz.
stork

Příspěvek od stork »

Díky za odpověď,tu červenou od Solingenu v té malé krabičce mám doma, hlavně mi šlo o to, že není barevná.Nebo jo? na tom tvém řemeni,mimochodem moc pěkdý, je načervenálá barva.Tak teď už nevím zda je barevná či nikoli. Asi jsem sedo toho trošku zamotal. :roll: :roll:
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

Podle toho jak řemen vypadá, bych řekl, že kůže byla nejprve ošetřena nějakým prostředkem červené barvy a teprve na něj byla pasta aplikována.
stork

Příspěvek od stork »

Bude se taky muset zaleštit flaškou leštilkou na novém řemenu?
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Ahoj Storku,
Flaška Leštilka, je pojistka proti jakýmkoliv hrudkám a případným nerovnostem. Tovární pasty mají zajištěno že nejsou v nich při výrobě hrudky. Stačí ale aby někde na povrchu zaschlo kousek pasty a stane se z ní hrudka a na řemenu by mohla škodit. Stačí miniaturní kousek. Flaška to zjistí, obvykle hned tu hrudku odtlačí ven a hlavně upraví řemen jako by se na něm obtahovalo hodněkrát, což Břitva ráda. :P
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Zipíno

Příspěvek od Zipíno »

Pokud není vrstva pasty hladká, pak ano. Řemeny na napínácích ze současné produkce však už jsou strojově broušené a mají strojově i nanášenou pastu. Tam se už leštění neprovádí. To je ono, píšu to v práci a musím odbíhat obsloužit zákazníky, tak mě Perts předběhl :lol:
671 grains of diplomacy-.50 BMG
stork

Příspěvek od stork »

Tak ji mám doma, sice jsem chtěl zakoupit pastu na řemen DOVO žlutou, ale poslati mi omylem tuto brusnou. No když je doma si ji nechám. Mám dvě základní otázky. Koupil jsem také řemen a jak tam tu pastu nejlépe nanést. Mám ji rozpustit v oleji na šicí stroje pak nanést ne řemen, nebo namustit řemen a válečkem potřít a zaleštit? Nerad bych pokazil řemen, když jsem si ho konečně koupil. Druhá otázka zní, nepřišla mi pasta DOVO žlutá, a tak mě napadlo jestli se nedá něčím jiným nahradit? :roll: Přečetl jsem celé vlákno, a nevím. Potřebuji to polopaticky. :lol: l
Díky za info. :D
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Pokud máš Storku, pastu v tubě krémovitého stavu, tak rovnou na řemen prstem hezky roztírat a podle drsnosti řemene poznáš kam ještě přidat, ovšem méně je lépe. Pokud je to kostka skoro tvrdého, tak rozpustit v Šicolu a štětečkem zlehonuka nanášet. Velice malinko, jinak bude řemen špinit a špinit a špi....... až do skoro nekonečna. Pak je dobré zaleštit Leštilkou a poté spokojeně obtahovat.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Odpovědět

Zpět na „Brusné pasty a jiné pomůcky“