Fotografování břitev

Radgost
admin

Re: Fotografování břitev

Příspěvek od Radgost »

Fyzika je jen jedna a je fuk jestli se světlo snímá na čipu nebo chem. reakcí na filmu. ;)
Než světlo doputuje k bodu jeho záznamu, můžeme si sním hrát jak jen nám to optika umožňuje.

EDIT RADGOST
relka

Příspěvek od relka »

Radgost píše:Fyzika je jen jedna
..Jo ale lidi se mění..Před pár lety jsi musel vědět jak "to funguje"...dneska stačí zmačknout čudlík a nechat myslet čip..co mám známejch s foťákem za dlouhý tisíce a nastaveným trvale na automat. ;) Další otázka, jestli ti výrobce umožní jednoduše hloubku zjistit třeba na kroužku objektivu.
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.
Ivánek

Příspěvek od Ivánek »

Hloubka ostrosti jde docela dobře zjistit, viz: http://www.dofmaster.com/doftable.html , případně na http://www.dofmaster.com/custom.html . Snad se to bude někomu hodit. Čeština k tomu netřeba.
relka

Příspěvek od relka »

:D Je zážitek vidět sto let starý tabulky v akci. Jasně že to jde. Ale..jsou to věci který musíš nosit navíc, musíš se snima nejen naučit, ale i při každé změně clony, času a zaostření zakalkulovat výslednou hloubku ostrosti do kompozice toho, co od fotografie očekáváš. S foťákem na stativu to ještě jde, ale musíš se k tomu donutit. Ono taky udržet malou díru a dlouhý čas jinak prostě nejde. Kdo fotil, nebo fotí na film, ví o tom svoje. A nebo dírkovou komoru..."ostrý" všechno od špiček bot po nekonečno ;) jasně že když jedeš serii záběrů při stejných podmínkách tak spočítáš jen na začátku
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.
Ivánek

Příspěvek od Ivánek »

Tak jsem to myslel, ze stativu, statické. Ale fotil jsem i motýly na makro 300 mm objektivem s předsádkovými čočkami z ruky na 4m. Ale to bylo všechno na hraně, byl to kinofilm, ze kterého mi (24x36 mm) dělali zvětšeniny 300x450 mm. Čočky jsou lepší v tom, že nežerou světelnost. Osobně i když fotím něco nyní, používám tele a stativ, kvůli udržení námětu a osvitu.
Odpovědět

Zpět na „Dílna“