Dotaz na obtahování
Re: Dotaz na obtahování
...páni gentlemani,co používáte to nejjemnější ostří na světě,mám dotaz...já nevím,jsem teprve začátečník,ale proč by musel být řemen co nejvíc napnutý?...mě pořád vyhovuje můj starý řemen z transmise a nedokážu si představit,že by starej holič,co měl řemen pověšený na futru od oficíny,měl nějaký zvláštní napínání...prostě vzal do jedné ruky Břitvu a druhou napjal řemen a už obtahoval...kdyby to napnutí mělo být použito např. při obnovení ostrosti(nepíšu ostří,asi víte proč) na pastě,tak to chápu,ale při běžném obtažení?...stejně se nemůže na Břitvu tlačit...děkuji...
Prověšený řemen bude srážet ostrí po radiusu...Břitva nebude ležet na ploše ale bude se dotýkat řemene jen hranou břitu....
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.
...díky za odpověď...ale ti staří barbíři si s s tím asi hlavu nedělali...teda aspoň podle toho,co se pamatuju já...teda,když jsem byl poslán s dědou k holiči,tak nás zmáknul za pár chvilek oba...já měl hlavu jako ruskej mužik a děda byl napatlanej kamencem...ale zase používal (ten holič) březovou vodu na vlasy a ta krásně voněla...
ono to může být tak i tak..starej profík měl v zásobě řadu Břitev a mohl si dovolit "spotřebovat" nabroušení rychleji, protože to byl kšeft,měl kam sahnout pro ostrou a na nové přebroušení si v pohodě vydělal..nebo měl grif a neznalý ani nepostřehl to pevné napnutí řemene a práci rukou..
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.
mala poznámka:
po brúsení som na poslednom zraze obťahoval britvu na svojom závesnom remeni, ja som bol presvedčený, že ho napínam a aj výsledok tomu zodpovedal, ale kolega Mushroom, ktorý ma pri tom pozoroval, sa pýtal, prečo mám pri obťahovaní ,,prevesený" remeň .......
každopádne ja doporučujem poriadne závesný remeň napnúť
po brúsení som na poslednom zraze obťahoval britvu na svojom závesnom remeni, ja som bol presvedčený, že ho napínam a aj výsledok tomu zodpovedal, ale kolega Mushroom, ktorý ma pri tom pozoroval, sa pýtal, prečo mám pri obťahovaní ,,prevesený" remeň .......
každopádne ja doporučujem poriadne závesný remeň napnúť
,,Neexistuje správne a nesprávne oholeníe."
Nejen průvěs, ale i přítlak. Chce to přítlak oněch pověstných motýlích křídel a s tahy šetřit. Svůj řemen před obtahováním řádně vyšponuji šroubem. Posléze na straně s pastou 10x tam a zpátky, na straně bez pasty tak 12x. Přiměřenou rychlostí. Tahy jdou k ostří cca pod 35° (pilka).
Nevim zda to uz bylo nekde receno, tak se proste slusne zeptam.
Ze pred oholenim kazdy z nas na remeni obtahne britvu, je 100% logicke.
Ja se holim na 3x, po srsti, z boku a proti.
Je zde nekdo, kdo obtahuje Britvu i mezi tema jednotlivyma trema oholenima?
Nebo spis jen obtahnete Britvu, a oholite se na 3x a konec?
Co je normalni ci mene obvykle?
Diky za odpoved. Proste me to zajima..
L.
Ze pred oholenim kazdy z nas na remeni obtahne britvu, je 100% logicke.
Ja se holim na 3x, po srsti, z boku a proti.
Je zde nekdo, kdo obtahuje Britvu i mezi tema jednotlivyma trema oholenima?
Nebo spis jen obtahnete Britvu, a oholite se na 3x a konec?
Co je normalni ci mene obvykle?
Diky za odpoved. Proste me to zajima..
L.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Před každým z Tvých tří holení Wikingu,
je zapotřebí zlehka obtáhnout Břitvu.
Jedno holení znamená, Jedno namydlení a poté sundání pěny Břitvou i s vousy.
Holíš-li se 1x po, pak 1x proti a nakonec jedenkrát pro doholení, tak jsou to celkem tři samostatná holení a znamená to, tři samostatná obtahování.
je zapotřebí zlehka obtáhnout Břitvu.
Jedno holení znamená, Jedno namydlení a poté sundání pěny Břitvou i s vousy.
Holíš-li se 1x po, pak 1x proti a nakonec jedenkrát pro doholení, tak jsou to celkem tři samostatná holení a znamená to, tři samostatná obtahování.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
A co varianta tří břitev na jedno oholení.
Také to jde, ale máš pak víc práce s údržbou - vysušení, naolejování.
Ale inspiroval jsi mě. Až dorazí můj třetí kousek od pana Austa, tak si to nějaké nedělní dopoledne vyzkouším.
Pomazlit se s hned třemi kráskami najednou bude fajn
V týdnu jsem rád když se k břitvě dostanu. Dnes ráno, před odchodem na vlak to bude zřejmě jen rychlovka s Merkurem a japonskou Feather.
Jinak já druhé obtahování většinou nedělám. Záleží na pocitu při holení. Občas na něj ale dojde.
Ale inspiroval jsi mě. Až dorazí můj třetí kousek od pana Austa, tak si to nějaké nedělní dopoledne vyzkouším.
Pomazlit se s hned třemi kráskami najednou bude fajn
V týdnu jsem rád když se k břitvě dostanu. Dnes ráno, před odchodem na vlak to bude zřejmě jen rychlovka s Merkurem a japonskou Feather.
Jinak já druhé obtahování většinou nedělám. Záleží na pocitu při holení. Občas na něj ale dojde.