Zdravim, chtěl bych se dotázat na tuhle břitvu, je to dobrý začátek?:
http://www.ebay.de/itm/Set-Rasiermesser ... 20d1de45a7
Předpokládám, že před použitím se bude muset nechat nabrousit. Měli byste pro mě nějakou radu, komu ji v Plzni nebo Teplicích budu moci svěřit?
Popravdě bych raději koupil nějakou starší, starožitnou břitvu ale mám obavu, že koupim šmejd nebo něco, co se pro začátečníka nehodí, protože tomu nerozumím...
Díky za odpovědi
Koupě břitvy, ptá se začátečník
Re: Koupě břitvy, ptá se začátečník
Ahoj,
vítej u nás na fóru. Z toho inzerátu a informací se kvalita břitvy těžko posoudí a my se také neradi vyjadřujeme. Já bych se takovému nákupu vyhnul, protože břitva je téměř jistě z Číny (otázkou je kvalita oceli, zakalení a tedy jak půjde brousit a poté držet ostří) a přiložením řemenu Qualität Solingen a pasty Dovo se snaží navodit pocit kvality. Navíc pastu nebudeš z počátku vůbec potřebovat. Podívej se po břitvě (starší či nové) ze Solingenu - Dovo, ERN, Revisor apod. o šířce 4/8 až 6/8 a tu si nechej u někoho zkušeného nabrousit - zde např. PetrS, irenko ...
Výborné řemeny pak zde dělá také PetrS (kvalitou dále, než cokoliv co můžeš běžně koupit). Dostaneš ruční práci a při dobrém zacházení ti vydrží na pořád.
Pak už ti stačí jen štětka, mýdlo a hodně trpělivosti a zkoušet holení a obtahování.
Ať se ti daří.
vítej u nás na fóru. Z toho inzerátu a informací se kvalita břitvy těžko posoudí a my se také neradi vyjadřujeme. Já bych se takovému nákupu vyhnul, protože břitva je téměř jistě z Číny (otázkou je kvalita oceli, zakalení a tedy jak půjde brousit a poté držet ostří) a přiložením řemenu Qualität Solingen a pasty Dovo se snaží navodit pocit kvality. Navíc pastu nebudeš z počátku vůbec potřebovat. Podívej se po břitvě (starší či nové) ze Solingenu - Dovo, ERN, Revisor apod. o šířce 4/8 až 6/8 a tu si nechej u někoho zkušeného nabrousit - zde např. PetrS, irenko ...
Výborné řemeny pak zde dělá také PetrS (kvalitou dále, než cokoliv co můžeš běžně koupit). Dostaneš ruční práci a při dobrém zacházení ti vydrží na pořád.
Pak už ti stačí jen štětka, mýdlo a hodně trpělivosti a zkoušet holení a obtahování.
Ať se ti daří.
Vlčák ma úplnú pravdu, z tejto ,,ani omylom britvy"
Porovnaj si tvar je to podľa mňa jeden výrobca.
Vyhni sa jej veľkým oblúkom.
som odškriabol bez problému kúsok materiálu detskými nožnicami .Porovnaj si tvar je to podľa mňa jeden výrobca.
Vyhni sa jej veľkým oblúkom.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
,,Neexistuje správne a nesprávne oholeníe."
Díky za rady, budu se jima řídit, málem sem naletěl.
Díky
Díky