tak jsem se vrátil zpět na toto forum, čerstvě dostudovaný , s prosbou o radu, jak provádět holení v "pracovním procesu". Holením v pracovním procesu nazývám jednoduše každoranní oholení předtím, než jde člověk do práce.
Nejprve pár detailů o mém werkzeugu:
- holící štětka Tweezerman
- holící mýdlo Proraso (bílé pro citlivou pleť)
- holící strojek Solingen
- žiletky Astra Platinum (to je ještě zásoba z ČR, časem pak asi nějaké místní Noname)
- olivový olej - používám jako pre-shave a funguje skvěle
Trpím velmi citlivou pletí, což mě omezuje v možnostech holení. Holím se zásadně s nastavením strojku 1-2 z 5 možných a jen po směru růstu vousů. Kolmo a proti směru jsem několikrát zkoušel, ale výsledek byl hrozný - silně podrážděná pokožka, a do druhého dne malé boláky, zejména v oblasti čelisti a brady.
Vzhledem k tomu, že mám brzy v plánu zapojit se do pracovního procesu, přemýšlel jsem, jak dosáhnout dostačujícího oholení, přičemž nebudu muset každý den vstávat ve 4 hodiny ráno, abych si užil své obvyklé holení s vroucí vodou, předpřípravou pokožky atd., která zabere spousty času. Samozřejmě by se asi dalo ráno po sprše rychle namydlit nějakým hnusem z plechovky a rychle to vzít struhadlem typu Mach-58, ale obávám se, že by můj obličej byl druhý den k nepoznání...
Tak jsem se vás všech chtěl zeptat, jak to obvykle řešíte vy a případně, jestli jste byli někdy vystaveni podobné situaci. Předem díky za všechny rady a zkušenosti.