Štětka DM balea jezevec

... štětky, misky a jiné propriety...
Odpovědět
Uživatelský avatar
PetrS
mentor
Příspěvky: 4418
Registrován: 14 lis 2008, 19:29
Bydliště: Česká Lípa

Re: Štětka DM balea jezevec

Příspěvek od PetrS »

Srdíčková Madam Jezevčice na jeden furt - gratuluji.
8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Vousáč
Příspěvky: 800
Registrován: 06 dub 2013, 14:40

Re: Štětka DM balea jezevec

Příspěvek od Vousáč »

Kráska.
A jak umí pohladit :lol:
V noci slyším i vousy růst
stanky
Příspěvky: 8
Registrován: 01 srp 2013, 10:30
Bydliště: Mírov

Re: Štětka DM balea jezevec

Příspěvek od stanky »

dnes sem si zminovanou stetku z DM dovezl za 182 penez asi slusne ale asi pude do dreva co zde koukam je zni potom kraska
Libor
Příspěvky: 130
Registrován: 28 srp 2013, 13:02
Bydliště: Netolice

Re: Štětka DM balea jezevec

Příspěvek od Libor »

Ahoj,
Taky se chystám vybavit se do svých začátků touto jezevčicí z DM, trošku ji "protahnu", jestli nejde o vadný kus, který by nedržel chlupy. Uvidím, jak se mi bude držet, ale asi se taky časem nevyhne přeručkování, ten modrý plast vypadá fakt děsně. Jen nemám soustruh, tak mě napadlo, jestli někdo zkoušel provizorně soustružit pomocí vrtačky. Do svěráku upnout nějaké vřeténko a naproti vrtačku ve stojanu. Se dřevem bych asi taky měl nějaké shánění. Přeci jen moje aktivity jsou na míle vzdáleny tomuto "umění". Jinak bych se musel poptat známých ve městě (známého truhláře) nebo využít kolegů břitevníků.

Zdraví L.
Začneš-li se holit břitvou, jako bys překročil Rubikon. Není cesty zpět...
bagr
Příspěvky: 17
Registrován: 31 srp 2013, 22:01

Re: Štětka DM balea jezevec

Příspěvek od bagr »

dneska som spravil dalsi pokrok v holeny , kupil som si balea jazveca a skleneny hrncek na slahanie peny z barbusu v tube , milujem horucu penu je to super mst na tvary teplu penu studena ssa mi hnusi :D ale k veci taku nsdhernu penu som este nevyslahal
RonyZlin
Příspěvky: 2
Registrován: 14 zář 2013, 16:53

Re: Štětka DM balea jezevec

Příspěvek od RonyZlin »

Tak jsem taktéž nevydržel a zakoupil Baleu. Hned jsem musel vyměnit tu hnusnou ručku a jelikož bylo mým záměrem vytvořit cestovní štětku, jsou rozměry minimalizované. Teď ještě sehnat nějakou vhodnou trubku jako obal, do které to sedne. Měl by někdo nějaký nápad? Jinak je ručka napuštěna teakovým olejem a horní vrstva je zaleštěný vosk. Tak doufám, že to vydrží. U nožů s tím mám dobré zkušenosti. Bohužel nemám soustruh, takže to byla pěkně ruční práce.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar
Ivánek
Příspěvky: 268
Registrován: 08 bře 2012, 19:45

Re: Štětka DM balea jezevec

Příspěvek od Ivánek »

Gratuluju, pěkná práce, zajímavá povrchová úprava. Co se týče trubky, je možno použít papírovou trubku z pytlíků v obchodě. Zevnitř ji prolakovat vodovzdorným lakem, udělat polep a opět nalakovat. Sám takovou používám. Nemá dno, protože jedním koncem se zasouvá a druhým vyklepává, aby ochlupení nešlo proti srsti. Když trefíš průměr, tak štětka drží sama. Nebo vem násadu od koštěte, naviň čistý papír a pak naviň několik šroubovic hnědé lepící pásky. Necháš uschnout, ořízneš a je to A konec konců budeš moci udělat dva dekly tímtéž způsobem, které se na první trubku budou nasouvat a budeš mít štetku jako v pelíšku. Pokud si navrhneš potisk a vytiskneš ho na laserovce, přilepíš ho na trubku, zalakuješ a máš profi výrobek. Napadlo mě, že takto začnu dělat futrálky na moje Kančice.
Uživatelský avatar
Wiking
Příspěvky: 1548
Registrován: 13 úno 2011, 17:24
Bydliště: Česko-saské Švýcarsko

Re: Štětka DM balea jezevec

Příspěvek od Wiking »

Ivanek to uz napsal pekne. Jeste muj navrh: Zajdi si tam kde se prodavaji potreby pro instalatery, tudiz i novodurove trubky. Sice budou na tebe hodne skarede cucet, kdyz je pozadas o uriznuti 20cm trubky, ale prodat Ti to musi.
Doporucuji Ti ale doma si zmerit (suplerou) prumer te rucky a podle teto si vybrat prumer te trubky.
Je to lepsi, nez si u prodavacky vyzadat trubku a v obchode vytahnout z kapsy stetku a strkat ji dovnitr a zase ven. To by nektere prodavacky nemusely psychicky unest a zavolaly by na tebe treba takovy ty chlapiky se sveraci kazajkou :lol:
Baby jedovaty nemaji o gentlemanskem holeni sebemensi poneti.
Inu, neni lehke byt profesionalni britevnik! :mrgreen: :ugeek:
PS: Ja uzavery na tu trubku nepouzivam, obvykle se rano oholim, a jen vytrepanou stetku tam zasunu, nebot neni cas na jeji uplne vysuseni. Uzavrena by se mohla nejak zaparit, coz by me asi nevonelo. Otevrena alespon trochu "luftuje".. tot muj nazor.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Vousáč
Příspěvky: 800
Registrován: 06 dub 2013, 14:40

Re: Štětka DM balea jezevec

Příspěvek od Vousáč »

Anebo do futrálu navrtat dírky, aby se nám chudinka jezevčice neudusila ... :lol:
V noci slyším i vousy růst
Jozef
Příspěvky: 5
Registrován: 07 pro 2013, 23:27
Bydliště: Košice

Re: Štětka DM balea jezevec

Příspěvek od Jozef »

Dobrý deň, všetkým priateľom klasického holenia.
Pôjdem v tejto diskusii trošku proti prúdu. Osobne sa mi jazvec z DM osvedčil. K celkovej spokojnosti prispela práve aj ergonomický veľmi dobre zvládnutá rúčka. Rúčka sa vďaka tvaru a materiálu dá pevne a pohodlne uchopiť v mokrom prostredí. Nakoľko väčšina vecí na mojej poličke je modrá / napr. barbus /, tak prehľadný stojan a modrá farba rúčky ladia s okolím.
P.S.
Samozrejme rúčky z exotického dreva sú krajšie, nech ma neukameňujete.
Odpovědět

Zpět na „Pomůcky k holení“