Krásný a uctivý den, břitevníci!
V prvé řadě chci moc poděkovat za přijetí mezí vaší komunitu! Jsem si zcela vědom, že přede mnou stojí celoživotní cesta, ale snad jsem na ní již ve svých 30ti letech připraven.
Byl bych vám velice vděčen, kdyby mi starší břitevníci mohli pomoct s nákupem a radou a tak tedy začnu lehce od začátku a pak se zeptám...
Už X let mně neskutečně vadí vyhazovat pořád dokola nové žiletky (strojek jsem si nikdy nekoupil) a tak jsem začal pokukovat a přemýšlet, že bych snad mohl koupit a investovat do kvalitní břitvy (která by mohla vydržet i celý život, když se k ní budu dobře chovat jak jsem měl možnost nastudovat na vašem fóru). Vím, že do toho budu muset investovat tak 6-7 tisíc, ale s tím počítám.
Zkoušel jsem najít nějaké vlákno pro úplné nováčky, ale buď jsem ho přehlédl, nebo tady není. Něco jako ve stylu - zde koupíte nejlepší břitvu poměr cena/výkon, zde štětku atd...Proto mě omluvte že se zeptám.
Všechny věci si chci koupit na Vánoce a udělat si tím radost.
1) Jak jsem měl možnost nastudovat nejlepší bude snad koupit břitvu od Ralfa Austa za těch 150EUR - 6/8 španělská hlava, uhlíková ocel střenky grenadilové dřevo (předpokládám, že není problém mu napsat i když jsem s vámi nedělal skupinovou objednávku). Ano vím, že jsem začátečník, a měl bych mít možná 5/8, ale plavat se nejlépe naučíte..no vždyť víte...
2) Mohu poprosit a zeptat se, kde koupit (klidně i třeba na ebayi) nejlepší poměr cena výkon - štětku, kamenenec, brusku, mýdlo a řemen (ten pokud jsem dobře pochopil dělá nejlepší PetrS, stejně jako tu brusku)?
Budu vděčný za jakékoliv rady a pomoc starších břitevníků.
Ještě jednou moc děkuji a mějte všichni krásný den! (děkuji za tohle fórum).
Martin
Břitvy, pomůcky a tak kolem - nováček prosí o radu
Re: Břitvy, pomůcky a tak kolem - nováček prosí o radu
Ahoj a vítej na fóru,
sice nejsem úplně čistokrevný břitevník (momentálně používám holící strojek Merkur Progress), ale nějakou dobu tu už pobývám, tak snad něco málo mohu poradit.
Kamenec - spousta lidí ho kupuje v drogérii DM za minimální částku. Dá se ale pořídit i "ze západu" za vyšší ceny. Nevím, jestli se ale poměr cena/kvalita vyplatí.
Štětka - osobně jsem pořídil jezevčici Tweezerman z Profimedu. Jsem s ní nadmíru spokojený již 3 rokem. PetrS mi k ní udělal pěkný stojánek. Opět ale platí, že se dá pořídit spousta jiných ve vyšší kvalitě a za vyšší cenu...
Řemen - mám od PetrS. Přestože jej teď nepoužívám, musím poukázat na jeho vysokou kvalitu. Mám ho zavěšený v koupelně čistě jako umělecké dílo
Břitva - s tou ti neporadím. Zdědil jsem jednu od svého pradědečka z USA a nechal ji přebrousit od PetrS. Momentálně ji ale nepoužívám kvůli cestovním a praktickým důvodům.
Mýdlo - řekl bych, že spousta lidí zde na fóru používá mýdlo Barbus jako základ. Dá se rovněž pořídit italské mýdlo Proraso, které má velmi vysoký poměr kvalita/cena a je velmi příjemné s dobrými vlastnostmi. Pokud bys chtěl špičku, tak je spousta dalších (a dražších) výrobců, jako například JabonMan ze Španělska. Momentálně jej mám objednaný, takže vlastní zkušenost bohužel zatím nemám.
To je zhruba tak vše, co mohu poradit. Jistě spoustu z výše uvedeného již najdeš zde rozepsáno na fóru. Přeji hodně štěstí při výběru!
sice nejsem úplně čistokrevný břitevník (momentálně používám holící strojek Merkur Progress), ale nějakou dobu tu už pobývám, tak snad něco málo mohu poradit.
Kamenec - spousta lidí ho kupuje v drogérii DM za minimální částku. Dá se ale pořídit i "ze západu" za vyšší ceny. Nevím, jestli se ale poměr cena/kvalita vyplatí.
Štětka - osobně jsem pořídil jezevčici Tweezerman z Profimedu. Jsem s ní nadmíru spokojený již 3 rokem. PetrS mi k ní udělal pěkný stojánek. Opět ale platí, že se dá pořídit spousta jiných ve vyšší kvalitě a za vyšší cenu...
Řemen - mám od PetrS. Přestože jej teď nepoužívám, musím poukázat na jeho vysokou kvalitu. Mám ho zavěšený v koupelně čistě jako umělecké dílo
Břitva - s tou ti neporadím. Zdědil jsem jednu od svého pradědečka z USA a nechal ji přebrousit od PetrS. Momentálně ji ale nepoužívám kvůli cestovním a praktickým důvodům.
Mýdlo - řekl bych, že spousta lidí zde na fóru používá mýdlo Barbus jako základ. Dá se rovněž pořídit italské mýdlo Proraso, které má velmi vysoký poměr kvalita/cena a je velmi příjemné s dobrými vlastnostmi. Pokud bys chtěl špičku, tak je spousta dalších (a dražších) výrobců, jako například JabonMan ze Španělska. Momentálně jej mám objednaný, takže vlastní zkušenost bohužel zatím nemám.
To je zhruba tak vše, co mohu poradit. Jistě spoustu z výše uvedeného již najdeš zde rozepsáno na fóru. Přeji hodně štěstí při výběru!
Zavři oči brouku ... a fik!
Děkuji moc za podněty. Dají se někde nalézt ceny, které PetrS má?
Ty máš jakou? 5/8, 6/8?
Ty máš jakou? 5/8, 6/8?
Myslím, že bude nejlepší, když mu napíšeš soukromou zprávu. Určitě ti pak řekne co a jak.
Mám dojem, že ta moje je 5/8, ale jak říkám, už ji dlouho nepoužívám
Mám dojem, že ta moje je 5/8, ale jak říkám, už ji dlouho nepoužívám
Zavři oči brouku ... a fik!
Děkuju moc za rady! Zkusím ještě zda mi břitníci tady z klubu neporadí jakou břitvu - zda má smysl ta od toho pana Austa.
Někdo tady totiž psal, že stejně skončím se čtyřma břitvama a že nemá cenu kupovat na začátku drahou, ale já věřím, že když si koupím jednu a pořádnou, že s ní vystačím na dost dlouho...
Někdo tady totiž psal, že stejně skončím se čtyřma břitvama a že nemá cenu kupovat na začátku drahou, ale já věřím, že když si koupím jednu a pořádnou, že s ní vystačím na dost dlouho...
Naposledy upravil(a) Morrowind dne 26 zář 2013, 16:18, celkem upraveno 1 x.
To je velmi rozumne uvazovani.
Ano, kvalitni Britva by mela prezit sveho majitele, a to pocitam ze jsi mlady kluk ktery se muze dozit 100 let
Kdyztak s nakupem Britvy poseckej jeste par dnu, to by tady uz mely byt ty Britvy pana Austa z te hromadne objednavky, tak pak si muzes udelat uceleny nazor na zaklade 13 Britev ktere tady nedockavi Kolegove ihned zacnou zkouset a holit se s nimi
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Moc děkuji Wikingu za cenné rady a nejenom v tomhle vlákně!
Ceny PetraS zdeMorrowind píše:Děkuji moc za podněty. Dají se někde nalézt ceny, které PetrS má?
Ty máš jakou? 5/8, 6/8?
Moc děkuji!jimirek píše:Ceny PetraS zdeMorrowind píše:Děkuji moc za podněty. Dají se někde nalézt ceny, které PetrS má?
Ty máš jakou? 5/8, 6/8?
Ahoj Morrowind,
vítám Tě mezi Břitevníky. Ta poznámka, že nakonec stejně skončíš se čtyřmi Břitvami, je sice velmi pravdivá, ale není to až tak, že by jsi pro klasické oholení ony čtyři Břitvy potřeboval. Je to spíše o tom, že se namlsáš a pak najednou potkáš Krásku která Ti učaruje a je úplně "jiná" než ta co už ji máš. Pak ji zakoupíš a budeš spokojený, že máš jednu na základní holení a druhou na doholování. Pak uvidíš další bez které nebudeš moci žít a už je to tady... No a tomu tady říkáme "infikace bacilem Břitvomilusem".
Pokud si zakoupíš novou kvalitní Břitvu, tak si můžeš být jistý, že Ti vydrží minimálně na jeden furt. Obě velikosti 5/8 nebo 6/8 se dají zvládnout při začátcích s holením.
Dotaz na řemeny a další věci mi napiš na email.
Přeji Ti dobrý výběr (je to na furt) a zdravím, Petr.
vítám Tě mezi Břitevníky. Ta poznámka, že nakonec stejně skončíš se čtyřmi Břitvami, je sice velmi pravdivá, ale není to až tak, že by jsi pro klasické oholení ony čtyři Břitvy potřeboval. Je to spíše o tom, že se namlsáš a pak najednou potkáš Krásku která Ti učaruje a je úplně "jiná" než ta co už ji máš. Pak ji zakoupíš a budeš spokojený, že máš jednu na základní holení a druhou na doholování. Pak uvidíš další bez které nebudeš moci žít a už je to tady... No a tomu tady říkáme "infikace bacilem Břitvomilusem".
Pokud si zakoupíš novou kvalitní Břitvu, tak si můžeš být jistý, že Ti vydrží minimálně na jeden furt. Obě velikosti 5/8 nebo 6/8 se dají zvládnout při začátcích s holením.
Dotaz na řemeny a další věci mi napiš na email.
Přeji Ti dobrý výběr (je to na furt) a zdravím, Petr.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.