Břitvy, pomůcky a tak kolem - nováček prosí o radu

Všeobecné dotazy na břitvy
Morrowind

Re: Břitvy, pomůcky a tak kolem - nováček prosí o radu

Příspěvek od Morrowind »

ater píše:Já bych si vzal Thiers-Issard (TI) a to kvůli lepšímu zpracování. Neviděl jsem novou TI s nějakou vadou, ale novou Pumu nebo DOVO jo.
Děkuji!
Vlcak
Donátor

Příspěvek od Vlcak »

Já vím, že časem do mé sbírky nějaká kráska ze stáje TI také přistane. Šel bych do ní nebo do Austa.
U Austa je zřejmě velká pravděpodobnost, že nebude potřeba novou břitvu posílat na broušení PetroviS, protože by měla být opravdu shave-ready, narozdíl od jiných.
Morrowind

Příspěvek od Morrowind »

Vlcak píše:Já vím, že časem do mé sbírky nějaká kráska ze stáje TI také přistane. Šel bych do ní nebo do Austa.
U Austa je zřejmě velká pravděpodobnost, že nebude potřeba novou břitvu posílat na broušení PetroviS, protože by měla být opravdu shave-ready, narozdíl od jiných.
Takže bys šel taky do Francouze :)!
mons

Příspěvek od mons »

Určitě bych zvolil TI, jejich kvalita nezklame, ostatně přišla mi dokonale nabroušená jak může potvrdit mistr PetrS.
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Je to těžké vzájemně hodnotit Břitvy - Aust / Thiers Issard - limitovaná série.
Obě Břitvy jsou vytvořeny velice kvalitně, pečlivě, je vidět, že byly vyráběny s láskou k řemeslu a jejich výrobě byla věnovaná individuální péče. Na výsledku je to opravdu znát. Přesné osazení čepelí, distančky, kvalitní a jemné seřízení, čelo precizně zarovnané, stabilizátory rovnoměrné a bez nepřesností či přebroušení, podélný stabilizátor krásně pravidelný a bez zvlnění, zavírání čepele přesně doprostřed, nýty neroztlučené a pravidelně utažené.
Prostě obě noblesní Dámy jsou vytvořeny rukama odborníků kteří své řemeslo dokonale ovládají.
Jediné co je obě rozlišuje, je jejich nabroušení (hovoříme stále o limitované sérii TI). Tady musím upozornit, že klasické výrobky TI mají obdobné broušení jako např. Dovo, Revisor a další.

Obě Břitvy - TI / Aust se mi dostaly pod mikroskop tak jak byly nabroušeny a tak mám možnost porovnávat.
U obou je díky kvalitnímu postavení čepelí, krásně pravidelná fazetka.
Ovšem samotné nabroušení probíhalo rozdílným způsobem. Je vidět že podíly ruční práce při broušení jsou v jiné úrovni. To se pak projeví ve výsledné ostrosti.

UPŘESŇUJI - OSTŘÍ, JE U OBOU ČEPELÍ STEJNĚ KVALITNÍ - ROZDÍL JE POUZE V OSTROSTI !!!
Oba snímky jsou při stejném zvětšení.
Prosím nebuďte natolik nekritičtí aby jste hodnotili kvalitu celé Břitvy podle jediného měřítka. Obě Břitvy jsou velice kvalitní a pečlivě vyrobené. Pouze je rozdíl ve způsobu ostření. Není žádný problém aby Krásky od pana Austa dosahovaly stejně kvalitní ostrosti jako TI. Již jsem to v některém vláknu psal, že u TI zřejmě mají pro určité série Břitev, broušení s velikým podílem vysoce kvalitní ruční práce.

Thiers Issard
[attachment=0]Issard 248 - nový - 06 - 5.4.2012 10-42-21.JPG[/attachment]
Ralf Aust
[attachment=1]Ralf Aust 01 - 04 - 23.9.2013 21-30-20.JPG[/attachment]

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
jimirek
Donátor

Příspěvek od jimirek »

Pochopil-li jsem to spravne, tedy Britva od p.Austa neni az tak zcela shave-ready, ostri OK, ostrost ne tak zcela
a asi nepomuze ani jeji obtazeni na remeni, cize doporucujes Britvu nabrousit. 8-)
Wiking

Příspěvek od Wiking »

Jelikoz Britva Aust je momentalne jen jedna jedina v CR a ja jsem mel moznost se s ni po vybaleni oholit jako prvni (Kolega Serfik mi to dovolil) je mu nazor takovy: Ne, Britvu Aust NENI TREBA po zakoupeni u pana Austa a vybaleni z krabicky nechat nabrousit.
Nemam doma zadny mikroskop, mluvim jen o pocitu pri holeni Britva Rals Aust vs. moje 3denni strniste :lol:
Britvu TI jsem nikdy nemel, nemuzu tedy porovnat.
Mluvime zde ale o uplne novych Britvach primo z vyroby.
Dale by me zajimalo cenove srovnani te limitovane serie TI a standartu pana Austa za zvyhodnenych 130 popr. normalnich 150,-€ (6/8 velikost)
Myslim si ze tam bude celkem rozdil :?:
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
mons

Příspěvek od mons »

Finanční rozdíl je dozajista značný, myslím, že u zmíněných břitev se liší technologie broušení. TI evidentně končí na diamant. pastě, Aust zřejmě na Coti.
Rozhodně tím Austa nehaním, je to jiný způsob broušení. Leckomu může i lépe vyhovovat a může mít z holení lepší pocit.
Morrowind

Příspěvek od Morrowind »

PetrS píše:Je to těžké vzájemně hodnotit Břitvy - Aust / Thiers Issard - limitovaná série.
Obě Břitvy jsou vytvořeny velice kvalitně, pečlivě, je vidět, že byly vyráběny s láskou k řemeslu a jejich výrobě byla věnovaná individuální péče. Na výsledku je to opravdu znát. Přesné osazení čepelí, distančky, kvalitní a jemné seřízení, čelo precizně zarovnané, stabilizátory rovnoměrné a bez nepřesností či přebroušení, podélný stabilizátor krásně pravidelný a bez zvlnění, zavírání čepele přesně doprostřed, nýty neroztlučené a pravidelně utažené.
Prostě obě noblesní Dámy jsou vytvořeny rukama odborníků kteří své řemeslo dokonale ovládají.
Jediné co je obě rozlišuje, je jejich nabroušení (hovoříme stále o limitované sérii TI). Tady musím upozornit, že klasické výrobky TI mají obdobné broušení jako např. Dovo, Revisor a další.

Obě Břitvy - TI / Aust se mi dostaly pod mikroskop tak jak byly nabroušeny a tak mám možnost porovnávat.
U obou je díky kvalitnímu postavení čepelí, krásně pravidelná fazetka.
Ovšem samotné nabroušení probíhalo rozdílným způsobem. Je vidět že podíly ruční práce při broušení jsou v jiné úrovni. To se pak projeví ve výsledné ostrosti.

UPŘESŇUJI - OSTŘÍ, JE U OBOU ČEPELÍ STEJNĚ KVALITNÍ - ROZDÍL JE POUZE V OSTROSTI !!!
Oba snímky jsou při stejném zvětšení.
Prosím nebuďte natolik nekritičtí aby jste hodnotili kvalitu celé Břitvy podle jediného měřítka. Obě Břitvy jsou velice kvalitní a pečlivě vyrobené. Pouze je rozdíl ve způsobu ostření. Není žádný problém aby Krásky od pana Austa dosahovaly stejně kvalitní ostrosti jako TI. Již jsem to v některém vláknu psal, že u TI zřejmě mají pro určité série Břitev, broušení s velikým podílem vysoce kvalitní ruční práce.

Thiers Issard
[attachment=0]Issard 248 - nový - 06 - 5.4.2012 10-42-21.JPG[/attachment]
Ralf Aust
[attachment=1]Ralf Aust 01 - 04 - 23.9.2013 21-30-20.JPG[/attachment]

Tak to koukám jak puk teda!!!
irenko
mistr brusič

Příspěvek od irenko »

rád by som sa vyjadril k tejto debate,
páni netreba byť otrokom záberov z mikroskopu, presne ako napísal kolega mons,

kade komu môže oveľa viac vyhovovať oholenie britvou, ktorá pod mikroskopom vyzerá strašidelne (aust), oproti tej, ktorá vykazuje z prepáčením "modelingový snimok" (TI) ostria pod mikroskopom
sám mám niekoľko britiev, ktoré holia úžasne príjemne napriek strašidelným snimkam z mikroskopu, preto podľa mňa mikroskopové smímky sú vodítko, nie merítko kvality ostria myslite na to........
,,Neexistuje správne a nesprávne oholeníe."
Odpovědět

Zpět na „Břitvy“