Používam Barbus v kelímku a až doteraz som vždy šľahal penu priamo v kelímku a potom som pokračoval v porcelánovej myštičke. Všimol som si, že s tým ako ubúdalo v myštičke krému, strácal krém penivosť. Až raz sa mi stalo, že som z neho nedokázal vyšľahať penu, len biely povlak, akoby to bolo zrazu obyčajné mydlo. Napadlo ma, že som každým holením vymyl z vrchnej vrstvy krému asi nejakú chemickú zložku zodpovednú za penivosť a keď tá chýbala, nešlo to. A tak som zoškrabal v myštičke príborovým nožom asi pol centimetrovú vrstvu, hodil som ju do koša a čuduj sa svete, krém znovu penil. M
Teraz sa holím tak, že si vždy prstom naberiem trochu krému z kelímku, nalepím ho na dno suchej porcelánovej myštičky a penu šľahám rovno v myštičke. Vždy vyšľahám super kvalitnú penu. Ak niekto nevedel prečo mu to nepení, tu je možné riešenie.
Strata penivosti - ako na to
- Slovak Boy
- Příspěvky: 311
- Registrován: 01 led 2011, 09:11
- Bydliště: Humenné Slovensko
Re: Strata penivosti - ako na to
Po našlehání pěny v kelímku s mýdlem voda neustále chemicky působí na mýdlo.
Čím více vody Ti zůstane v kelímku s mýdlem, tím větší vrstva "vyšumělého" mýdla v kelímku je pro další šlehání pěny. Tedy spíše nešlehání. Proto je důležité aby se voda z mýdla dostala pryč. Řeším to jednoduše. Po oholení opláchnu mýdlo v kelímku slabým proudem teplé vody, kelíme obrátím vzhůru nohama aby z něj vytekla všechna voda a nechám cca 10 minut zaschnout. Teprve poté jej zavíčkuji a mám tak jistotu, že mýdlo se "zastaví". U kelímkového mýdla krémovitého, nabírám pouze suchou štětkou aby se mi tam voda vůbec nedostala.
Čím více vody Ti zůstane v kelímku s mýdlem, tím větší vrstva "vyšumělého" mýdla v kelímku je pro další šlehání pěny. Tedy spíše nešlehání. Proto je důležité aby se voda z mýdla dostala pryč. Řeším to jednoduše. Po oholení opláchnu mýdlo v kelímku slabým proudem teplé vody, kelíme obrátím vzhůru nohama aby z něj vytekla všechna voda a nechám cca 10 minut zaschnout. Teprve poté jej zavíčkuji a mám tak jistotu, že mýdlo se "zastaví". U kelímkového mýdla krémovitého, nabírám pouze suchou štětkou aby se mi tam voda vůbec nedostala.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Re: Strata penivosti - ako na to
"Rozpařenou" štětkou krouživými tahy 10..15 vteřin přejíždím po mýdle v krabičce, kterou ve druhé půli držím o více jak 90° k zemi. Vlastně krabičku s mýdlem "vytřu" a voda, pokud by tam zůstala z příliš mokré štětky vyteče. Zavírám až po skončení holení,nejdříve tak po patnácti minutách. Používám tvrdší mýdlo, u měkčího bych dobu nabírání zkrátil ... Souhlasím, že to může způsobovat voda, která zůstane na mýdle. Proto jak píše Petr, nechat oschnout a naučit se odhadovat, jak má štětka být namočená když jde na mýdlo.
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.
Re: Strata penivosti - ako na to
Pouzivam naprosto stejny system jako Kolega Relka.
Jen podotknu, ze doplnim vetu: " Pod tim mam misku, do ktere to vsechno tece a posleze v tehle misce sleham penu"
Samozrejme ze ti ktreri rozpenuji na tvari tuhle misku pod tim nemaji, to je logicke.
Jen podotknu, ze doplnim vetu: " Pod tim mam misku, do ktere to vsechno tece a posleze v tehle misce sleham penu"
Samozrejme ze ti ktreri rozpenuji na tvari tuhle misku pod tim nemaji, to je logicke.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Re: Strata penivosti - ako na to
Ano, rozpěňuji na tváři předem rozpařené. Po mamydlení vkládám štětku do horké mističky, pod kterou je vařící voda. Druhé mydlení..horkou pěnou... Kdo to zkusil, ví
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.
- Slovak Boy
- Příspěvky: 311
- Registrován: 01 led 2011, 09:11
- Bydliště: Humenné Slovensko
Re: Strata penivosti - ako na to
Super, vďaka za rady, určite to vyskúšam.