Kvalita pěn z marketu vs spaciální mýdla, krémy z internetu

Mýdla, krémy a vůbec prostředky ze kterých můžeme tvořiti mydlinky
Odpovědět
Dragon

Kvalita pěn z marketu vs spaciální mýdla, krémy z internetu

Příspěvek od Dragon »

Ahoj všem, možná teď najedu na trošku jinou vlnu než tu ostatní máte, každopádně, jsem na foru a nic podobného jsem tu nenašel ( možná jsem málo hledal :D ) a rád bych aby někdo doplnil mojí myšlenku.
Celý život jsem se holil mach 3 turbo - gillette pěna na holení, kolínská - klasika jak se holí 99% lidí
Díky bohu jsem přišel sám od sebe na to že hokejka od gillette mi zavání laciností a precizností na úrovni 0 a rozhodl jsem se koupit bagr Edwin Jagger což považuji ted za skvělou volbu :) No ale k věci.... Dnes jsem vyzkoušel vzorek od firmy Edwin Jagger konkrétně krém na holení a až mi vyrazilo pomalu dech výsledné holení a hlavně na krku který byl vždy naprosto poškození holením. Výsledek byl perfektní až jsem nechápal co se děje...
Chci se tedy zeptat může být výsledek holení natolik ovlivněný "pouze" pěnou na holení ?
Děkuju všem za cené info ! :)
mikeborecek

Re: Kvalita pěn z marketu vs spaciální mýdla, krémy z intern

Příspěvek od mikeborecek »

Podľa mňa je to určite jeden z faktorov, aj keď naposledy čo som sa holil, použil som rovnaký bager, žiletku, mydlo aj postup pred holením a jedno holenie bolo samá krvavá bodka (ktoré som nemohol zastaviť ani po dlhšej dobe) a iné úplne v pohode, sem tam nejaká červená bodka ktorá zmizla po studenej sprche a použití kamencom.
Niekedy sám fakt neviem čo spôsobuje "blbé" oholenie.
Wiking

Příspěvek od Wiking »

Ahoj.
No, "pouze" pena je jen cast celku, ktery se nazyva "priprava pred holenim".
Do toho se pocita: oplachnuti tvare teplou (co nejteplejsi) vodou, nekdo pouziva napareny rucnik z mikrovlnky (ja ne, ale zajiste to je prospesne), dale nekdo pouziva pre-shave olejicky (ja ne, je to vec nazoru), dale poradne vyslehani teple (!!) peny, naneseni na oblicej, velice dulezite (!!) je nechat tu penu pusobit, alespon 2-3 ale klidne i 5 minut, no a potom vlastni oholeni.
Uvedom si, ze peny z piksly jsou VZDY studene, a tim padem zmekcuje o mnoho mene nez vyslehana a tepla pena.

Dale je fakt, ze jednobrit nezpusobuje tolik podrazdeni jak vicebrity, vcetne zarustani vousu..
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

"Blbé oholení" i při použití Břitvy, nejčastěji způsobuje stres a nepohoda v duši.
Zní to sice jak šamanská kletba, ale je to tak. Když je pohoda, tak se celé tělo uvolní, pokožka není stažená a nevytváří okolo vousů "hrbolky" jako když je husí kůže. To se pak tyto hrbolky seříznou, bolí to, krvácí to a vousy stejně nejsou řádně oholené.
Před holením uklidnit duši a pak je tělo připravené na pohodové oholení.
Stres vše pokazí.
8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
tritrek

Příspěvek od tritrek »

...a plus je tu faktor kvalita mydla/krému VS kvalita vody. Môžeš mať najkvalitnejšie mydlo/krém, ale keď máš tvrdú vodu, tak sa ti vytvorí pena oveľa menej kvalitná, než z menej kvalitného mydla a mäkkej vody. Dúfam, že som to neprekomplikoval :D
ggrand

Příspěvek od ggrand »

Ono se nemusí jít až do takového extrému. Stačí porovnat třeba Barbus s Mühle/Edwin Jagger mýdlem. Nestojí to majlant, tak nevidím jediný důvod, proč si alespoň toto nedopřát.
tritrek

Příspěvek od tritrek »

ggrand píše:Ono se nemusí jít až do takového extrému. Stačí porovnat třeba Barbus s Mühle/Edwin Jagger mýdlem. Nestojí to majlant, tak nevidím jediný důvod, proč si alespoň toto nedopřát.
Barbus je dobré mydlo až na vôňu... ale EJ je fakt o zopár tried vyššie...a kopec iných tiež ;)
Odpovědět

Zpět na „Mýdla a krémy na holení“