Dobrý den páni kolegové
dovolte mi abych tímto poděkoval kolegovi Wikingovi,k zorganizování téhle krásné akce a dotažení do úsěšného konce.
Objednával jsem si rovnou dvě břitvy 6/8 a7/8.Co se týče břitev,jsou velmi krásně zpracované i u 6/8 mám tři stabilizátory i když pan Aust tvrdil,že to nedělá-beru to jako plus.Na břitvě jsem také našel tři tečky co kolega tuším HAns-jde jenom o kosmetickou vadu,takže se tímto nebudu zabývat.
Jediné u čeho se zastavím je ostrost břitev.Po vybalení a pokochání se krásou obou břitev,jsem říkal manželce,že jí ukážu kvalitní nabroušenou břitvu z výroby.Zkouška proběhla(spíš neproběhla)klasickým testem na vlas.A tady začalo pro mne překvapení,ani jedna břitva vlas nepřestřihla,aniž bych se o to musel opravdu hodně snažit.Tak jsem řekl manželce-máš blbý vlasy,jdu se zkusit oholit.A tady začalo mé druhé překvapení-napařil jsem ksicht,namidlil,vše jak má být,vzal jsem 6/8 a pár tahy na novém řemeni obtáhl a začal se holit-spíš neholit-břitva vousy skoro vůbec nebrala tahalo to bolelo,takže jsem si myslel,že jsem něco způsobil při obtahování na řemenu,vytáhl jsem tedy druhou břitvu 7/8 a rovnou jsem se začal bez obtahování holit-výsledek byl naprosto stejný,odložil jsem tedy břitvu a oholil jsem se bagrem.
V tu chvíli mi připadalo,jako by p.Aust snad zapomněl břitvy nabrousit,tak aby holili.
bylo by dobré,kdyby také ostatní kolegove co se toho účastnili napsali o ostrosti svých břitev.Věřím tomu,že až se břitvy pořádně nabrousí,tak budou holit jedna báseň
V první chvíli jsem si myslel,že jsem břitvu ,kterou jsem obtahoval ztupil,nebo srazil ostří špatným obtahováním,ale tu druhou jsem rovnou z krabičky dal na tvář a výsledek byl stejný,takže buď mám ruce na nic(což také nevylučuji)nebo byla nějaká erupce na slunci nebo prostě páteční kus?
Skupinový nákup břitev pana Austa
Re: Skupinový nákup břitev pana Austa
Moje břitva od pana Austa rozhodně nebyla nabroušená tak jak bych si přestavoval.
Dle připojených obrázků od Petra to je konkrétně vidět.
Mrzuté je, že je i mírně prohnutá což je zřejmé z nerovnoměrné šířky fazety. Snad se to po přebroušení srovná.
Pozitivem je, že jsem si nechal střenky udělat z plastu, tím se mi vyhnuly problémy s pootvíráním břitvy.
Závěrem : předek břitvy nabroušen obstojně, od poloviny bída, konec přehrnuté ostří, jednou si cinknul
o brusný kotouč. Dovo brousí proti tomu fajn. Přeji si aby kolegové pochodili trochu lépe.
Dle připojených obrázků od Petra to je konkrétně vidět.
Mrzuté je, že je i mírně prohnutá což je zřejmé z nerovnoměrné šířky fazety. Snad se to po přebroušení srovná.
Pozitivem je, že jsem si nechal střenky udělat z plastu, tím se mi vyhnuly problémy s pootvíráním břitvy.
Závěrem : předek břitvy nabroušen obstojně, od poloviny bída, konec přehrnuté ostří, jednou si cinknul
o brusný kotouč. Dovo brousí proti tomu fajn. Přeji si aby kolegové pochodili trochu lépe.
tak to som celkom nemilo prekvapený,
a vidím, celkom slušne som sa mýlil, už ani na nemeckú precíznosť sa nedá spoľahnúť
každopádne ak niekto z kolegov má problém s "neostrosťou" Austovej britvy a chcel ju pod stromček,
ponúkam svoje služby s tým, že pod stromčekom bude "Austovka" pripravená na pohodlné holenie
,,Neexistuje správne a nesprávne oholeníe."
No jsem na svou břitvu zvědav, ale zatím odpočívá u monse v Praze a uvidím jak se tam opět dostanu. Petr mi poslal fotky ostří mého kousku a byl jsem dle foto vcelku spokojen. Řekl bych docela dobře nabroušená břitva. V jedné části jen trochu přehrnuté ostří, ale dle mě to spraví řemen a jedno či dvě oholení. Podle mě nic, co by se zatím muselo řešit na kamenech. Uvidíme.
Co jsem tady ve vlákně viděl fota ostří monse (hodně nerovnoměrná fazeta a ne příliš důkladně dofinišované broušení) a Yarona (drobně vyštípnuté ostří) je jasné, že tyto by opravdu chtěly na kamenech ještě poladit. Upřímně jsem to od pana Austa nečekal.
Ano břitvy od Petra i Irenka chodí v mnohem vyšší kvalitě, oni si s broušením opravdu vyhrají a čas na jednu břitvu neřeší. Pan Aust má prostě daný čas, naučené pohyby, které rutinně provede a mikroskop a hraní si s každým kouskem prostě jak je vidět neřeší. Jak tato naše zakázka odhalila, tak zřejmě minimálně u některých pospíchal trochu více než by se slušelo.
Co jsem tady ve vlákně viděl fota ostří monse (hodně nerovnoměrná fazeta a ne příliš důkladně dofinišované broušení) a Yarona (drobně vyštípnuté ostří) je jasné, že tyto by opravdu chtěly na kamenech ještě poladit. Upřímně jsem to od pana Austa nečekal.
Ano břitvy od Petra i Irenka chodí v mnohem vyšší kvalitě, oni si s broušením opravdu vyhrají a čas na jednu břitvu neřeší. Pan Aust má prostě daný čas, naučené pohyby, které rutinně provede a mikroskop a hraní si s každým kouskem prostě jak je vidět neřeší. Jak tato naše zakázka odhalila, tak zřejmě minimálně u některých pospíchal trochu více než by se slušelo.
Inu co dodat. Povšimněte si, že i leštění břitvy není tak kde by mělo být, na úzké fazetě jsou patrné hlubší zářezy zasahující do břitu, to znamená možnost
vyštípnutí materiálu. Prezentované břitvy v reklamách páně Austa se pyšní zcela jiným druhem povrchové úpravy.
vyštípnutí materiálu. Prezentované břitvy v reklamách páně Austa se pyšní zcela jiným druhem povrchové úpravy.
Co jsem viděl vzorek břitvy od Austa já tak to bylo o dost lepší než fotky co vidím v tomto vlákně od Petra a vlas brala bez problémů, holení netahalo. Možná to ale byl kousek na kterém si Aust dal více záležet, nebo náhoda, že se povedla.
Jak jste spokojeni se střenkama a jejich chodem?
Jak jste spokojeni se střenkama a jejich chodem?
Já jsem v plastu a je to v pořádku.
Mohu se zeptat? Na své břitvě na krčku úplně postrádám vroubkování na spodní i horní straně. Jak jste na tom pánové ?
-
- Kontaktovat uživatele:
No jo, fakt. Vůbec jsem si to neuvědomil. Vroubkování chybí. Při objednávce jsem myslel, že je ve "ve standardní výbavě" a tak mě ani nenapadlo to do požadavku psát.
Ja na me Dame 5/8" vroubkovani na krcku nahore i dole mam a mam dokonce i mnou neobjednany pasek kyticek
na hrbetu, vypada to mooc dobre tak to zrejme reklamovat nebudu, co do ostrosti podam referat az budu
moci neco rict, ted mam fofry a v nervech Britvu do ruky neberu, snad o vikendu
na hrbetu, vypada to mooc dobre tak to zrejme reklamovat nebudu, co do ostrosti podam referat az budu
moci neco rict, ted mam fofry a v nervech Britvu do ruky neberu, snad o vikendu