...moje první břitva...

Všeobecné dotazy na břitvy
Odpovědět
Dobie

Re: ...moje první břitva...

Příspěvek od Dobie »

Diky. Služby profesionála určitě využiju, přece jenom už mám k Paní Želvě vybudovanej vztah a přijde mi líto se na ní učit. Ostří je pěkný z obou stran, chycenej rzí je hlavně hřbet, čepel samotná a krček jsou hlavně flekatý.
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Gratuluji Dobie ke krásné Břitvě.
Podle všeho to vypadá, že je to mohutná 6/8" ve velmi dobré kondici. Nic ulomeného, žádné viditelné praskliny, rez v normálu, trochu stopy po šmirglování nebo utírání něčím drsnějším, střenky vcelku, pivot nýt bez futra a tak čepel chodí nepravidelně a vaklá. To vše se dá napravit a tak po zprovoznění budeš mít noblesní a velikou Dámu na holení.
Přeji Ti stále dobré ostří a vždy pevnou ruku.
Zdravím, Petr.
8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Libor

Příspěvek od Libor »

Ahoj,
tak jsem si dneska od pana Palase donesl jednu krásku DOVO, ebenová střenka, 5/8 a zlaceně zdobená. Zdá se že, ač "ready to shave", nebude asi tak ostrá, aby se s ní dalo bezproblémově holit, teda aspoň podle "vlasového" testu. Zdá se že ve vnitřní části břitu (u stabilizátoru) je o něco ostřejší než opačná strana. Vlas sice ukrojí, ale tak krásně zase neodskočí. Dneska už se mi do toho nechce, ale zítra ji vyzkouším. Ještě mi má přijít Mitchell's mýdlo s nějakými vzorky kolínských TOBS.
Chtě jsem ji sice vyfotit pod mikroskopem, ale nějak nebyl v labu čas vymýšlet jak, na jakém mikroskopu a pod jakým zvětšením, a už se mi taky chtělo domů...
Uvidím zítra, ale asi stejně brzo poputuje do vyhlášeného sanatoria v České Lípě, prý odsud chodí břitvy ostřejší než papričky trinidad scorpion. Mistře, kdyžtak se pak domluvíme, jen nevím, jak překonám tu čekací dobu.
Začneš-li se holit břitvou, jako bys překročil Rubikon. Není cesty zpět...
Ivánek

Příspěvek od Ivánek »

Gratuluji k nové Krásce, co se týče čekací doby, halt musíš počkat. Ale ta slast pototom. Waůůůůůůůůůůů. A pak přijdou další. Břitevník MUSÍ žít v polybřitvogamii, "net inej cesty" (Ĺudevít Štúr 1848). Protože každá tvoje Kráska bude jiná a někdy budeš mít problém, po které sáhnout. Neb každá Ti přivodí jinou rozkoš.
Libor

Příspěvek od Libor »

Ivánku,
krásné vyznání ex corde. Jo, časem počítám s další, láká mě 6/8, případně 7/8, uvidíme, ale spíš se pokusím sehnat nějakou historickou zachovalou krásku.
Začneš-li se holit břitvou, jako bys překročil Rubikon. Není cesty zpět...
bagr

Příspěvek od bagr »

ahojte , prosim vas preco je ta cena tak nizka ? Je s nou nieco ? Ak je v pohode tak by som ju brat ale nezda sa mi ttp://aukro.cz/britva-solingen-elinson-i3605142293.html
bagr

Příspěvek od bagr »

bagr

Příspěvek od bagr »

ahojte stal som sa majitelom tejto britvy co poviete ? Za 302 KC ? http://m.aukro.cz/item,britva-solingen- ... 86265.html
Wiking

Příspěvek od Wiking »

Ty fotografie co tam jsou k videni maji velikost male krabicky od sirek..
Jestli muzes, udelej vlastni fotky v lepsi (tedy vetsi!) velikosti, a dej je sem, pak Ti tady zajiste Kolegove sdeli svoje nazory.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Ivánek

Příspěvek od Ivánek »

Ahoj collego bagře,
zřejmě jsi začátečník, tedy:
http://aukro.cz/britva-solingen-elinson ... 42293.html probroušený vrak
http://aukro.cz/stara-britva-i3619247924.html prasklá střenka, probroušené ostří uprostřed, nekoresponduje se hřbetem
http://m.aukro.cz/item,britva-solingen- ... 86265.html# také probroušená, bude to chtět nově postavit ostří břitu atd. Tím se ale o něco zvětší úhel ostří. Nekoupil jsi ji za 310 Kč? p...e (70)?
Wiking má pravdu, ale i z malé fotky lze ledacos odhadnout. Na řádné posouzení to chce pořádné fotky.
Sleduj pilně fórum, nasávej znalosti neustále tak, jako já. Určitě se s ní po úpravách půjde solidně oholit. Přeji pevnou ruku.
Odpovědět

Zpět na „Břitvy“