Drzak na upevneni ostri pri renovacnich pracech

O renovačních technikách - návody, rady, varování
Odpovědět
adrspach
mentor

Drzak na upevneni ostri pri renovacnich pracech

Příspěvek od adrspach »

Tady je link na navod k vyrobe bezpecnostniho drzaku na britvy.
http://razortips.blogspot.com/
Je to v anglictine a samozrejme v palcich. Magnety jsou "Rare Earth" nebo taky nazyvane neomydium magnety.
Je to na blogu Billa Ellise od ktereho jsem nedavno zakoupil renovacni cdcko. Nanestesti v dobe kdy jsem objednaval cdcko jeste tenhle pripravek nevyrabel.
Zkusim se zeptat Billa jestli muzu jeho clanky prelozit a snad na to budu mit cas.
adrspach
mentor

Re: Drzak na upevneni ostri pri renovacnich pracech

Příspěvek od adrspach »

tak jsem si vyrobil verzi tohoto drzaku.
Material:
Zakladna- buk
Magnety- Rare earth 10x5mm zdvojene 10ks
Chladici deska- 1mm med
Prilozna lista- buk
Par sroubku
Epoxy lepidlo
Rozmery zhruba tak jak v navodu (jak to vyslo se drevem)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Jó Adrspachu, když se umí, tak se umí.
Povedlo se Ti to velice pěkně a je to moc praktický pomocník. Teď už budeš moct pracovat s Břitvou bez obav z poškození nebo pádu Břitvy. Paráda.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
adrspach
mentor

Příspěvek od adrspach »

Mam to bud na delani v ruce na cestach anebo to muzu prisroubovat k pracovni desce. Akorat musim davat bach jak prilozim britvu, protoze ji to pekne pritahne uz ze vzdalenosti tak okolo 1.5cm. Takze opatrne na zada pretocit a drzi. Sundavani presne naopak.
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

Pěkně, pěkně, to si prosím pěkně, taky vyrobím.
Stejně se divím, že jsem si do dnešního dne při leštění a podobných vylomeninách ještě nic neuřízl.
Radyx
admin

Příspěvek od Radyx »

Pěkný držák, už jsem jej zkoumal a zatím jsem si vyrobil podobný bez magnetů.
Tím se chci zeptat jak jsou ty magnety účinné, resp. jestli máte srovnání s magnety a bez nich?
adrspach
mentor

Příspěvek od adrspach »

zkousel jsem to bez magnetu, ale i bez medi na povrchu a docela to tancovalo, musel jsem to podstatne vic drzet. Takhle je to podstatne lepsi mensi namaha na ruce a moznost urazu z opakovaneho pretizeni slach.
Jedina vetsi nevyhoda kterou jsem zatim nasel je ze si musim davat pozor na to co na ten drzak dam protoze to zmagnetuje cokoliv zeleznyho s obdivuhodnou rychlosti a to muze byt problem clovek to pak musi zdemagnetizovat.
kono

Příspěvek od kono »

adrspach píše:zkousel jsem to bez magnetu, ale i bez medi na povrchu a docela to tancovalo, musel jsem to podstatne vic drzet. Takhle je to podstatne lepsi mensi namaha na ruce a moznost urazu z opakovaneho pretizeni slach.
Jedina vetsi nevyhoda kterou jsem zatim nasel je ze si musim davat pozor na to co na ten drzak dam protoze to zmagnetuje cokoliv zeleznyho s obdivuhodnou rychlosti a to muze byt problem clovek to pak musi zdemagnetizovat.
...ahoj...tyhle silné magnety není třeba kupovat,stačí sehnat někoho,kdo opravuje,či demoluje staré PC (počítače)...požádat ho o pár starých pevných disků a z jednoho harddisku máte ty magnety dva...já je používám na kovadlinu,aby tolik nezněla...
Radyx
admin

Příspěvek od Radyx »

Moje zkušenost s nimi není dobrá. Magnety z disků byly tak silné, že jsem měl strach o zlomení čepele (v nejtenčím místě výbrusu) při pokusu je od magnetu odloupnout. Musel jsem ji vysunout, což je ale způsob jak ji zbytečně poškrábat. Myslím že předloni jsem je měl na srazu a tam jsem to ukazoval, nikdo o ně pak neměl zájem a skončili v odpadu.
Oddálením od předmětu síla sice klesne, ale nevím zda to platí i pro měděnou desku, tak bych moc velký pokles síly nečekal, chtělo by to vyzkoušet. Můj názor je, že je lepší víc slabších magnetů než dva hodně silné.
Odpovědět

Zpět na „Všeobecně o renovačních technikách“