Tu mam od Ludwiga taky a jsem maximalne spokojenyIvánek píše:to tritrek: áno, je to ta lahvička vpravo.
voda po holeni
Re: voda po holeni
Ahoj,
máte zkušenosti s nějakou alkoholovou vodou po holení bez parfemace, nebo s minimální parfemací, která by se nebila s vůní kolínské? Pokud bych teda kolínskou nepoužil na obličej, ale především jako vůni. Jako alternativa mě napadá již zmiňovaná Nivea sensitive, ale ta má 0% alkoholu. No a pak snad jedině slivovice
máte zkušenosti s nějakou alkoholovou vodou po holení bez parfemace, nebo s minimální parfemací, která by se nebila s vůní kolínské? Pokud bych teda kolínskou nepoužil na obličej, ale především jako vůni. Jako alternativa mě napadá již zmiňovaná Nivea sensitive, ale ta má 0% alkoholu. No a pak snad jedině slivovice
Začneš-li se holit břitvou, jako bys překročil Rubikon. Není cesty zpět...
Mam dobre zkusenosti.
Nejlepsi s Tüff Sensitiv.
http://www.codecheck.info/kosmetik_gesu ... nsitiv.pro
Zle se ale shani, ale je fakt dobra. Pouzivam na vecerni holeni pred spanim, napr.
Muzu co nejlepe doporucit.
Vune: asi minutku lehce bylinkova, pak uz zadna. Pece o pokozku: super!!
Nejlepsi s Tüff Sensitiv.
http://www.codecheck.info/kosmetik_gesu ... nsitiv.pro
Zle se ale shani, ale je fakt dobra. Pouzivam na vecerni holeni pred spanim, napr.
Muzu co nejlepe doporucit.
Vune: asi minutku lehce bylinkova, pak uz zadna. Pece o pokozku: super!!
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
- valentin75
- Donátor
Priamo s vodou po holení nie,tie nepoužívam,ale občas použijem klasickú Alpu. ALPA FRANCOVKA obsahuje 60% alkoholu.Libor píše:...
máte zkušenosti s nějakou alkoholovou vodou po holení bez parfemace, nebo s minimální parfemací,....
Zápach/vôňa po chvíľke zmizne a dá sa použiť iná kozmetika.
Palo
Aj ja dosť často používam Francovku. Je vhodná podľa mňa aj pre mladých čo majú problémy s mastnou pleťou lebo dosť vysušuje, keďže tam nie je glycerín a podobné látky. Niekedy aj mne pomôže na také slabšie akné a pod.. Ja ale po vode po holení používam ešte balzam po holení, (Nivea, Balea, oba sensitive) takže mám pokožku aj tak zvlhčenú a zvláčnenú. Preto odporúčam práve tú Alpu. A je dobrá na leto, lebo mňa vcelku chladí .
-
Já začal používat také, Alpu ale s arnikou a dám do ní pár kousků hřebíčku. Lépe hojí a je protizánětlivá. Kdysi jsem měl arniku usušenou tak jsem do čisté alpy dával sušenou arniku a hřebíček.... to bylo něco.
Tyjo, ta alpa není vůbec špatný nápad, ještě k tomu s arnikou a hřebíčkem... Projdu nějaký bylinkářství a zdravou výživu, určitě tu arniku někde seženu. Jen co tak koukám, tak ta arnika je dost síla, asi se to s ní nemá přehánět, stačí troška. Jen jak ji nacpat do lahvičky alpy, pač nemám žádnou vhodnou lahvičku. A ten balzám je samozřejmost, hledal jsem něco neparfemovaného na "vypálení" tváře.
Každopádně děkuju za výborný nápad
L.
Každopádně děkuju za výborný nápad
L.
Libor predáva sa priamo takáto: http://alpa.sk/sk/masane-pripravky/fran ... -extraktem len ja ju nepoznám, tak neviem či sa dá v pohode kúpiť v každom obchode. Ale určite sa nejaký nájde. Hej ja mám rád tiež také neparfumované veci. Hlavne večer, nech ma to neruší pred spaním. A ani priateľka by sa nepotešila keby ma bolo cítiť na dva metre
Tome,
o té už vím, jen jak psal NitenSenki, tak použil čistou alpu a dal si do ní svoji arniku s hřebíčkem. Zároveň mě to přivedlo myšlence vyzkoušet i druhou lahvičku, kterou bych mohl obohatit víc. Namíchat pár bylin, nebo éterických olejů a udělat z toho spíš už přírodně lehce parfemovanou vodu. Možná levanduli, nějaké věty, pomerančovou, citronovou silici, možná tea tree a k tomu těžší kořenito dřevitý základ. Dal by se asi i přidat glycerin, ale to už se pouštím na tenký led umění vlastní "výroby" vody po holení. Ale počítám s balzámem nivea sensitive, takže o následnou hydrataci bude postaráno.
Sakra, já se ale rozfantazíroval ani nevím, jaké všechny silice se dají koupit.
Rád zkouším nové věci a určitě mě to bude bavit míchat a hrát si s vůněmi.
Nicméně pro začátek vyzkouším tu alpu samotnou.
o té už vím, jen jak psal NitenSenki, tak použil čistou alpu a dal si do ní svoji arniku s hřebíčkem. Zároveň mě to přivedlo myšlence vyzkoušet i druhou lahvičku, kterou bych mohl obohatit víc. Namíchat pár bylin, nebo éterických olejů a udělat z toho spíš už přírodně lehce parfemovanou vodu. Možná levanduli, nějaké věty, pomerančovou, citronovou silici, možná tea tree a k tomu těžší kořenito dřevitý základ. Dal by se asi i přidat glycerin, ale to už se pouštím na tenký led umění vlastní "výroby" vody po holení. Ale počítám s balzámem nivea sensitive, takže o následnou hydrataci bude postaráno.
Sakra, já se ale rozfantazíroval ani nevím, jaké všechny silice se dají koupit.
Rád zkouším nové věci a určitě mě to bude bavit míchat a hrát si s vůněmi.
Nicméně pro začátek vyzkouším tu alpu samotnou.
Alpu pouzivam rad na masaze lytek atd.. ale po oholeni aplikovat na oblicej, to me jeste jaksi nenapadlo.
Zajimave..
Zajimave..
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)