Koupě sady MÜHLE

NitenSenki

Koupě sady MÜHLE

Příspěvek od NitenSenki »

Dobrý den břitevníci,
rád bych si koupil sadu na holení, už jsem ji i objednal, poté objednávku rušil.

Měl jsem na mysli nějakou sadu strojek, štětka a držákem s miskou.
O nákupu jednotlivých dílů zvlášť jsem neuvažoval, nevím jak bych to poskládal...

Co jsem si tak nějak zjišťoval tak je za dobrý peníz slušná kvalita značka MÜHLE. Chtěl jsem investovat tak tři tisíce, holit se tím plastovým píííp je děs a není mi dvacet. Chci něco stylového, něco kvalitního.

Mám sice jako dědictví od dědy úplně nový strojek. Motýlkový nastavitelný od Gillettte, ale ten se mi nechce používat. Ten se mi opravdu líbí. Mám ho jako raritu v depositu.
A riskovat na aukci ebay, že mi někdo ze zahraničí pošle nějaký šunt se mi nechce.

Budu rád za každou radu, přeci jen to je investice na několik let.

Vybral jsem například toto:

http://www.muehle-shaving.com/shop/intr ... _M_226_SSR

http://www.muehle-shaving.com/shop/intr ... _M_336_SSR

Nemáte někdo zkušenosti.... je lepší dřevo, nebo pryskyřice...kov?? Dá se ta sada dobře poskládat individuálně, tak aby vše dosedlo do stojánku?

Vím, že každý má jiný vkus, názor a jinou funkcionalitu. Každý je individuální, víc hlav víc ví. Já si to přeberu a něco vyloučím a něco si potvrdím, možná v tom budu mít ještě větší chaos než nyní. :roll: Ale za pokus to stojí, ne :D

Předem mnohokrát děkuji.

S přátelským pozdravem.

Niten Senki
Vlcak
Donátor

Re: Koupě sady MÜHLE

Příspěvek od Vlcak »

Ahoj,
s Mühle chybu neuděláš. Uvedené sady jsou v podstatě stejné, více se mi líbí baculatý tvar VIVO než kónický tvar RYTMO.
Černá pryskyřice je pěkná, ale já bych volil nejspíše rohovinu. Je to o pocitu a subjektivních preferencích, líbí se mi všechny čtyři varianty.
Wiking

Příspěvek od Wiking »

NitenSenki píše: Mám sice jako dědictví od dědy úplně nový strojek. Motýlkový nastavitelný od Gillettte, ale ten se mi nechce používat. Ten se mi opravdu líbí. Mám ho jako raritu v depositu.
Ahoj Kolego.

Samozrejme je Tvoje svobodne rozhodnuti cim se budes nebo nebudes holit, ale bagr po dedovi neni svaty obrazek na zdi, ktery je jen ke koukani. Bagr je uzitkovy predmet.
Kdyz jej budes pouzivat, a obcas jej vycistis, a budes se o nej starat, tak i po CTVRT STOLETI pouzivani bude jako novy.
Muj otec taky pouziva takovy motylkovy Gilette z Tuzexu, ten ma dnes nejak 30-35 let, a je stale funkcni.

Na Tvem miste bych nevahal ani minutu a zacal se s nim holit. Jak rikam, zivotnost techto kvalitnich strojku se pocita ne na desetileti, ale spis na pulstoleti.. opravdu.
Jen jen obcas nezapomen vycistit. Myslim si, ze jeste v roce 2050 Ti bude dokonale slouzit.

Ale ted k puvodni otazce:
Drevo, kov, pryskyrice, rohovina..

Zalezi co mas rad. A to bude u kazdeho cloveka individualni.
Me se nejlepe osvedcily holici strojky z kovu, ktery je trochu zdrsneny. Merkur je takovy napr.
Obcas jsou k videni noblesni a velmi drahe strojky (napr Pils,Böker ale i jine) ktere maji tu rucku hladkou. I kdyz jsem se s takovym nikdy neholil, jaksi se obavam ze se mi lesteny kov bude v ruce protacet a prokluzovat. Ze pri holeni mam ruce mokre a od mydla neni treba podotykat.
Nemam pro to zadny dukaz, ale myslim si, ze zde design a estetika prevazily funkcionalitu.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
NitenSenki

Ahoj Wikingu,
děkuji za vyčerpávající odpověď.

Ten strojek po dědovi zůstane tak jak je :-) Je to památka po dědovi, kterého jsem měl velice rád. Je tam zvláštní citový vztah.
To jedině, že bych koupil jiný.

Něco mně napadlo, moment...
Vlastním několik plnících per, některé mám také jako památku po dědovi schované :-). Vzal jsem několik co jsou z pryskyřice, leštěné i neleštěné.
Tak je to tak, pryskyřici ne, i když vypadá nádherně. Když si namočím ruce, klouže to, když je k tomu ještě namydlím, nejde to udržet. Jedině, že by zůstali ruce suché a to při holení asi nepůjde.

U dřeva se bojím, že časem se vysuší a popraská, navíc bude-li lakované je to jako s tou pryskyřicí.
Wiking

Příspěvek od Wiking »

Dnesni dreva jsou bud lakovane modernimi laky nebo napoustene oleji.

Kvalita dnesnich laku se asi neda srovnavat s pryskyricnymi laky vyrobenymi v 50.tych letech.. (popr. v CSSR)
Drevo napustene olejem muzes obcas pretrit olejem, napr Ballistolem.
Nedokazu si predstavit ze by mohlo nejak popraskat, bude li se jednat o kvalitni (napr. tropicke) tvrde drevo.
Ale nejsem zadny znalec teto materie, treba odpovi jeste nekdo dalsi, kdo se v tom lepe vyzna.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
NitenSenki

No, prozatím se podívám po nějakém holícím strojku Gillette adjustabe. Od sad z pryskyřice upouštím.
jimirek
Donátor

Příspěvek od jimirek »

No jo, zase by jsi mel takovou jistotu, ze si na dedu vzpomenes vzdy,
kdyz se budes holit, ale samo je to jen a jen Tve rozhodnuti .... 8-)
maxipes

Příspěvek od maxipes »

Používam okrem iného MÜHLE R106 (čierna živica) a nepociťujem žiadne problémy s preklzovaním strojčeka v mokrých alebo zamydlených rukách. Povrchová úprava rukoväte je podľa mňa zvládnutá výborne. Priľnie k mokrej ruke a nekĺže sa.

Zo školských časov si pamätám, že niektoré perá nešlo udržať v spotenej ruke, veľmi sa šmýkali a kompenzoval som to priam kŕčovitým a bolestivým zovretím prstov. Nemyslím si, že by to bol prípad tejto rukoväte.
NitenSenki

Dobrý den.
Hm.... zajímavé... děkuji.

Tak to zkusím jinak.
Nevíte někdo o nějakém dobře zásobeném kamenném obchodě, kde bych si mohl nějaké holící strojky a štětky, tzv. naživo osahat? Nejlépe Praha a okolí.

Děkuji.

N.S.
Zipíno

Příspěvek od Zipíno »

A zkusil jsi už např.: Vinohradské Nožířství na Vinohradské pod Florou směrem na Jiřího z Poděbrad, nebi nožířství na Národní u výstupu z metra B Můstek - kdysi tam bývala podniková prodejna KDS Sedlčany?
671 grains of diplomacy-.50 BMG
Odpovědět

Zpět na „Všeobecně o holících strojcích a holení jimi“