Který holící strojek je nejlepší?

...lidově bagry a kotvy.
Odpovědět
maculak
Příspěvky: 95
Registrován: 06 kvě 2012, 22:23
Bydliště: Dlouhá Třebová

Re: Který holící strojek je nejlepší?

Příspěvek od maculak »

Ahoj všem, jdu sem pro radu a jelikož jsem optimista, tak poté co mě minulý týden ukradli kufr s komplet cestovním holením, beru to jak příležitost posunout se dále ;) . Vzal za své Merkur 34, štětka Tweezerman (vyhovuje mě na cesty svojí velikostí), kamenec Osman blok, noname hrabičky na delší fousy - srdcovka a kožené pouzdro ze žluté kůže 40 let staré :( . Štětku nechávám beze změny, a jelikož mám zítra jednání a břitvu s sebou na cesty nevozím, tak jsem provizorně zvolil plasťáka Wilkinsona, abych se měl čím odrbat, jednorázové více břity jsem kvůli osypání po oholení odmítl.. Co dál vyzkoušet za holící strojek na cesty? Neholím se každý den, ale dle potřeby a jednání, které jsou na pořadu dne, takže aby třeba zvládl 5 denní strniště. Jsem zvědavý na Vaše tipy ;) . Mějte prima den. Pavel.
Vousáč
Příspěvky: 800
Registrován: 06 dub 2013, 14:40

Re: Který holící strojek je nejlepší?

Příspěvek od Vousáč »

Tak to je nemilé co tě potkalo.
Třeba to chtělo obejít zastavárny tak do kilometru od místa kde tě obrali.
Za mne ti můžu doporučit bagr, který používám denně Fatip Picollo.
Je trochu agresivní, ale dá se naučit holení každý den, navíc má otevřenou zubatou lištu, takže týdenní strniště
by měl zvládnout. Je menší cca 79mm dlouhý, trojdílný tak akorát na cesty v pohodě.

Kolegové možná přihodí jiné návrhy ... ;)
V noci slyším i vousy růst
maculak
Příspěvky: 95
Registrován: 06 kvě 2012, 22:23
Bydliště: Dlouhá Třebová

Re: Který holící strojek je nejlepší?

Příspěvek od maculak »

Díky za tip, koukal jsem na něj, objednal jsem si z DX RiMei tak uvidím, je už na cestě. Ale po dnešním ranním oholení s plastovým wilkinsonem, který mne pěkně doškrabal a šel hned do koše, jsem se byl mrknout v nožířství Victory na Chodově, kde jsem mladýmu kupoval R89 od Muhle a viděl jsem tam pěknýho kovovýho motýlka s krátkou ručkou, a hned jsem si ho vzal, tak uvidím jak to zítra půjde, co to je za značku nevím, pokusím se dát fotku.
edit 11.10 - tak už jsem to vypátral, jedná se o holící strojek německé výroby Timor Shiny Chrom a oholení s ním bylo parádní s žiletkou Derby...
Uživatelský avatar
Vinci
Příspěvky: 167
Registrován: 22 lis 2010, 11:05
Bydliště: Zvolen

Re: Který holící strojek je nejlepší?

Příspěvek od Vinci »

Dobrý deň,
ja by som chcel vyjadriť velmi pozitívnu 3ročnú skúsenosť z cestovnou verziou Merkur Solingen 34+štetka Tweezerman. Používam mydlo Proraso.

Prechádzam do ďalšej úrovne, včera som si objednal z upravse.cz holiaci strojček Edwin Jagger, štetku Muhle (21mm, silvertip), keramický hrnček Muhle a k tomu sadu žiletiek Feather :) . Potom zreferujem dojmy.
G Fatboy Rhodium G2, G 40's Superspeed (Ink-DeltaEcho), G Rocket, G Super Adjustable V2, ATT M2+SE1, Rockwell 6S, G Tech, G Slim Adjustable L2+J4, G Aristocrat, G Red Tip B3, Muhle R41, Merkur 34C & 37C,Edwin Jagger IVCSR, Fatip piccolo
Odpovědět

Zpět na „Holící strojky“