Podivná gratulace k prvnímu oholení...

Pravidla tohoto fóra
Zamčeno
Radgost
admin

Podivná gratulace k prvnímu oholení...

Příspěvek od Radgost »

Tak nějak bych chtěl vyslat vzkaz všem uživatelům fóra.
Nevím z jakého důvodu se na zdejším fóru začalo gratulovat k oholení "bez odřezků".
Jde dle mého o nevhodnou gratulaci, která na toto fórum nepatří.
Vytváří v lidech pocit, že si při holení břitvou nebo bagrem mohou něco uříznout což je samozřejmě při správném užívání prakticky nemožné.
Dokonce to považuji za nemožné i v případě, že se bude chtít oholit naprosté poleno.
Ano, břitvou i bagrem se můžeme při holení nechtěně mírně říznout, ale OPRAVDU si nelze nic Uříznout.

Proto bych vás chtěl kolegové požádat, aby jste přestali tuto formulaci používat.

Děkuji Vám

Havran
Donátor

Re: Podivná gratulace k prvnímu oholení...

Příspěvek od Havran »

Tak na tom něco je.......
sonicx10

Příspěvek od sonicx10 »

Radgost píše:Tak nějak bych chtěl vyslat vzkaz všem uživatelům fóra.
Nevím z jakého důvodu se na zdejším fóru začalo gratulovat k oholení "bez odřezků".
Jde dle mého o nevhodnou gratulaci, která na toto fórum nepatří.
Vytváří v lidech pocit, že si při holení břitvou nebo bagrem mohou něco uříznout což je samozřejmě při správném užívání prakticky nemožné.
Dokonce to považuji za nemožné i v případě, že se bude chtít oholit naprosté poleno.
Ano, břitvou i bagrem se můžeme při holení nechtěně mírně říznout, ale OPRAVDU si nelze nic Uříznout.

Proto bych vás chtěl kolegové požádat, aby jste přestali tuto formulaci používat.

Děkuji Vám

Nyní se do vás pane Radgost trochu navezu.
Každý si jistě všimne, že v takovéto gratulaci je spousta nadsázky a ironie. Snad nejste takový mrzout aby jste to nechápal? Hezký večer přeje Sonic :-)
Ivánek

Příspěvek od Ivánek »

Díky Kolaloku ;)
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

Tak mrzout jsem, což jistě potvrdí břitevnící, kteří mne znají osobně. :twisted:
Co se nadsázky a ironie týče, obávám se, že ji někteří potenciální začátečníci nechápou.
Píši to z vlastní zkušenosti, protože některé z nich musím čas od času uklidňovat s tím, že břitva skutečně jejich život neohrozí.
Navíc nedílnou součástí holícího se muže je jeho žena a ta čtouc na fóru, že se jim jejich miláček může při holení rozčtvrtit jim tuto kratochvíli, v obavě o jeho tělesnou integritu může zakázat. A že o několika takových případech vím.
Chápu, že se vám zdá, že situaci příliš hrotím, nicméně zavzpomínejte na vaše břitevnické prvopočátky kdy jste si s břitvou přiloženou ke tváři až tak jistí v kramflecích nebyli a napadali vás myšlenky všelijaké. ;)
Havran
Donátor

Příspěvek od Havran »

Já souhlasím s Radgostem,byl jsem z odřezků taky docela vyplašenej a přitom na tom nic není.Ale poprvé jsem se bál moooooooc.Zbytečně. ;)
Vlcak
Donátor

Příspěvek od Vlcak »

Já tuto formulaci nepoužívám, protože mi také není úplně sympatická a přikláním se k názoru kolegy Radgosta.
Vlákno s gratulacemi k prvnímu holení jsem nyní četl a také mi připadalo v některých příspěvcích trochu odstrašující pro adepty holení břitvou.
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Sám jsem tuto formulaci kdysi dávno vytvořil a vkládal do příspěvků v dobré víře, že tak činím s humorem a nadsázkou. Pokud by však mohla mít negativní dopad, tak si ji opět beru zpět a nechám ji odpočívat aby došla pokoje v zapomenutí.
8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
relka

Příspěvek od relka »

Fakt je, že "nejhorší smrt je z vyděšení". Pořád mám srandu z dcery šmírující na dovolené u štěrbiny dveří koupelny a hlídající toho šílence uvnitř..z vytřeštěných očí mé ženy když vkročila do koupelny s rozvitou větou na rtech v očekávání konverzace..a já tam s rukou vysoko nad hlavou třímající Břitvu, aby nido nedošel úhoně...Nikdy se nic nestalo až do chvíle kdy jim otrnulo a má milá žena mě při vstupu do koupelny rozverně plácla přes hyždě..Tak že souhlasím, že v některých fázích vývoje břitevníka bych toto rčení asi raděj nepoužíval
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.
sonicx10

Příspěvek od sonicx10 »

Radgost píše:Tak mrzout jsem, což jistě potvrdí břitevnící, kteří mne znají osobně. :twisted:
Co se nadsázky a ironie týče, obávám se, že ji někteří potenciální začátečníci nechápou.
Píši to z vlastní zkušenosti, protože některé z nich musím čas od času uklidňovat s tím, že břitva skutečně jejich život neohrozí.
Navíc nedílnou součástí holícího se muže je jeho žena a ta čtouc na fóru, že se jim jejich miláček může při holení rozčtvrtit jim tuto kratochvíli, v obavě o jeho tělesnou integritu může zakázat. A že o několika takových případech vím.
Chápu, že se vám zdá, že situaci příliš hrotím, nicméně zavzpomínejte na vaše břitevnické prvopočátky kdy jste si s břitvou přiloženou ke tváři až tak jistí v kramflecích nebyli a napadali vás myšlenky všelijaké. ;)
Tak s tím souhlasím, já jsem docela cynický a mám rád drsnější humor tak že taková to gratulace u mě sklidila úspěch. Na druhou stranu střelná zbraň při správném zacházení taky nikomu neublíží, ale všichni víme co dokáže v nesprávných rukách. S břitvou je to více či méně stejné...
Zamčeno

Zpět na „Administrace a pravidla fóra“