Tak pánové mám tu na zrenovování tuhle krásku!
Jelikož mi bylo doporučeno založit vlákno zde, tak jsem tak udělal abych nezahlcoval jinou kategorii tématem které tam nepatří.
Rád bych Vás požádal jestli bychom nějak společnými silami dokázali určit stáří břitvy.. velice by mne to zajímalo.
Dále bych potřeboval od Vás poradit, jak postupovat při renovaci. Za každou Vaši Radu budu velice vděčný.
Pedro.
Zde je více fotografií: http://pedrosmouky.rajce.idnes.cz/Old_S ... ght_razor/
Pedrovo Sheffieldka
- Pedro Smouky
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pedrovo Sheffieldka
Ahoj,
krásný kousek. Neodvážím si odhadovat stáří, ale dle mě je to rozhodně více jak 100 let. Ale klidně se mohu plést, máme tu mnohem povolanější a zkušenější kolegy. Je vidět, že velmi dlouho ležela nepoužívaná. Zaujal mě výbrus a související tvar hřbetu. U špičky je břit hodně zbroušený / zkosený. Bude trochu problém s nabroušením. Břitva před odložením mohla sloužit buď profesionálnímu holiči, který si ji upravil, nebo k jemnému řezání např. kůže nějakým sedlářem?
Jsem zvědav na porenovační stav. Určitě se pak pochlub.
krásný kousek. Neodvážím si odhadovat stáří, ale dle mě je to rozhodně více jak 100 let. Ale klidně se mohu plést, máme tu mnohem povolanější a zkušenější kolegy. Je vidět, že velmi dlouho ležela nepoužívaná. Zaujal mě výbrus a související tvar hřbetu. U špičky je břit hodně zbroušený / zkosený. Bude trochu problém s nabroušením. Břitva před odložením mohla sloužit buď profesionálnímu holiči, který si ji upravil, nebo k jemnému řezání např. kůže nějakým sedlářem?
Jsem zvědav na porenovační stav. Určitě se pak pochlub.
- Pedro Smouky
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Vlčáku! Děkuji ti za Tvůj příspěvěk! Budu rád když se pokusí vyjádřit někdo z povolanějších kolegů. Bohužel o historii této břitvy nevím nic.. dostal jsem ji darem... Abych se přiznal tak se mi to zkosení líbí! Chtěl bych jí dát takovýhle tvar střenek... viewtopic.php?f=42&t=1145 Mám na výběr Mahagon, Ovangkol, Ořech a nebo Padouk africký... ale nevím co vybrat..
Tak k dataci jsem našel informaci o působení výrobce v letech 1856 až 1891 s pobočkou v Německu.
Podle výbrusu (jak zasahuje výbrus do značení na krčku), tak bude břitva přebrušovaná, tzn. není to původní výbrus.
O renovaci je zde již napsáno hodně, přečti si povídání třeba zde:
viewtopic.php?f=43&t=285
Ke střenkám moc nepovím, původní střenky vypadají na rohovinu. Tvar a materiál nových střenek je natolik individuální záležitost, tam je těžko radit. Jaké si je uděláš, takové budeš mít.
Jinak břitva vypadá použitelně, bude ale na ní dost práce.
Podle výbrusu (jak zasahuje výbrus do značení na krčku), tak bude břitva přebrušovaná, tzn. není to původní výbrus.
O renovaci je zde již napsáno hodně, přečti si povídání třeba zde:
viewtopic.php?f=43&t=285
Ke střenkám moc nepovím, původní střenky vypadají na rohovinu. Tvar a materiál nových střenek je natolik individuální záležitost, tam je těžko radit. Jaké si je uděláš, takové budeš mít.
Jinak břitva vypadá použitelně, bude ale na ní dost práce.