Edwin Jagger IVCSR
Re: Edwin Jagger IVCSR
Ďakujem za gratulácie ešte raz, volil som tak pretože som bol z Merkurom spokojný kvalita bola ok, ale chcel som vyskúšať niečo iné. Tak som zvolil niečo od Edwina (síce netuším kde to vyrábajú) ale myslel som, že keď je to určené pre britský trh tak kvalita by mala byť minimálne porovnateľná z merkurom. Čo sa týka tej rúčky tak tej som nemohol odolať . Možno aj preto, že pracujem vonku a všetko som si nejak vyberal cestové Tweezerman + malý Merkur, ale som mimo domov viac ako doma tak som si zaobstaral kozmetickú tašku kde mám výhradne veci na holenie, tak sa mi tam bezproblémov vojde plnohodnotný strojček, štetka, hrnček atď. Jazdím autom, tak ma hmotnosť netrápi. V prípade lietadla by to opodstatnenie malo. Ale to už je asi mimo tému.
G Fatboy Rhodium G2, G 40's Superspeed (Ink-DeltaEcho), G Rocket, G Super Adjustable V2, ATT M2+SE1, Rockwell 6S, G Tech, G Slim Adjustable L2+J4, G Aristocrat, G Red Tip B3, Muhle R41, Merkur 34C & 37C,Edwin Jagger IVCSR, Fatip piccolo
- Slovak Boy
Vôbec to nie je mimo tému. Práve tie veľkosti rukovätí sú to, čo predáva tieto strojčeky a v podstate jedna a tá istá hlava sa niekedy predá viac krát, pretože majiteľ ju potrebuje aj do peknej kúpelne, ale aj na cestovanie. Edwin Jagger je určite krásne prevedenie. Porovnával som si v čom to je, že hoci je hlava s Merkurom v princípe rovnaká, má Merkur problém držať stabilnú toleranciu a Edwinovi sa to darí. Všimol som si, že hlavný rozdiel je v spodnom diely hlavy. Nejde o ten plný objem v dolnej časti, ktorý EJ má a Merkur to tam má odľahčené. Ale o povrchovú úpravu. Vrchný diel je u oboch krásny hladký ani neviem, či je to chrom, alebo nikel. Ale spodný diel je u Merkura len povrchovo´upravený, ale nie je taký hladký a ozdobne lesklý ako vrchný diel. Už som tu posielal obrázky, že aj ten vrchný diel u Merkuru má rozdiely. Možno hrúbka povrchovej úpravy sa prehnala. Ale Aj spodné koľajničky pod žiletkou určujú medzeru k spodnému hrebeňu a preto je veľmi dôležité to spracovanie. Mám jedného Edwina a pokukujem po Mühle. Mal by byť rovnaký ako Jagger. Dúfam. Skrutky sú lepšie u Merkura, ale Inak je Edwin super. Jednu výhodu ale firma Merkur má. Páči sa mi ich rozdielny sortiment dvojdielnych strojčekov a prestaviteľných. Aj tá torzná verzia hlavy. Edwin a Muehle majú len trojdielne varianty. Alebo o niečom neviem?
Rozhodne tá Ivory rukoväť na tvojom Edwinovi je krásna!
Rozhodne tá Ivory rukoväť na tvojom Edwinovi je krásna!
Po pár týždnoch používania zisťujem že strojček rieši na 99% holenie proti smeru rastu fúzov na krku. Predtým som sa merkurom holil len po smere rastu fúzov, pretože mám na krku citlivú pokožku akýkoľvek pokus skočil fiaskom. Červené bodky, podráždená orezaná pokožka. Tento fakt asi nebude ničím iným len jeho váhou, vďaka tomu si Edwin vezme čo potrebuje hlavne žiadny prítlak z mojej strany. To jedno percento som si nechal ako zálohu pre britvu, ktorá sa tiež možno časom dostaví. Inak čo sa týka povrchovej úpravy je excelentná niekde tu som čítal, že je to pochrómovanie,samozrejme ho musím po holení vždy poutierať do sucha a vylešitiť nemožem sa vynadívať.
Holeniu zdar!
Holeniu zdar!
G Fatboy Rhodium G2, G 40's Superspeed (Ink-DeltaEcho), G Rocket, G Super Adjustable V2, ATT M2+SE1, Rockwell 6S, G Tech, G Slim Adjustable L2+J4, G Aristocrat, G Red Tip B3, Muhle R41, Merkur 34C & 37C,Edwin Jagger IVCSR, Fatip piccolo
- Slovak Boy
Vinci, Edwin Jagger má síce občasné problémy so skrutkou, ale hlava je excelntne presná. Koniec ostria žiletky sa nachádza presne v strede dotyčnice spájajúcej horný a dolný hrebeň. Tvoj Merkur bol asi príliš agresívny. Dôležité je netlačiť. Ani keď žiletka vyčnieva ani keď je strojček jemný.