Zla technika alebo nevhodny strojcek

... po srsti či proti...
Slovak Boy

Re: Zla technika alebo nevhodny strojcek

Příspěvek od Slovak Boy »

Keso, určite by som ti odporučil Merkur 37C. S tým som nadmieru spokojný. No ak ti stačilo podložiť žiletku, bude ti stačíť možno Mühle DE89. Tie som kúpil dve a obe boli vporiadku.
Som si skoro istý, že si naďabil na taký istý nepodarok Merkuru, ako mám ja. Na hornej lište je veľký rádius, ostrie neprečnieva cez hornú hranu spodného hrebeňa a ešte aj je to ostrie blízko spodného hrebeňa.
Správne by to malo byť tak, že ak priložíš pokožku napr. prsta, alebo rovnej plochy ruky na štrbinu, dotkne sa ti horného a sprného hrebeňa v dvoch dotykových bodoch. Ostrie by malo byť v strede medzi týmito dotykovými bodmi a malo by ti na pokožku trošku tlačiť. Ak pohneš malo by zaberať. Dobrý test je aj položiť si papier na tvrdý stôl a skúsiť ho oholiť. Malo by sa ti dať do neho zarezať. Alebo zober hranu rovného papiera a odrež strojčekom z neho tenký prúžok. Ak ti to nepôjde, alebo sa bude prúžok trhať, znamená, že ostrie je zastrčené veľmi a podľa mňa sú tieto strojčeky nepodarky.

Nevzdávaj sa hneď DE hlavy. Dohodni sa dopredu s predajcom, aby ti dal možnosť nepoužitý strojček vrátiť, ak by ti nevyhovoval v týchto testoch. V Upravse.cz sú veľmi ústretoví.

A ešte niečo: skús dať nie len pod, ale aj nad žiletku tú ostrihanú. Tiež sa ti zmení geometria zaoblenia a možno budeš ešte spokojnejší.
Keso

Příspěvek od Keso »

O Merkur 37c som uvazoval, ze to moze byt spravny strojcek pre mna.
Podla mna nepodarok nemam, kupil som ho ako second hand, ale v perfektnej kondicii. Ked som aj robil test s papierom tak oba boli v pohode. Ked sa aj pozeram na hlavu tak nemam ten problem ako ty uvadzas.
Pripajam aj fotku. Na fotke je v strojceku ziletka SuperMax Blue Diamond, zajtra ju chcem vyskusat.

K samotnemu holeniu. Ak som vypodlozil ziletku z hora aj z dola tak holenie bolo agresivnejsie ako bez vypodlozenia ale menej agresivne ako s vypodlozenim hore. To vypodlozenie hore sa mi zda vyhodne v tom smere, ze by mali stacit dva tahy na holenie a nie tri. Co rano setri trosku cas.
Taktiez sa mi zdalo ze ked bola ziletka vypodlozena z oboch stran, tak bud uz faetherka dosluhovala (cca 7me holenie) alebo sa viac chvela a poskakovala.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Slovak Boy

Nie, z oboch strán to nepodkladaj. No na tej fotke vidím, že ostrie slabo presahuje myslenú dotyčnicu. Oblúky na hornom diely sú veľké. Ale môže to byť aj uhlom fotenia. Ak ti vyšiel test papierom, malo by to byť OK. Môj Merkur tým testom prejde len jednou stranou. Tak neviem, ak chceš, môžem ti požičať svoju 37C.
Keso

Příspěvek od Keso »

aha tak to sme sa len asi nepochopili, ked si napisal
A ešte niečo: skús dať nie len pod, ale aj nad žiletku tú ostrihanú. Tiež sa ti zmení geometria zaoblenia a možno budeš ešte spokojnejší.
Preto som dal z oboch stran. Dnes som nestihal velmi maturovat, kedze uz som nabehol do prace takze len obyc oholenie a len 2 passy lebo som chytil nejake 2 zarastajuce chlpy.
fialda

Příspěvek od fialda »

Trik s vypodložením jinou žiletkou je naprosto geniální. Zcela upřímně říkám, že jsem tak dosáhl nejlepšího oholení za celý poslední rok, co koketuji s "klasikou". Konkrétně jsem tak učinil s Merkurem 23c, který mě do té doby pouze hladil, anebo škaredě dráždil. Ještě budu nějaký čas experimentovat, ale s největší pravděpodobností mě čeká přechod na agresivnější bagr. Ještě jednou díky Slovak Boy ;)
Slovak Boy

Pozor kolegovia, netreba hned prechádzať na agresívny strojček. Sám mám skúsenosť s hladkajúcim Merkurom ale aj so slušne zaberajúcou DE hlavou od Mühle. A dokonca aj môj postarší Merkur 38C bol dostatočne agresívny, hoci mal tú istú hlavu ako 23C. Proste Merkur asi poslednú dobu buď prešiel na jemné prevedenie, aby sa zaľúbil tým, ktorí sú zvyknutí na 3-5 brité plasťáky a nevedia netlačiť, alebo mu to máva s toleranciami od buka do buka. :D
Keso

Příspěvek od Keso »

Mozno sa blizime k rozuzleniu.
Vdaka Slovenskemu chlapcovi mam moznost vyskusat R89 Grande a 37C. S R89 bolo oholenie prijemne, nebolo treba tlacit, podrazdenie minimalne a k dokonalosti nechybalo vela. Bolo treba trosku doholit, co si myslim, ze by sa spravilo spravnou technikou a s trosku viac trenovanim. Preto som uz objednal jeden Edwin Jagger DE89BL. Pri R89 Grande mi nevyhovovala dlzka ale perfektne mi pasovala vaha strojceka.

Momentalne trenujem s 37c. Je to zaujimave, samotny pocit holenia nie je tak prijemny ako s R89, ono akoby ten strojcek az tak lahodne neklzal po tvari. Pri ATG si vzdy musim davat velky pozor na krku pri ohryzku, lebo sa tam zvycajne jemne porezem a je tam kvapka krvy.
Osobne som si myslel ze s 37C budu stacit 2 tahy na dokonale oholenie ale nie je tomu tak a zacinam chapat preco na zahranicnych weboch hovoria ze 37C je stredne agresivny strojcek. Taktiez, kebyze je strojcek tazsi asi by mi to bolo prijemnejsie.
Slovak Boy

Ahoj Keso, kým ti dôjde Edwin, tak pekne trénuj s 37C. A keď ti vyhovuje väčšia hmotnosť, tak sa neskôr poobzeráš po 39C, ktorú pekne vyfotil Uton.
Keso

Příspěvek od Keso »

Tak s odstupom casu musim povedat, ze zalezi od techniky, ale niektore strojky su benevolentnejsie.
Taktiez mozem povedat ze s hocijakym strojkom sa da oholit ale chce to nalezite usilie.
Agresivnejsie strojky beru lepsie a staci "jeden" tah. S jemnejsim strojcekom musim ist 2-3x po tom istom mieste aby som sa poriadne oholil. Kolko krat treba ist po tom istom to sa riesi uz len tou technikou.
Neolog

Příspěvek od Neolog »

Neviem no, naozaj sa snazim netlacit a ist co najjemnejsie, mozno ani to ale nestaci :/ . Dnes som to skusal opat, tentoraz s Mühle mydlom a aj ziletku som vymenil za zelenu astru a opat vyzeram jak pubertak. Fuzy som sa tentokrat snazil primerane zvlhcit, ani vela ani malo, v tom problem podla mna nebude. Penu som mal tiez spravenu pomerne slusne a taktiez som sa nesnazil silou mocou ist do uplnej hladkosti.

Takze uz fakt neviem ze ci to zvelicujem a je to normalne alebo som alergicky na bager alebo co, asi by som sa mal ist dat oholit nejakemu profesionalnemu holicovi ze ako by som dopadol :D
screenshot.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Odpovědět

Zpět na „Techniky holení“