Ahoj Břitevníci
Našel jsem krásné video domácí výroby břitvy, tak se musím podělit. Je to opravdu málo sestříhané, ale o to zajímavější.
Přeji příjemnou zábavu, Karel
Viz: http://www.youtube.com/watch?v=tvFO3TqhDj0
Výroba břitvy v domácí dílně a následné holení
Re: Výroba břitvy v domácí dílně a následné holení
Poučné video, sám zkouším vyrobit střenky ze dřeva na břitvu. Na konci toho videa mě zaujali dva psi v pozoru.
Pravděpodobně už očekávali na spadané odřezky až jejich páníček začne holit se svou nově vyrobenou břitvou.
Jestli se mýlím, rád se nechám poučit.
Pravděpodobně už očekávali na spadané odřezky až jejich páníček začne holit se svou nově vyrobenou břitvou.
Jestli se mýlím, rád se nechám poučit.
Lepší dobře nabroušená břitva než zle nabroušená žena.
pane kolego, dráždíte kobru bosou nohou, slovo odřezky je z rozhodnutí admina zde tak nějak "nežádoucí" , prej by to mohlo vyděsit nové adepty na břitevníky
viz viewtopic.php?f=4&t=1641&p=23968#p23968
viz viewtopic.php?f=4&t=1641&p=23968#p23968
Krásné video. Jen výraz "domácí výroba" bych používal pouze v uvozovkách. K tomu by se slušelo přihodit ještě upozornění na "pár" let dělání řemesla. Také jsem schopen podlehnout touze a chtít svýma rukama vytvořit takovéhle věci. Ale ten člověk má zmáknutý materiál, jeho kování, tepelné zpracování..má odpovídající strojní vybavení a praxi. Polotovar který /pokud ho bude kupovat/ může přijít téměř na cenu laciné hotové břitvy DOVO. Jako návod z mého pohledu dost pravdivé. A pokud to má někdo touhu zkusit? Proč ne. Jen ten damašek bych na první pokusy oželel a použil jiný kvalitní, ale lacinější materiál.
Naposledy upravil(a) relka dne 14 led 2014, 07:05, celkem upraveno 1 x.
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.
Jejda, netušil jsem, že se o těch odřezcích probíralo s ohledem na nové zájemce.
První můj začátek s břitvou byl plný elánu a nadšení, když mě rostly první vousy.
No když je to tak, klidně můj příspěvek smažte.
První můj začátek s břitvou byl plný elánu a nadšení, když mě rostly první vousy.
No když je to tak, klidně můj příspěvek smažte.
Lepší dobře nabroušená břitva než zle nabroušená žena.
Ono je to dobrý příspěvek, zajímavý a inspirativní, ale pro příště máme tady vlákno videa na Youtube a tak
není nutné zakládat pro každou věc nové vlákno.
Možná příspěvek vložit tam ať je pěkně po kupě s ostatníma a požádat admina
o nápravu.
není nutné zakládat pro každou věc nové vlákno.
Možná příspěvek vložit tam ať je pěkně po kupě s ostatníma a požádat admina
o nápravu.
V noci slyším i vousy růst
Ahoj Relkorelka píše:Krásné video. Jen výraz "domácí výroba" bych používal pouze v uvozovkách. K tomu by se slušelo přihodit ještě upozornění na "pár" let dělání řemesla. Také jsem schopen podlehnout touze a chtít svýma rukama vytvořit takovéhle věci. Ten člověk má zmáknutý materiál, jeho kování, tepelné zpracování..má odpovídající strojní vybavení a praxi. Polotovar který /pokud ho bude kupovat/ může přijít téměř na cenu laciné hotové břitvy DOVO. Jako návod z mého pohledu dost pravdivé. A pokud to má někdo touhu zkusit? Proč ne. Jen ten damašek bych na první pokusy oželel a použil jiný kvalitní, ale lacinější materiál.
Máš pravdu, výraz "domácí výroba" je trochu nadsazený. Na takovou práci musí mít dílnu patřičně vybavenou a ještě léta praxe v nějakém tom černém řemesle. Přesto věřím, že se již takové vybavení nachází i u kutilů v českých domácích dílnách. Jak jsme viděli, ten člověk to nedělal poprvé, tak použil kvalitní materiál.
Krásný den všem, Karel
Zamykám pro duplicitu.