Jabonman - mydla na holeni

Mýdla, krémy a vůbec prostředky ze kterých můžeme tvořiti mydlinky
Vousáč

Re: Jabonman - mydla na holeni

Příspěvek od Vousáč »

Chválím vás za tento počin a držím palce :P
V noci slyším i vousy růst
zenhas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zenhas »

vates321 píše:Tak jsem právě oslovil tohoto mistra mýdlového řemesla s dotazem, jestli by mi mohl poslat seznam svých mýdel. Také jsem ho požádal, jestli by bylo možné zaslat například jen testovací verze od různých druhů mýdel a za jaké ceny. Uvidíme, co mi odepíše. Každopádně pak budu informovat ;)
Nabídka se nejspíš průběžně mění, ale když jsem o na začátku prázdnin organizoval skupinový nákup, vypadala takto:
Hi Zdeněk,

the price is 10,70 euro per 100g aluminum can.

Payment can be made by bank transfer or paypal. Shipping costs for Europe: 8.65 euros by registered mail up to 500g (two units). Up to 1000g (three-five) costs 14.80 euros.

Relation of soaps :

Without lanolin:

- Vetiver-Tangerine-Litsea Cubeba
- Laurel-Black pepper…….............….(Exhausted, next manufacturing)
- Lima-Bergamot-Cardamom
- Lavender……………………………(Dense foam. Usable on June 25)

With lanolin:

- Ylang Ylang-Patchouli-Orange
- Lavender-Cypress-Bergamot
- Wet Earth…………………………………(Vetiver mixture)
- Eastern Breeze……………………………(Mirra-Nail-Cardamom)
- Coconut
- Roses
- Lima-Pepper ………………………………(menthol. Exhausted, next manufacturing)
- Lima-Cinnamon
- Violets

Sincerely,

Manuel
Je to přímo mail, kterým mi Manuel odpověděl na dotaz ohledně dostupnosti a ceny.

Od prázdnin používám Brisa de Oriente a jsem velmi spokojen.
Ke každému mýdlu, které pan Manuel poslal, přidal ještě nádobku se vzorkem jiného mýdla.
vates321

Příspěvek od vates321 »

Takže jsem právě dostal email od Manuela alias Jabonman a musím říct, že je to velice příjemný člověk, alespoň co se prvního dojmu týče. Co se informací týče, tak následovně:

Ceny mýdel - obecně:

100g v hliníkovém pouzdře stojí 10,70 EUR, nicméně má v plánu nahradit je novými plastikovými pouzdry, které lépe vyhovují štětkám. Jejich cena je vyšší - 13,80 EUR, avšak mají větší objem - 125g. Zde Manuel dodává, že se cena v budoucnu trochu zvýší, jelikož má v plánu k nim dodávat i nějaké etikety.

Výše poštovného je následující:

V rámci Španělska 2 - 4,35 EUR do 500g (2 mýdla) či 4,50 - 6,85 EUR do 1000g.
V rámci Evropy 8,65 EUR do 500g či 14,80 EUR do 1000g.

Typy dostupných mýdel:
Bez lanolinu:
  • Vetiver-Mandarina-Litsea Cubeba - Nová krabička 125g za 13,80 EUR
  • Levandule
  • Mountain - Nová směs - Mezcla de Flor de Té, Cedro, Lavanda, Laurel, Musk y Ciprés (přeložte si sami :D )
  • Clavo-Laurel-Cedro - Nová krabička 125g za 13,80 EUR
S lanolinem:
  • Ylang Ylang-Pachuli-Naranja - Nová krabička 125g za 13,80 EUR (dostupné od 5.9.)
  • Tierra Húmeda - (směs Vetiver) Nová krabička 125g za 13,80 EUR
  • Brisa de Oriente - směs Mirra-clavo-cardamomo
  • Kokos
  • Růže
  • Lima-Incienso - (s příměsí máty) Nová krabička 125g za 13,80 EUR
  • Lima-Canela
  • Violetas - Nová krabička 125g za 13,80 EUR (dostupné od 20.09.)
  • Cítricos - Nová krabička 125g za 13,80 EUR
  • Květinové (Floral) - Nová krabička 125g za 13,80 EUR (dostupné od 01.10.)
Vzhledem k tomu, že jsem mu sdělil své problémy s citlivou kůží (které se mnou sdílí), zmínil, že je lepší se vyhnout verzi Lima-Canela, protože obsahuje skořici, která může být více agresivní (ačkoliv si zatím nikdo nestěžoval). Doporučil mi vyzkoušet jedno s lanolinem, například Cítricos, a další bez lanolinu, například Levanduli (zde dodává, že je velice jemná s dobrou pěnou).

To by bylo ode mně vše. Snad jsem nic nepopletl. Kdyby se vám tam něco nezdálo, tak mě upozorněte. A já si jdu objednat nějaké to mistrovské dílo ;) . Snad se to vyplatí!
Zavři oči brouku ... a fik!
vates321

Příspěvek od vates321 »

Tak jsem si objednal Levanduli a Cítricos. Domluvili jsme se, že mi k tomu přiloží vzorky Vetiver-Mandarina-Litsea Cubeba a Brisa de Oriente. Docela jsem zvědavý, jaké to bude. Pak dám vědět.
Wiking

Příspěvek od Wiking »

Mezcla de Flor de Té, Cedro, Lavanda, Laurel, Musk y Ciprés

Ja bych to prelozil asi takhle: (podotykam ze jsem prekladatel jineho jazyka nez spanelstiny hehehe)

Smes : Cajovy kvet, cedr, levandule, vavrin, pizmo a cyprisek.

Kazdopadne Ti gratuluji k mydlum ktere jsi si objednal, jsou to luxusni mydla, jedna z nejlepsich jake znam.
Ja mam to fialkove "Violet" to je uplna bomba.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
vates321

Příspěvek od vates321 »

Mimochodem, chtěl jsem se zeptat, jak je to s mýdly Jabonman a péčí o tvář po oholení?

Používáte po nich after-shave péči? Nebo snad není nutná? A pokud ji používáte, nedojde k odstranění aroma mýdel?

Jinak Manuel mi psal, že co se uchovávání mýdel týče, tak zná lidi, kteří je používají již druhým rokem a nijak se nezkazily. On sám je pak skladuje pouze dobře uzavřené.

Manuel také testuje JabonMan Afte-shave lotion. Prozatím ho jen testuje na sobě několik měsíců, avšak s dobrými výsledky. Zatím není ve fázi prodeje. Jako vždy, Manuel se snaží o co nejvyšší kvalitu, což se také odrazí v jeho ceně.
vates321

Příspěvek od vates321 »

Tak mýdla za 2 dny už dorazila.

Po otevření balíku mě zasáhla silná vůně, ze které se mi skoro až zamotala hlava :lol: . Jinak voní všechna velice příjemně. Prozatím jsem zkusil levanduli a zážitek z oholení je vynikající. Pěnivost velmi dobrá, vůně výborná, změkčení vousu dobré (zkoušel jsem zatím jen mýdlo bez lanolinu). Po oholení příjemný pocit s mírně vysušenou pokožkou, takže jsem raději nanesl Nivea After-Shave. Jinak jsem nepozoroval žádné podráždění pokožky, pupínky, ani nic podobného. Čili velmi vysoká spokojenost.
Yaron

Příspěvek od Yaron »

Nesel by nekdo do spolecneho nakupu mydla Jabonman? Idealne z okoli Prahy. Mam v umyslu toto mydlo vyzkouset a trochu me odrazuje cena za postovne.
Living on the edge.
Wiking

Příspěvek od Wiking »

Postovne z Barcelony sem je skutecne vysoke, a je jedno jestli to posila do CR nebo SRN..
Uz to mam vyzkouseno :cry:
Mydla jsou zato uchvatna..
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
mons

Příspěvek od mons »

Klidně počítej se mnou, jsou to osobitá mýdla se zvláštním kouzlem. Rád se připojím k případnému nákupu. :D
Odpovědět

Zpět na „Mýdla a krémy na holení“