Nákup Coti

Odpovědět
Borio

Nákup Coti

Příspěvek od Borio »

Prajem dobrý deň, na fore som nový, zatiaľ len čítam a snažím sa priučiť brúseniu britvy. Zaujala ma hlavne bridlica, pričom na internete som našiel zaujímavý kúsok: http://www.ogo.sk/product/originalny-be ... cm2-25512/ Myslíte že daná veľkosť je dostatočná na brúsenie britvy?
Radgost
admin

Re: Nákup Coti

Příspěvek od Radgost »

Ahoj Borio, vítej na fóru.
Pokud má ten kámen 18 cm² tak pro broušení břitvy vhodný rozhodně není.
Spíše na tvorbu kaše.
A není to břidlice, nýbržto coti, jinak také belgičák, jak tam píší.
Borio

Příspěvek od Borio »

Dakujem za uvitanie. Zrejme som hodil zly link, na danej stranke je v ponuke este jeden kamen, ktory ma 50 centimetrov stvorcovych. Presny rozmer nieje pisany ale tipujem nejakych 10x5 cm. Cena je nejakych 33 euro koruniek. Mimochodom ospravedlnujem sa ze pisem bez interpunkcie ale pripojeny som cez mobil.
adrspach
mentor

Příspěvek od adrspach »

Zdravim 10x5 cm je uz pouzitelny kamen, ale zacatecnik s nim bude hodne bojovat aby se naucil jak na nem brousit a taky a to hlavne tyhle kameny jsou v drtive vetsine nepravidelneho tvaru coz znamena ze to klidne muse prijit i jako trojuhelnik a na tom pokud uz to opravdu neumis si nezabrousis. To je duvod proc jsou tak levne.
Borio

Příspěvek od Borio »

Neostáva nič iné ako napísať im mail a vyzistiť ako ten kameň vyzerá. Pripadne klasicky ebay, myslím že niečo bolo aj na noze-nuz.cz aj keď pomerom veľkost/cena by bol najvhodnejší. Aspoň teda pre mňa - práve ten za 33 eur.
adrspach
mentor

Příspěvek od adrspach »

Za 33 ecek to bude z obchodu hodne maly maly kamen.
Borio

Příspěvek od Borio »

Takže dnes prišla odpoveď z eshopu:
"Príjemný deň prajem,

Je to klasický obdĺžnik, keď sa dostanem na sklad môžem Vám ho pomerať
S pozdravom

D. L.
Začínam silne zvažovať kúpu toho kameňa. Prinajhoršom s ním budem brúsiť santoku :lol:
ater
mistr brusič

Příspěvek od ater »

@Borio: Pokud začínáš tak raději zainvestuj do syntetických kamenů, třeba japonských, pro začátek stačí hrubost #1000, #3000, #8000, stačí mít i kombinované. Za to malé coti budeš mít jeden syntetický velký.
Borio

Příspěvek od Borio »

Asi bude skutočne rozumnejšie postupne pokupovať sadu kameňov + ostatné príslušenstvo. Keď to tak všetko rátam, vzhľadom na rodinný rozpočet sa skôr ako o rok ku kompletnej zostave nedostanem :D Mal som ísť na právo a byť politikom. Zdravotníci sa ani oholiť slušne nemôžu :lol:
Odpovědět

Zpět na „Debata o věcech obchodních“