Hi-tech typy pana Britevnika
Hi-tech typy pana Britevnika
Tady to bude spis o mechanizaci, kterou budou mit spis ti co se renovaci uz hodne venuji, ale nejen oni. Toto je misto na vymenu zkusenosti s temito zarizenimi a nastroji na co si dat pri nakupu a pouzivani bacha anebo kde to koupit levneji.
Naposledy upravil(a) adrspach dne 19 kvě 2009, 14:11, celkem upraveno 1 x.
Re: Hi-tech typy pana Britevnika
Tady je par obrazku podomacku vyrobene oboustranne brusky na dute vybrusy.
http://jmichaelphotography.com/icemandoublegrinder.htm
http://jmichaelphotography.com/icemandoublegrinder.htm
Nevšiml jsem si, že by na té brusce bylo někde instalované chlazení.. Nebude se tam ostří břitvy přehřívat / pálit / kalit?
Jelikoz to ma mezi hnacim zarizenim a brusnou plochou desku tak si myslim, ze staci pridat vandlik s vodou, ale taky jelikoz je to pasovka tak by mohla vychladnout nez zas bude brousit zalezi na rychlosti a delce pasu, ale to je jen uvaha uplneho amatera.
Na některých fotkách jsou vidět snopy jisker létající směrěm vzhůru. To znamená, že čepel je broušena po břitu a vtahována mezi pásy a proto musí být upnutá do strašného vehementu aby nebyla vtažena.
671 grains of diplomacy-.50 BMG
Snop vzhůru letících jisker je vidět na jedné fotce, ale podle konstrukce se nůž vkládá shora mezi kotouče takže se brousí proti ostří a nůž není vtahován, ale naopak vytlačován pryč - stačí tedy volné vedení "přesné ruky dělníkovy".
Co se ochlazování týká, pás se možná vzhledem ke svý dýlce dokáže ochladit, je ale otázka jestli to stačí na ochlazení materiálu. Podle mne je to málo a při broušení je potřeba dávat velkej pozor na přehřátí a neustále máčet v adrspachem zmíněným vandlíku s vodou, stejně jako na kotoučových bruskách. Tím spíš, že břitva je v porovnání s běžným nožem "ocelová planžeta", takže se nelze spolíhat na odvedení tepla masou materiálu.
Jsem sice v břitvách "panic", ale do týhle mašinky bych břitvu bez vodního chlazení a nízkejch otáček nedal. Strach by mi to nedovolil
Co se ochlazování týká, pás se možná vzhledem ke svý dýlce dokáže ochladit, je ale otázka jestli to stačí na ochlazení materiálu. Podle mne je to málo a při broušení je potřeba dávat velkej pozor na přehřátí a neustále máčet v adrspachem zmíněným vandlíku s vodou, stejně jako na kotoučových bruskách. Tím spíš, že břitva je v porovnání s běžným nožem "ocelová planžeta", takže se nelze spolíhat na odvedení tepla masou materiálu.
Jsem sice v břitvách "panic", ale do týhle mašinky bych břitvu bez vodního chlazení a nízkejch otáček nedal. Strach by mi to nedovolil
bohužel musím dát "Toulavýmu" za pravdu, čepel nemůže být vtahována, jiskry letí vzhůru, tzn. je broušeno proti ostří. ZÁROVEŇ bych zde podotkl, že toto je oboustranná bruska na obyčejné a lovecké nože, na stránkách se nikdo o břitvách nezmiňuje. Do tohoto bych opravdu břitvu nevložil Áve!
Břitva je krásná i zákeřná jako život - stačí nepozornost a není cesty zpět.
To mate pravdu, ale i nastroje na britvy jsou normalne brusky na noze.
Jen me tak napadlo jestli uz nekdo zkousel dat do soustruhu hridel s brusnym kamenem, plechovku s vodou na spodek aby to smacelo kamen, pomaly tocky a drzak na noze pouzit s pripravkem na drzeni britvy. S timto pak zkusit brousit ty duty vybrusy.
Jen me tak napadlo jestli uz nekdo zkousel dat do soustruhu hridel s brusnym kamenem, plechovku s vodou na spodek aby to smacelo kamen, pomaly tocky a drzak na noze pouzit s pripravkem na drzeni britvy. S timto pak zkusit brousit ty duty vybrusy.
Tak zkouším dřevěnou svěrku kterou jsem koupil při průzkumu jednoho bazárku. Původně snad sloužila k výrobě šperků, na to mi však přijde moc veliká. Nicméně s ní lze při čištění chytit chytit břitvu jak za kličku, tak za hřbet či krček a netrpí tím tolik střenky.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Ahoj Radyxi,
tento držák drahých kamenů je velice letitý a brusičovy ruce na něm zanechaly krásně lesklou patinu. Tvoje myšlenka, přeměnit jej na držák Břitvy je výborná. Hodněkrát jsem přemýšlel jak upevnit Břitvu do něčeho, čím budu moct různě kroutit v ruce. U je mi to jasné. Na pevno na magnety a do ruky - do držáku. Báječné.
tento držák drahých kamenů je velice letitý a brusičovy ruce na něm zanechaly krásně lesklou patinu. Tvoje myšlenka, přeměnit jej na držák Břitvy je výborná. Hodněkrát jsem přemýšlel jak upevnit Břitvu do něčeho, čím budu moct různě kroutit v ruce. U je mi to jasné. Na pevno na magnety a do ruky - do držáku. Báječné.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.