Starší strojek, vyplatí se koupě?

...lidově bagry a kotvy.
formule99

Starší strojek, vyplatí se koupě?

Příspěvek od formule99 »

Zdarec borci,
mám dotaz. Má cenu kupovat takovýto strojek? Ne do sbírky, na holení.

Děkuji.

A ještě podotázka. Kde kupujete bagry? Koukal jsem na UpravSe a pak nějaké zahraniční. Pokud máte nějaké zahraniční oblíbené a vyzkoušené tak poraďte.

Díky
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Holení bagrem je pro mne novou vášní.
NitenSenki

Re: Starší strojek, vyplatí se koupě?

Příspěvek od NitenSenki »

Tak, takový strojek jako Gillette adjustable, ať už slim nebo fatboy. To je super strojek, jen si musíš dát pozor na jeho kondici. Tento na tvé fotce je v dosti špatném stavu, je na aukru co..... já koupit nedávno přes ebay.
Renovace těchto strojků je nákladná a někdy ho poškodí. Dají se ovšem koupit nepoužité, nádherné.
formule99

Příspěvek od formule99 »

OK. Díky.
Wiking

Příspěvek od Wiking »

No.. je tezke ze 2 fotografii ucinit nejake 100% rozhodnuti.
Ano, ten strojek je hodne "zahnojeny" ale namoceni do teple vody s jednou tabletou (nebo dvema) Corega tabs (tablety na cisteni umeleho chrupu) udela pres noc maly zazrak!!
Samozrejme ze existuji i jine metody cisteni techto strojku, ale tahle je moje nejoblibenejsi a nejjednodusi. A zarucene maximalne efektivni!!

Kazdopadne je nutne vedet zda ten stelovaci krouzek pod tim krckem je funkcni, a za ten dolni stelovaci dil taky otevira a zavira ten strojek.
Pokud ano, tak ten strojek ber. Pokud ne.. no tak je treba to nechat opravit a to nebude levne.
Na zaver podotknu, ze identicky strojek pouziva mu otec, koupil ho v 70tych letech v TUZEXU a dodnes se s nim holi, prakticky denne a ten strojek funguje uplne perfektne, kazdopadne otec nezamysli nad koupi jineho strojku...

Male matematicke pocitani: 1975 az 2014 = zhruba +- 40 let = zhruba +- 14 000 oholeni..a to ten strojek jeste neni na konci sve zivotnosti..
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
formule99

Příspěvek od formule99 »

Zdar Wikingu,
asi mám vybráno. Chtěl bych tento strojek. Ale u tohoto neznám funkčnost a to je problém.
Vousáč

Příspěvek od Vousáč »

Neuvádíš tady cenu strojku.
Ale pokud by to byla záležitost cca do 300 Kč, tak bych ho vzal už jenom proto, že si ho zprovozním. ;)

Pokud má být cena vyšší, tak bych si na Upravse, kde ses koukal, raději koupil za 500 nový motýlkový strojek
a měl bych jistotu, že jdu do nové funkční věci s 2 letou zárukou. ;)
V noci slyším i vousy růst
Wiking

Příspěvek od Wiking »

Ano, jak podotkl Kolega Vousac, cena je samozrejme dulezity faktor.
Ale presto si dovolim nesouhlasit, ze pokud by cena mely byt nad 500kc, ze by bylo lepsi koupit nejaky novy.

Srovnavat "bezne" bagry a Gillette adjustable neni mozne. Je to jako srovnavani 30 let stare Skodovky a 30 let stareho Aston Martin..
Ze je tam jisty velmi vyrazny :lol: financni rozdil je jasne i tem kdo se o auta nezajimaji.

U techto bagru Gillette Adjustable (fatboy, slim atd) se jedna o LEGENDARNI bagry, ktere maji nejen uzitnou, ale i sberatelskou hodnotu. Jsou cislovany, maji tzv. produkcni kod, (napr. jako Zippo zapalovace) takze se da urcit rocnik kdy byly vyrobeny atd..

Zde: http://wiki.badgerandblade.com/US_Gille ... nformation

Cena uplne novych bagru znacky Mühle, Merkur, Parker atd je +- od 500,-kc do 1000.-kc (nepocitam nejake luxusnejsi verze)

Cena 40 let starych Gillette na ebay je (samozrejme dle stavu) zacina na 1000,-kc u tech mene zachovalych a pekne kousky se prodavaji za mnohatisicove castky.. nebudu nic uvadet, kazdy si to muze najit sam na tech drazebnich portalech.

Samozrejme nevim, zda Kolega Formule99 chce spise predmet k holeni nebo spise predmet do sbirky, i kdyz slovo "sbirka" zde neni az tak presne, samozrejme ze ty Gillette jsou urceny stale k holeni, a ne aby lezely nekde v supliku.
Tohle musi vedet jen on sam..

PS: Jestli se nemylim, na fotografii je vyobrazen model Fat Boy.. ten se vyrabel od 1958 do roku 1961 Potom uz ne. Opravte me prosim nekdo jestli se mylim, nejsem zas az takovy znalec tech starych US strojku.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
formule99

Příspěvek od formule99 »

Cena by měla být pod 500,-. A je to asi tak jak řekl Wiking. Jasně, že se s ním chci holit, ale měl by být i vzpomínkou na všechny, kterým léta sloužil. Není to sice po někom koho znám, ale i tak.
Snad jsem to napsal srozumitelně.
paulusek

Příspěvek od paulusek »

Takže to nevyšlo, že... Já s Tebou přihazoval do 360, pak jsem to vzdal. Aukce skončila na 570 Kč. Stejný strojek má můj otec i s původní krabičkou. Vzpomínám na dobu před 35 lety, kdy jsem se škrábal strojkem od Astry a potom vyzkoušel ten jeho. To byla balada - nejen nastavení sklonu ostří, ale také jeho vyšší váha - holilo se s ním šetrněji. Nu což-dnes mně přišel Mühle R89 - možná to bude ještě lepší volba.
formule99

Příspěvek od formule99 »

Ahoj. Nevyšlo. Šel jsem do 500,-. Škoda. Fakt se mi líbí. Ale teď čekám na Edwin Jagger Imitation Ivory Double Edge.
Odpovědět

Zpět na „Holící strojky“