Mühle R89

...lidově bagry a kotvy.
Odpovědět
Uživatelský avatar
hans
Příspěvky: 129
Registrován: 28 říj 2011, 17:59
Bydliště: Brno,Ostrava

Re: Mühle R89

Příspěvek od hans »

Tak jsem si byl rano vyzvednout ty krasavice. Holeni prijde na radu zitra. Jinak oproti moji solune je ten strojek rozhodne tezsi :mrgreen: .
Jinak abych navnadil Wikinga pro ktereho je urcena druha kraska tak prikladam obrazek. Pokud by chtel nekdo videt strojek nazivo, bude predavan pri Brnenskem setkani britevniku.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar
hans
Příspěvky: 129
Registrován: 28 říj 2011, 17:59
Bydliště: Brno,Ostrava

Re: Mühle R89

Příspěvek od hans »

Jinak bych chtel jeste dodat ze pristup upravse.cz byl bez problemu a rychly. Personal vydejniho mista byl prijemny a vedel o cem je rec.
Trosku me zklamalo ze ke strojku neni prilozen zadny certifikat o limitovce ale zase na druhou stranu prilozili navic jednu ziletku Derby :lol:
Uživatelský avatar
Radgost
admin
Příspěvky: 3418
Registrován: 13 lis 2008, 15:29

Re: Mühle R89

Příspěvek od Radgost »

Krapet to tady časem promažu. Nákupní vsuvka působí jako vata.
Vousáč
Příspěvky: 800
Registrován: 06 dub 2013, 14:40

Re: Mühle R89

Příspěvek od Vousáč »

ale umí nalákat i vzbudit závist :P

pěkná prodejní fotka ...
V noci slyším i vousy růst
Uživatelský avatar
hans
Příspěvky: 129
Registrován: 28 říj 2011, 17:59
Bydliště: Brno,Ostrava

Re: Mühle R89

Příspěvek od hans »

Recenze Muhle R89 Jet

Soluna Vs. Muhle R89 Jet

Takze dnes doslo na holeni moji novou Muhle R89 Jet. Rad bych popsal rozdil mezi holeni s ni a se Solunou co jsem dostal od meho dedy a kterou jsem doted pouzival. Pri holeni obema bylo pouzito mydlo KENT, ziletka DERBY a vicemene stejne prostredi a voda (moje koupelna v Brne).

Jak je z obrazku nize patrne je SOLUNA rozhodne mensi strojek a uz po uchopeni MUHLE jsem poznal rozdil ve vaze. MUHLE je pocitove jednou tak tezka. Ze zacatku mi to prislo divne ale az se vicekrat oholim tak si na tu vahu nejspis zvyknu protoze ke konci holeni uz mi to ani neprislo, takze zadna vetsi prekazka.

Po vyslehani peny a naneseni na tvar jsem zacal s holenim. Uz po prvnim tahu jsem pocitil ze strojek holi jemne... velmi jemne. Se SOLUNOU jsem si nemohl dovolit vice pritlacit (zvlaste s novou ziletkou) protoze pak jsme musel pouzit kamenec kvuli drobnym zarezum. MUHLE R89 Jet naopak po mne chtela trosku vice tlaku aby mi vsechno krasne vzala, ovsem i po pritlaceni mi prislo holeni velmi jemne, jako hlazeni nebo stirani zlatou AMEXkou :D .

Dalsi rozdil mezi strojky je vyznacen na obrazku sipkami. Vsimnete si ze MUHLE ma pod ziletkou misto pro uriznute vousy. Oproti solune staci vymyt vousy az dokoncite tah a ne az vam zacne drhnout ziletka na tvari jako v pripade SOLUNY.

Po dokonceni holeni s MUHLE jsem oplachl tvar po zbytku mydla a jal se nanest na tvar mou vodu po holeni SPEICK (dodavka od Wikinga). A tady se mi potvrdilo to co jsem citil po dobu celeho holeni .... jemnost. Na tvari me voda po holeni ani jednou nestipla. Pri holeni SOLUNOU jsem po naneseni ucitil na chvili pocit jako kdyz desinfikujete ranu ( citliva pokozka, male ranky, .... ). Po oholeni MUHLE strojkem me jen voda po holeni prijemne zahrala.

Takze shrnuti. Oproti SOLUNE se musi na MUHLE vice tlacit, taky je MUHLE tezsi.... ovsem vse ostatni hraje ve prospech MUHLE. Po tomto oholeni muj bagr po dedovi ulozim do krabicky a budu jej mit jako pamatku ovsem holeni uz prenecham jen MUHLE R89 Jet.

Me osobne MUHLE strojek ucaroval ale mozna je to tim ze prechazim ze SOLUNY, nemam srovnani s zadnym novejsim bagrem kde nejspis rozdil mezi strojky nebude tak markantni. Pokud by se me nekdo zeptal muzu MUHLE R89 doporucit.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar
Slovak Boy
Příspěvky: 311
Registrován: 01 led 2011, 09:11
Bydliště: Humenné Slovensko

Re: Mühle R89

Příspěvek od Slovak Boy »

Tak ja už som svoj tohtoročný rozpočet na strojčeky a na darčeky od upravse spotreboval. Budem si musieť počkať na ďalšiu nejakú takú edíciu. Tých povrchových úprav ešte je. Necháme sa prekvapiť. Zatiaľ sa mi najviac páči strojček Mühle R89 Rosegold. Poslal som ho sice kamarátovi, on si ho objednal do ďalekej cudziny, ale v porovnaní so štandarnou povrchovou úpravou sa nekĺže vôbec v rukách. Na omak je iný, ako chrómované prevedenie. Inak Muehle R89 pokladám po svojich testoch za najlepší strojček. Hlavu R41 rovnako. Grande rukoväť je už priveľká. Dokonca Edwiny sa mi vidia už ťažké. Mühle aspoň pre moju celkom veľkú ruku majú idálnu veľkosť a nemajú na rukoväti ďalšie zbytočné prstence. Hoci aj Edwin je krásny a má pestrejší výber. Zatiaľ je mojou jednotkou strojček Mühle R89 Rosegold.
cecil
Příspěvky: 3
Registrován: 27 led 2014, 17:28

Re: Mühle R89

Příspěvek od cecil »

Ahoj všem
Tak dnes jsem poprve rozbalil a použil strojek Muhle R89 grand.Na první dojem na mne vykoukla standartni kartonová krabička,ne nijak luxusní ale balení půsoilo dobrý dojem.Ovšem jakmile jsem strojek vytáhnul byl jsem doslova nadšen kvalitou zpracování.Perfektní slícování a chod šroubení nádherný nástroj.Nasadil jsem žiletku zn.Perma a namydlil si po dostatečnem zvlhčení oličej krémem Taylor Of bond street Jermyn.Štetku jsem použil standartní HJM p3H z produkce fa.Muhle.Oproti mé dosavadní s vepřovými štětinami,to byl ale krok vpřed.Krém je velmi jemný a dělá nádherně nadýchanou pěnu.Vůně neutrální a opravdu příjemný na kůži.Vousyjsem neholil déle jak týden a mám husté a středně tvrdé.Strojek nádherně bral vše a velmi dobře se vyplachoval.Oholení jsem zvládnul na poprvé bez nutnosti opakování.Strojek není lehký a mámmasivní rukojeť ale jsem robustní postavy a ruce mám velké osobně mi padl hned do ruky.Váhal jsem mezi R89 grande a Merkur 39c a myslím že ač oba velmi dobré,tak Muhle mi sedlo hned na poprvé jak ulité.Přiobjednal jsem si ještě žiletky zn.Tygr a zvažuji jestěsi pořídit časem strojek Ikon Bulldog ovšem zatím jsem nadmíru spokojen a peníze raději zainvestuji do dobré kolínské.Dosud jsem používal plastový strojek Wilkinson s žiletkami Astra a Wilkinson.Krém na holení Brabus v dóze,štětka no name, kde zřejmně byl prvotní záměr použití spíše jako kulatý štětec na suřík.Rad bych poděkoval i kolegovi slovak boy za trpělivost s mými začátečnickými dotazy.
cecil
Příspěvky: 3
Registrován: 27 led 2014, 17:28

Re: Mühle R89

Příspěvek od cecil »

Omlouvám se za chyby píši z mobilu. :oops:
Uživatelský avatar
Wiking
Příspěvky: 1548
Registrován: 13 úno 2011, 17:24
Bydliště: Česko-saské Švýcarsko

Re: Mühle R89

Příspěvek od Wiking »

Dobre rano, Kolegove.

Myslim si ze nebude na skodu Vam vse sdelit, ze v jednech nemeckych novinach byk rozhovor s timto vyrobcem Mühle.

Uvedl, ze tech bagru R89 prodavaji rocne asi kolem 70 000 kusu. Tedy jen tech R89. Ty jine nepocital.
Takze by se melo jednat o jejich nejvice prodavany model.
Docela me to prekvapilo. 70 tisic je solidni mnozstvi, myslim si.
Kdyz k tomu pripoctu jeste vsechny Merkury a jine bagry, hmm.. to je super..
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Vousáč
Příspěvky: 800
Registrován: 06 dub 2013, 14:40

Re: Mühle R89

Příspěvek od Vousáč »

Pěkné výrobní číslo.

Další železný hřebík do plastové rakvičky :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
V noci slyším i vousy růst
Odpovědět

Zpět na „Holící strojky“