Dotazy na PetraS

Odpovědět
kamik69
Příspěvky: 16
Registrován: 22 úno 2014, 18:19

Re: Dotazy na PetraS

Příspěvek od kamik69 »

Zdravím vás Mistře oboru,,
Stejně jako znám Mistra obuvnika tj, firma ER-TL,ktery se mi již 19 tým rokem stará o mé boty..Ano,mám boty 19 let,kvalita,tak nyní je to zde Mistr oboru z prací na Břitvy.. Každy je jistě zde z lidí mistr svého nějakého řemesla-tím nepočítam uředniky... :D

Zaslal jsem vám email s několika fotkami své břitvy po dědovi..Koukněte zda-li je ještě možno ji dát do pucu a mám tam jeěte nějaké otázky,,
Potom se jeste podívam na vaše štětky a řemeny,proč to kupovat někde v obchodě a dělat jim kšeft,když kšefty si můžem dělat mezi sebou a je to vlastně,jako by doma..Stejně jako jsem si všiml,že dělají se tady hromadné objednavky na břitvy,což pokud bude zase nějaká taková akce,tak se zůčastním..
Myslím,že zde jsou dobře investované peníze a je to i vlaste i dědictví pro své syny či vnuky,v mém případě asi pro vnuka,ale co já vím,třeba má nová přítelkyně bude mít jestě syna...

Pěkný den Kamil
Uživatelský avatar
bizwiz
Příspěvky: 3
Registrován: 24 úno 2014, 12:26
Bydliště: Ústí n.L.

Jak nejlépe komunikovat?

Příspěvek od bizwiz »

Když tak pročítám tohle vlákno, tak si nejsem jistý, jestli je efektivnější uhánět PetraS tady a nebo emailem. :-)
Když objednám nějaké služby, jaké se dají očekávat termíny? A teď se ptám jen proto, abych věděl, co mám očekávat a nesnažím se tlačit. Zajímají mě tyhle věci:
- koupě obtahovacího řemenu
- doladění právě koupené břitvy
- omlazovací kůra pro břitvičku babičku ze starožitnictví
Uživatelský avatar
PetrS
mentor
Příspěvky: 4418
Registrován: 14 lis 2008, 19:29
Bydliště: Česká Lípa

Re: Dotazy na PetraS

Příspěvek od PetrS »

Zkusím společnou odpověď.
Na renovace a broušení je zapotřebí moc a moc času "x" hodně Břitev co potřebují dát do pořádku, sice "/" dvě moje ruce, ale "x" jedna republika (někdy i více republik) a rovnice je uzavřena...
Výsledkem jsou "nekonečné" dodací lhůty. Opravdu nemám volno abych si odpočinul a snažím se seč mi síly stačí.
Je snadné mi poradit kterak si mám organizovat práci, ale kdo někdy zkusil kolik času je zapotřebí jen na odstranění rzi, nebo k nabroušení křivé čepele, tak ví, že organizace práce s tím nemá nic společného.
Proto všem děkuji za obrovskou trpělivost se kterou čekají až na jejich Krásky dojde řada.
Odměnou jim pak je Břitva-Dáma, která se vrátí do plnohodnotného Břitevnického života.
A to nepočítám obrovské množství emailů s dotazy a fotkami na které musím odpovídat a napsat mnohdy hodně dlouhé odpovědi aby dávaly smysl a to jak soukromé emaily, tak odpovědi na foru.
Sám obdivuji naše Adminy jak zvládají uržovat naše forum přehledné, noblesní, slušné a fungující k plné spokojenosti. Vždyť stačí sledovat kolik úprav, odpovědí a práce s našim forem mají. moc díky.
Zdravím, Petr.
8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
rarasek16
Příspěvky: 1
Registrován: 10 úno 2014, 19:29

Re: Dotazy na PetraS

Příspěvek od rarasek16 »

Zdravím, vzhľadom na to že som tu nový a neviem ako presne to tu funguje a všimol som si, že pán Peter S je očividne silno vyťažený...čo zrejme značí vysokou kvalitu služieb, tak sa chcem pripomenúť s dotazom posielaným pár dni do zadu ohľadom možnosti objednania obťahovacieho remeňa a jeho ceny a tiež by ma zaujímalo ako je to s vylepšením ostria na novej britve či má zmysel to Vám posielať a aké sú doby dodania...zrejme sa bude jednať o túto krásku (http://www.luxusni-holeni.cz/detail/boe ... schildpatt). Za odpoveď ďakujem...
Uživatelský avatar
bizwiz
Příspěvky: 3
Registrován: 24 úno 2014, 12:26
Bydliště: Ústí n.L.

Re: Dotazy na PetraS

Příspěvek od bizwiz »

Nenazrál už čas na přijetí učňů a tovaryšů, případně na založení cechu? Sám to nebudete stíhat a bude to čím dál tím horší.
Já bych třeba rád vyzkoušel holení břitvou, ale čekat na ostrou břitvu měsíce je dost velká vstupní bariéra. To už musíte být hodně nadšení. V podstatě nelze ostrou břitva koupit, protože je prý termín "shave ready" mýtus.
No na Vašem místě bych alespoň zvedl ceny. Když u Vás lidi stojí frontu, tak si to zcela jistě můžete dovolit a zbude Vám pár kaček na asistenta, co bude odpovídat na emaily a odesítat balíčky. :-) Teď jsem asi naštval ostatní na tomhle fóru, když radím zvýšení cen.
Ať se Vám daří a budu se těšit, že budu mít někdy břitvu od Vás nabroušenou.
Uživatelský avatar
PetrS
mentor
Příspěvky: 4418
Registrován: 14 lis 2008, 19:29
Bydliště: Česká Lípa

Re: Dotazy na PetraS

Příspěvek od PetrS »

Kéž by bylo vše tak prosté a jednoduché jak snadno se to jeví.
Truhlář, soustružník (kovo/dřevo), frézař (kovo/dřevo), lakýra, zámečník, ševcovské zpracování kůží, restaurátor, řezbář, brusič, sekretářka, poštovní a balící oddělení, práce s mikroskopem, fotograf a další a další, a to vše ve čtyřech rukách...
Tož tak nějak je to kolem těch našich Krásek.
A ty ceny? Břitvy jsou jsou Dámy a kšeftovat s jejich půvaby...
8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Uživatelský avatar
Drvoštěp
Příspěvky: 618
Registrován: 27 říj 2013, 18:57
Bydliště: Valašsko

Re: Dotazy na PetraS

Příspěvek od Drvoštěp »

Pak už nezbývá nic jiného než pána Mistra PetraS naklonovat. :idea:
Ale co by na to řekla jeho paní? :o :roll: :shock:
Jako vyučený zámečník bych ti rád pomohl a přiučil ale ta dálka...
No nic a zdravím. 8-)
Lepší dobře nabroušená břitva než zle nabroušená žena.
Uživatelský avatar
bizwiz
Příspěvky: 3
Registrován: 24 úno 2014, 12:26
Bydliště: Ústí n.L.

Re: Dotazy na PetraS

Příspěvek od bizwiz »

to PetrS:

Já myslím, že takhle to má ale každá profese. Dělání softwaru není jen o programování a kadeřníkovi nestačí jen umět dobře držet nůžky. Nicméně s pochopením rozumím.
A ty ceny? To přece není žádné kšeftování. Peníze jsou formou poděkování za služby a málo poděkovat je neslušné. ;-)
kamik69
Příspěvky: 16
Registrován: 22 úno 2014, 18:19

Re: Dotazy na PetraS

Příspěvek od kamik69 »

jj.když se to tak vezme,tak vyučení zamečnici a strojaři nejsou v tomto státě docenění,,Oni vůbec lide se strojním vzdělaním nejdou oceněni a přitom bez strojařů by nebylo nic,,Vezmete si,že všude kde je nějaký kov či mechanika,je diky strojařům,ale to ne,to jsou nejvíc oceněni právnici-nejlepe z Plzně,potom byrokrati z uředníci.
:D
ale už se to trochu zlepšuje,už zjistili že bez průmyslu to nejde a uředniků je mnoho a k ničemu..
Uživatelský avatar
cmeliak
Příspěvky: 10
Registrován: 01 bře 2014, 22:33

Re: Dotazy na PetraS

Příspěvek od cmeliak »

to kamik69:

a ci si vobec niekto uvedomuje co vsetko musi mat clovek okolo frezky a sustruhu v skrini aby mohol zacat makat. jedna vec je kupit masinu a druha vec je mat vercajk na vsetko co treba robit. to je investicia ako prasa. len poriadny zverak na frezku 200 mm siroky je za 30.000czk len tak fukne a to este nie je hydraulicky.
No a potom pride frajer z nejakym tvarovym paskvilom ktory ani nejde upnut, chce to len trochu niekde liznut a mysli si ze to bude za 100czk alebo za pivo v hospode :?: :idea:

nehovoriac o tom ze ked niekto chce robit drevo a aj kovove materialy tak by v podstate mal mat 2 dielne pretoze ten prach z dreva je zabijak.

vsetko vyzaduje iny fortiel a ked ma byt vysledok k svetu tak to stoji vela remeselnej zrucnosti, usilia ale v prvom rade investicii.
Pred britvou musis mat respekt, strach nej ta zabije.
Odpovědět

Zpět na „Služby PetraS“