Starší strojek, vyplatí se koupě?
Re: Starší strojek, vyplatí se koupě?
Ahoj, na Aukru jsem narazil na nějaký gillette strojek (asi slimboy) ve špatném stavu (už z větší části sedřený nikl (nebo chrom?) a je tedy v měděné úpravě ). I když jej nemíním kupovat, tak jsem si zde v diskusi přečetl, že renovace takového strojku je dosti nákladná. Jen by mě zajímalo - kolik asi to slůvko "nákladná" dělá převedeno do korun českých? Je mi jasné, že doma si to sami neuděláte. Osobně bych si tipnul minimálně 1000-1300 Kč při odstranění původních vrstev a opětovné nanesení nových. Najde se tu nějaký odborník v oboru nebo jen někdo kdo renovoval nějaké předměty z doby dávno minulé a opraví můj odhad? Děkuji
Ahoj bagristi,
ten zmiňovaný strojek na Aukru jsem koupil. Nemám pocit, že by byl sedřený chrom, protože ani po bedlivém zkoumání jsem nikde nenašel ani zbyteček chromu a to ani v místech, kam se těžko dostaneš. Spíš to vypadá, že to je původní povrchovka. Strojek je plně funkční a holení s ním je parádní. Využívám i nastavování během holení -normálně se holím na 3 a krk a bradu beru proti srsti na 5. Používám ho často (s břitvou na to jdu zvolna) bez jakýchkoli problémů.
Jo a právě je na Aukru k mání další na: http://aukro.cz/stary-rucni-holici-stro ... 21130.html tak se podívejte a uvidíte. Za ty prachy?
ten zmiňovaný strojek na Aukru jsem koupil. Nemám pocit, že by byl sedřený chrom, protože ani po bedlivém zkoumání jsem nikde nenašel ani zbyteček chromu a to ani v místech, kam se těžko dostaneš. Spíš to vypadá, že to je původní povrchovka. Strojek je plně funkční a holení s ním je parádní. Využívám i nastavování během holení -normálně se holím na 3 a krk a bradu beru proti srsti na 5. Používám ho často (s břitvou na to jdu zvolna) bez jakýchkoli problémů.
Jo a právě je na Aukru k mání další na: http://aukro.cz/stary-rucni-holici-stro ... 21130.html tak se podívejte a uvidíte. Za ty prachy?
Není dobr ani zel bůh kanálů Lomikel.
Díky za info, přihodil jsem. A né, že mne některý z vás, kanců, přehodí!
Diky za inspiraci.
Taky se mi ten strojek líbí. A určitě nebudu se svým názorem sám.
Avšak nemám v plánu se také zúčastnit na Aukru.
Ale po tvém příspěvku na Břitvaforu cena tohoto strojku na Aukru teprve poletí dost vysoko.
Na netu se nic neutají.
Taky se mi ten strojek líbí. A určitě nebudu se svým názorem sám.
Avšak nemám v plánu se také zúčastnit na Aukru.
Ale po tvém příspěvku na Břitvaforu cena tohoto strojku na Aukru teprve poletí dost vysoko.
Na netu se nic neutají.
Lepší dobře nabroušená břitva než zle nabroušená žena.
Mnohokrát bylo na foru upozorňováno na nebezpečí, které se pojí s veřejným propíráním kvality a ceny na aukcích..A házet hrách na stěnu přestane po pár upozorněních bavit. Asi tak
paulusek píše: poletí dost vysoko
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.
270Kč+70Kč poštovné. Vydraženo. Doufám, že bude v pořádku..
Nadherna cena.. na zahranicnich drazebnich portalech zacina vyvolavaci cena na 20€ (ok, stav musi byt dobry)
pak nam sdel to seriove cislo (kod) ktery tam je, dle toho pozname rok vyroby..
pak nam sdel to seriove cislo (kod) ktery tam je, dle toho pozname rok vyroby..
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
A tady je ten samý v bleděmodrém...
http://aukro.cz/holici-strojek-gillette ... source=mlt
http://aukro.cz/holici-strojek-gillette ... source=mlt
Tak tohle je krasavec, o nej bude asi velka "prihazovaci bitva"..
Funglovka Slim Adjustable, dle produkcniho kodu je to rok vyroby 1967 (!!) a je ve stavu v jakem sjel z vyrobni linky
Temer lituji ze nemam na aukru zadny ucet
Funglovka Slim Adjustable, dle produkcniho kodu je to rok vyroby 1967 (!!) a je ve stavu v jakem sjel z vyrobni linky
Temer lituji ze nemam na aukru zadny ucet
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
-
Škoda, že je to slim, toho již mám (tedy verzi black), jinak bych do něho šel! Já čekám na nějaký slušný Fatboy za slušnou cenu. Mám již slim black z ebay a to za 800 i s dopravou, ale fatboy je o něco dražší. Když je k tomu krabička, nejlépe i s žiletkami, to se potom šplhá cena nahoru. Je-li k tomu manuál a záruční list, vše zachovalé... cena je astronomická.