Mühle R89

...lidově bagry a kotvy.
Odpovědět
Hadry
Příspěvky: 20
Registrován: 30 kvě 2013, 13:44

Re: Mühle R89

Příspěvek od Hadry »

No kurňa, koukám, jaké nedokolosti na těch stroječkách máte, a tak děkuju Bohu, že se to na mém Mühle nevyskytlo. Já jsem totiž jeden z největších hnidopichů a několik nocí bych z toho zřejmě nespal!
jjack413
Příspěvky: 1
Registrován: 03 čer 2014, 15:55

Re: Mühle R89

Příspěvek od jjack413 »

Ahoj a díky všem, po načtení kvanta informací jsem si pořídil tenhle strojek R89 + mýdlo proraso pro citlivou pleť a několik balíčků žiletek, štětku z DM a spokojenost veliká.Kdysi jsem se tím holil. První oholení nic moc( měl jsem nasazen spodní část strojku obráceně) druhé už je lepší :) . Tím, že bydlím na dohled Jevíčka jsem si říkal, co seženu žiletek na zkoušku, měli jsme toho doma plno, nikde nic, vše se povyhazovalo a zrušilo. I to mýdlo je paráda.
Uživatelský avatar
Slovak Boy
Příspěvky: 311
Registrován: 01 led 2011, 09:11
Bydliště: Humenné Slovensko

Re: Mühle R89

Příspěvek od Slovak Boy »

Ejha, tak namontovať strojček naopak a ešte sa tým oholiť, to asi nie si veľký detailista ;)
Ja mám zlú skúsenosť s tými závitmi hlavne u Edwina, ale aj moj posledny Muhle R107 biely má veľku vôľu v závite.
A je aj trošku priľahký, ale holí sa ním dobre.
No najlepšie do ruky pasujú Edwiny. Tie s jemným zúbkovaním a hladké. Myslím na rukoväti. Ten osemhran, na to si neviem zvyknúť.
Ale všetky Edwiny čo mám majú nejaký problém so skrutkou, hoci za nova boli akceptovateľné.
A čo sa kvality opracovania týka, tak Merkur nemal nikdy problém so závitom a posledne sa veľmi zlepšil aj v presnosti. O tom v Merkur sekcii viac popíšem. Merkur sa z kritiky poučil a polepšil, Edwin zatiaľ asi nie.
Muehle hlavy sú ale lepšie ako Edwin hlavy, lebo sú presnejšie, jedna ako druhá a majú akurátnu agresivitu. Ani veľa, ani málo. Edwin je niekedy mierne ale veľmi mierne viac do jemna a aj to len na jednej strane. Mám tri Edwiny, každý má inú agresivitu. A mám tri Muehle, a všetky sú rovnaké.
No Merkurov mám 5 a tie majú všetky bezproblémové skrutky a posledné Merkury sú aj presné čo sa agresivity týka.
skypi
Příspěvky: 24
Registrován: 28 pro 2008, 21:17

Re: Mühle R89

Příspěvek od skypi »

Zdravím, pánové. Trošku se pochlubím, k ježíškovi jsem si nadělil Mühle R89 Twist - samozřejmě jsem to nevydržel a 2x se oholil, používám zelené Astry. Pocitově super :-), žádná krev, žádné podráždění a tvář hladká ;) , vedení je intuitivní a velmi příjemné - je to přeci jen jiné, než holení nejmenovanými "milion-břity" z každé drogerie. Barbus mi bohužel moc nevyhovuje a vadí mi i "odér" , na vůně a pachy jsem dosti vnímavý , takže bude i jiné mýdlo. Důvodem, proč onen "malý kousek luxusu" je v mém případě i zdravotní, absolvoval jsem nedávno velmi ošklivou infekci na tváři se záněty folikulů a i když dle pana doktora pravděpodobnou příčinou zmíněný vícebřitý "zázrak" nebyl (který se ovšem pořádně nikdy nevypláchne) , rozhodl jsem se pro-příště podobné zkušenosti raději předcházet. Muehle se totiž vyplachuje výborně.
mamut
Příspěvky: 18
Registrován: 01 led 2015, 20:33
Bydliště: Havířov

Re: Mühle R89

Příspěvek od mamut »

Zdravim jiz delsi dobu toto forum s oblibou sleduji a nakonec jsem se i zaregistroval.Dnes sem si koupil balea stetku,krem barbus a nejak mi to ucarovalo.Rad bych si k tomu poridil i poctivy bagr.Prolezl jsem uz cele forum porad procitam prispevky,ale nemuzu se rozhodnout jestli si vzit muhle r89 grande nebo rovnou twist.Ten twist se mi libi vic,je to pekne vychytane s tim koleckem a je to nakup na dlouho tak nejaka ta koruna navic mi nevadi.Jenom mam porad spatny pocit jestli je to po technicke strance vse dobre zpracovane a vydrzi to dlouho bez nejakych vuli opryskaneho chromu atd. precejenom ten system s celou sroubovaci ruckou je dlouhodobe provereny a twist je docela novinka.Zajima me vas nazor a mohl by tady kdyztak napsat uzivatel twistu jak jeho strojek po case uzivani vypada ? Jeste bych mel dotaz,podle zdejsiho testu ziletek bych si k nemu poridil i par krabicek Bolzano superinox,je to dobra kombinace ? Predem diky vsem za radu a postrehy z uzivani Martin
Uživatelský avatar
paulusek
Příspěvky: 81
Registrován: 08 úno 2014, 12:12
Bydliště: Ostrava

Re: Mühle R89

Příspěvek od paulusek »

Vlastnil jsem R89 verzi Grande a doobjednal R41 s klasickou ručkou. Posléze jsem prohodil ručky. Kombinace R89 s klasickou ručkou mně vyhovovala lépe, strojek byl lépe vyvážený, holení bylo snažší. U R41 mne zase vyhovuje více Grande ručka - u agresivní hlavy více využívám samotné vyšší váhy strojku. Co se týká žiletek - mne se nejvíce osvědčily Feather a Perma Sharp. V druhé vlně mně sedly Elios a Zelené Astry. Na ta Bolzana tady, myslím, byly stížnosti na padělky.

Edit: Na Upravse jsem kupoval žiletky Feather, Perma Sharp, Elios, Personna, Shark, Tiger - tyto holí dle očekávání. Nebral bych tam Bolzana, Polsilvery a když se podívám na jejich foto žlutých Gilette 7 o´clock - vypadá to na padělek.
Naposledy upravil(a) paulusek dne 14 úno 2015, 19:02, celkem upraveno 3 x.
mamut
Příspěvky: 18
Registrován: 01 led 2015, 20:33
Bydliště: Havířov

Re: Mühle R89

Příspěvek od mamut »

objednavat budu z upravse.cz myslis ze i tam se muzou vyskytovat padelky ?
Uživatelský avatar
badys
Příspěvky: 161
Registrován: 20 led 2015, 19:05

Re: Mühle R89

Příspěvek od badys »

Ahoj, mám R89 Twist - velice krátce, takže hodnotit trvanlivost chromování opravdu nemohu, ale přidám svůj osobní názor. Pokud bych strojek kupoval dnes znovu, tak bych už asi Twist nekoupil. Strojek je super, nemám sebemenších výhrad, ale pokud to vezmu z pohledu praktičnosti, tak jsem měl koupit standardní verzi a pokud by mne to chytlo, tak jsem si mohl k tomu dokoupit pouze samostatnou hlavu R41 pro agresivnější holení - vyšlo by to levněji, ale někdo si zase raději koupí celý nový strojek :D to je opravdu věc preferencí.
Čepelky: Bolzana jsem nekupoval - viz některé vlákna o pravosti na CZ trhu. Zkoušel jsem Perma-Sharp, Astra-zelené, Elios, Derby, Feather, Mühle. Pocitově jsem to napsal od nejlepší po nejhorší. Výdrž čepelek zatím hodnotit nemůžu, strojek mám krátce. Nicméně ve finále mne budou asi nejlépe vycházet ty zelené Astry, které u nás v drogerii kupuji za 15Kč 5ks, no a nekup to za ty peníze, ale mám obavu, že to dlouho nevydrží a zdraží - na kartonu už bylo psáno 16, ale počítali mne 15. Po Feather jsem byl trochu podrážděný, ale to bude asi spíš moji nedokonalou technikou a ta čepelka mne za to trochu potrestala :oops:
REX Ambassador Asdjustable R1, Mongoose SS B3, Kai Captain Zebrano, Above The Tie H1 Windsor SS, GILLETTE FatBoy E2
Uživatelský avatar
badys
Příspěvky: 161
Registrován: 20 led 2015, 19:05

Re: Mühle R89

Příspěvek od badys »

Kde kluci nakupovali? -to v jednom vlákně popsali dost přesně.
REX Ambassador Asdjustable R1, Mongoose SS B3, Kai Captain Zebrano, Above The Tie H1 Windsor SS, GILLETTE FatBoy E2
mamut
Příspěvky: 18
Registrován: 01 led 2015, 20:33
Bydliště: Havířov

Re: Mühle R89

Příspěvek od mamut »

Super dekuju za peknou recenzi.Vezmu teda normalni,ale objednam u jineho shopu.To tema o tech padelcich zkusim jeste dohledat at jsem v obraze.
Odpovědět

Zpět na „Holící strojky“